Chris napisał, że będzie już o 18.00. Tak też powiem Strzelczykowi Zatem spokojnie już od 18 można przybywać Zadzwonię na wszelki wypadek do Armine i powiem, że może nas być nawet 10 osób
Uff... działo się działo - ale już doszedłem do siebie, odespałem itp.
Wilekie podziękowania dla ekipy wrocławskiej za umilenie mi pobytu!!
Super było spotkać "starych" znajomych oraz poznać nowych - bo chyba jak żadna sekcja - ta wasza rośnie w siłę - młodzieży przybywa - a zwłaszcza, jak to ktoś niedawno powiedział - "kobiet płci przeciwnej", czy jakoś tak
Spotkanie u Marusi w biurze - wspaniałe - ci co nie byli - mają czego żałować!! Ponad 20 pysznych piw domowych do degustacji, do tego różne przygody - strzelające kapsle, skok stulecia (na pewną rolkę papieru), oceny i porównania piw - których nie powstydziłby się żaden mistrz fantasy , możliwość poznania dwóch joelek (w wersji na głodno i wręcz przeciwnie), próba forsowania 3 metrowej bramy ze skrzynką butelek w ręce itp. itd. i wiele wiele śmiechu... w tak wspaniałym towarzystwie
Drugiego dnia też nie miałem czasu próżnować - dzięki Pani Prezes i białej skodzie - zrobiłem super zakupy piwne, potem udało mi się przetestować Okocim Palone z kija, oraz zapoznać się ze specyficzną atmosferą w Rejsie i spróbować wreszcie namysłowskiego Irlandera - oba testy wypadły bardzo dobrze
Nie marnując czasu - zaraz potem odbyło się spotkanie w Arminie, gdzie poszło dużooo Bartka, po godz. 12 w nocy wcale nas nie wyrzucili - przez to wcale nie było łatwo w sobotę rano spakować się i przygotować do wyjazdu
Bardzo miłe miejsce na spotkania, frekwencja bardzo dobra - poznałem kolejnych członków sekcji wrocławskiej, w tym sobowtóra Mrożka , było jedzonko, ciekawe rozmowy, dużo piwa i bardzo ciepła i miła atmosfera
Wkrótce zostaną zamieszczone zdjęcia z obu imprez , nie bedzie litości , powstał także "Krótki film o degustacji..." - jak go jakoś przerobię - będę wysyłał mailem zainteresowanym
Na koniec czas na podziękowania dla:
- przede wszystkim dla Marusi - za całokształt, opiekę, towarzystwo, super wrażenia, dużo suwenirów, piwa i wycieczkę skodą,
- Joelki za towarzystwo, piwo do degustacji i w prezencie, ciekawe oceny piw i męczenie Sebastiana (ten musiał mieć czkawkę )
- Monne - za spotkanie, wspólną degustację i towarzystwo,
- Marcina wc i Chrisa - za towarzystwo, piwa, wspólną degustację, rozmowy, obgadywanie , śmichy itp. itd.
- Wiktorii i Pepka - za spotkanie po latach, miłe towarzystwo, ciekawe rozmowy i dużo wypitego piwa razem,
- Jacksona i Fteo - super było was wreszcie poznać i napić się razem piwa, pogadać i fogóle
- GOŚCIA i Hani - czyli niezapomnianych Tygrysków - za niewątpliwe umilenie dwóch dni, wywoływanie częstego, niekontrolowanego skurczu mięśni twarzy , duże zdolności degustatorskie Hani oraz omawianie wizyty w Siemianowicach... cokolwiek z tego wyniknie
- no i zarejestrowanego ale nieudzielającego sie na forum "Mrożka", za towarzytwo i piwo do samego końca...
Było tak super - że najprawdopodobniej nawiedzimy was z Martą - chętnie wpadniemy na warsztaty w maju - rezerwuję sobie, jak już wcześniej z Marusią gadaliśmy - funkcję OWTIERACZA piw konkursowych (okulary ochronnę już mam )
Comment