30 IV - 1 V - dkrasnodebski we Wrocławiu

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• Bloodnydav
    Browar Bartka
    Bloodnydav
    Hej,
    Postanowiłem napisać pierwszy post gdyż dziś uwarzyłem pierwsze piwo od początku do końca samemu, od zacierania słodu po chmielenie. Wcześniej uwarzyłem trzy warki z brewkitu i postanowiłem pójść krok dalej.

Warka: 22l
    Goryczka: około 29 IBU
    Ekstrakt:...
    2017-10-21, 20:37
  • dadek
    Černokostelecký zájezdní pivovár, Dešťovka
    dadek
    Světlé výčepní 10°Blg. Czyli dolna fermentacja.
    Barwa ładna, jasnożółta, piwo prawie całkiem klarowne, jedynie leciutka opalizacja.
    Piana mocna, 5-6 cm z "czapeczką", dość równomierna, lepiąca szkło nierównomiernymi plamami, utrzymywał się solidny kożuch....
    2022-01-02, 22:40
  • dadek
    Černokostelecký zájezdní pivovár, Šindelka
    dadek
    Piwo na barze było opisane jako summer ejl, 9,9°Blg.
    Barwa bladożółta, lekko zmętnione.
    Piana na 4-5 cm, dość równomierne oczka choć z rodzaju większych, oblepiała szkło, utrzymywał się kożuszek w trakcie picia.
    Aromat nikły, lekka piwniczna słodowość.
    W smaku...
    2022-01-02, 22:20
  • darekd
    Czechy, cały kraj, Norma
    darekd
    Niemiecka sieć dyskontów Norma działa też w Czechach od dobrych paru lat, ale nie jest mocno rozprzestrzeniona. Głównie w zachodniej części państwa oraz w Pradze.
    Najbliżej polskiej granicy są w Harrachowie.

https://www.norma-online.de/cz/angebote/

Mają moim zdaniem...
    2021-08-26, 23:25
  • jacekwerner
    Prostějov, Janáčkova 2, Pivárium Hlavák
    jacekwerner
    Lokal mieści się w zabudowaniach dworca kolejowego, na pięciu rotacyjnych kranach oferuje produkty rodzimych browarów. Na stołach znajdują się zalaminowane karteczki z dokładnym opisem aktualnie dostępnych piw nanizane na metalowe kółko. Gdy jakieś piwo się kończy, obsługa sprawnie wymienia...
    2020-09-03, 17:33
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...