To faktycznie zastanawiające. Tyle spotkań było a jakoś nowych forumowiczów nie widać było na nich. A teraz lista wydłuża się. Oby wiązało się to z dalszą aktywnością forumowo/spotkaniową a nie tylko z napiciem się piwa za darmo (bo inne spotkania mogą nie być z darmowym piwem )
Tylko niech mi się tu nikt nie obraża na to powyższe Może to ze względu na wiosne tak ludzie się pobudzają do aktywności
Przyjmiemy Was z otwartymi rękami niczym Mateczka Birofilka
Proszę proszę... I co potrafi zdziałać hasło "darmowe piwo". Niedługo zaczną się zapowiadać goście z zagranicy.
Oj Oj czyżby kolega Rolek partycypował w kosztach (tego darmowego piwka) ?
czy też to pierwszy sygnał wiosny gdzie wszystko budzi się do życia - "muchy w nosie też"?
Panowie spokojnie. Czas zweryfikuje nasze przypuszczenia a na razie nie odstraszajmy 'nowych' forumowiczów . Ja osobiście jestem zadowolony, że pojawiają się osoby są w jakiś tam sposób zainteresowane Pomorską Ławą Piwną. Ja także mam cichą nadzieję, że zachętą na pojawienie się na spotkaniu nie jest darmowe piwo.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyrektor
Oj Oj czyżby kolega Rolek partycypował w kosztach (tego darmowego piwka) ?
czy też to pierwszy sygnał wiosny gdzie wszystko budzi się do życia - "muchy w nosie też"?
Kolega Rolek zauważa, podobnie jak kolega Skandal, że do tej pory na spotkaniach (na tych których był i te które sprawozdawał abernacki) utrzymywała się raczej stała liczba gości. I odważa się sądzić, iż gdyby nie magiczne słowa "darmowe piwo", to również w Sopocie ilość gości nie przekraczałaby normy. Jeśli się myli, to przeprasza. Ale sądzi, że ma rację.
A co do wiosny, to sądzi kolega Rolek, że przyjdzie na nią trochę poczekać. Na muchy również.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Panowie spokojnie. Czas zweryfikuje nasze przypuszczenia ...
Generalnie sprawa ma według mnie szerszy kontekst. Czym ma być PŁP? W jakim kierunku ma dążyć? Ludowym czy trochę elitarnym. Nazwa wskazywałaby na to drugie, darmowe piwo na to pierwsze.
Wątpię, aby np. sławetna Camra zbierała członków, powstała dzięki darmowemu piwu.
Czas nic nie zweryfikuje, tylko ugruntuje. Jak co miesiąc będzie ogłoszenie o darmowym piwie, to ilość chętnych będzie rosła i nikt nie będzie ubywał (chyba, że zachoruje ).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Panowie spokojnie. Czas zweryfikuje nasze przypuszczenia a na razie nie odstraszajmy 'nowych' forumowiczów . Ja osobiście jestem zadowolony, że pojawiają się osoby są w jakiś tam sposób zainteresowane Pomorską Ławą Piwną. Ja także mam cichą nadzieję, że zachętą na pojawienie się na spotkaniu nie jest darmowe piwo.
Forumowicze są i starzy, choć do pewnego czasu bierni :-)
Mam pytanie do Szanownego Kolegi.
Jaki przewiduję się statut dla Pomorskiej Ławy Piwnej? Jakich członków ma skupiać? Jaki jest cel jej funkcjonowania? Czy oprócz pasjonatów kolekcjonerskich (wydaje mi się że jest ich większość), ma zamiar krzewić piwowarstwo amatorskie?
Wiele pytań się pojawia. Chciałbym być jak najbardziej świadomym uczestnikiem spotkania, a nie tylko posądzany o piwne "krzyworyjstwo"
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
Forumowicze są i starzy, choć do pewnego czasu bierni :-)
Mam pytanie do Szanownego Kolegi.
Jaki przewiduję się statut dla Pomorskiej Ławy Piwnej? Jakich członków ma skupiać? Jaki jest cel jej funkcjonowania? Czy oprócz pasjonatów kolekcjonerskich (wydaje mi się że jest ich większość), ma zamiar krzewić piwowarstwo amatorskie?
Wiele pytań się pojawia. Chciałbym być jak najbardziej świadomym uczestnikiem spotkania, a nie tylko posądzany o piwne "krzyworyjstwo"
Tak mi się wydaje, że z tym "krzyworyjstwem" przesadziłeś a w szczególności cytujac mój post!
To do celów statutowych to kwestie "kolekcjonerskie" są na jednym z ostanich miejsc. Przedewszystkich Ława ma na celu promowanie małych i średnich browarów oraz rozpowszechniać wiedzę na temat piwowarstwa domowego.
Ze szczegółami zapoznasz się jutro.
Comment