Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aldach
Marusia&Joelka na Górnym Śląsku, 7 lub 8 kwietnia
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo i co tam, w końcu dowiem się, gdzie i kiedy mam przyjechać? Mam jechać do Katowic, czy do Bytomia? A może do Gliwic? Kto mnie "odbierze" z dworca?
Czas leci, a tu cisza
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16No to dziołszki - macie nad czym myśleć (Racibórz ).
Jeżeli jednak nadal trwacie przy tej nieszczęsnej sobocie (zamast przy szczęsnym piątku ) to podajcie:
- w jakim czasie po Was być na dworcu,
- na którym dworcu.
Delegacja powitalna musi się przygotować, a czasu coraz mniej
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOK, to ułatwiam:
przyjeżdżam do Katowic o 14.47 w sobotę.
Także będę na dworcu. I ruszamy najpierw na Portera w Chorzowie (plus ewentualnie Imielin), a następnie do Bytomia.
Kto przeciw...
Kto się wstrzymał...
NIE WIDZĘLast edited by adam16; 2006-04-05, 14:41.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Comment
-
No dobrze To na początek Imielin.
Odlegość pomiedzy knajpą z Imielinem, a knajpą z Porterem można pokonać w 2 minuty.
Czy muszę przypominać, że tam gdzie Porter z Bossa, jest także Zduńska Wola i Browar na Jurze?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16No dobrze To na początek Imielin.
Odlegość pomiedzy knajpą z Imielinem, a knajpą z Porterem można pokonać w 2 minuty.
Czy muszę przypominać, że tam gdzie Porter z Bossa, jest także Zduńska Wola i Browar na Jurze?
Mam nadzieję, że również w najbliższej okolicy można coś dobrego zjeść?Last edited by Marusia; 2006-04-05, 15:25.Comment
-
Takie podchwytliwe pytanie - kto będzie na spotkaniu? Chcę dla każdego wziąć po piwko CZPiPComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia...Mam nadzieję, że również w najbliższej okolicy można coś dobrego zjeść?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaTakie podchwytliwe pytanie - kto będzie na spotkaniu? Chcę dla każdego wziąć po piwko CZPiP
Kto będzie siedemnasty?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16adam razy 16
Kto będzie siedemnasty?
Jo! przyńda na banchoff ino godej chopie kaj? Kaj tyn cug bydzie? Abo to je sznylcug? a - mom łoblec ancug?
MarekUważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-CJo! przyńda na banchoff ino godej chopie kaj? Kaj tyn cug bydzie? Abo to je sznylcug? a - mom łoblec ancug?
MarekComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-CJo! przyńda na banchoff ino godej chopie kaj? Kaj tyn cug bydzie? Abo to je sznylcug? a - mom łoblec ancug?
Marek
Możno styknie baniorza sie spytać. Dyć drapko znajdymy kaj tyn cug bydzie stoł.
A nieskorzij pomaszkycymy sie bira.Last edited by adam16; 2006-04-05, 21:43.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
-
No i widzisz Pani Prezes jak się temat rozwinął
Skoro tyle osób zawita na dworze PKP, to ja w takim razie się deklaruję - na przybycie (razem z Martą) prosto do knajpy w Chorzowie (Euro Pub lub w pobliżu) - a potem chętnie będziemy wam towarzyszyć w dalszej podróży do Bytomia
Dobrze by było ustalić, dla tych którzy nie będą na dworcu - o której w Chorzowie?
... także info dla Marusi - 2 os. (ja + Marta) chętne na piwa z CZPiP
... infor dla Marka-C i Kiszota - zabiorę wasz PIRO - przygotujcie się na dawke chemii...
... odp. na pytanie: "a mom łoblec ancug" - jak najbardziej - wszak to spotkanie z Panią Prezes
NORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaMam wrażenie, że to inny dialekt. Markowy bardziej był zrozumiały dla mnie niż ten Adamowy
A ja ino spytać chciałam, kaj w Bytomiu będzie spotkanie? Dołączymy tam z Sebastianem wieczorkiem
Browary przyjmę nawet sam dam.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Comment