Stolyca - no właśnie, kiedy?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛
    • 2001.05
    • 9052

No co jest koledzy?
    już się cieszyłem, że wreszcie się spotkamy, a tu wygląda, że wypadnie to spotkanie na śiętego Igdy co go nie ma nigdy.
    Przed Tychami została tylko jedna sobota z niedzielą 18.05
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Nie pisałem nic, bo nie chciałem kląć. Od dwóch tygodni jestem chory i nie wiem, kiedy wyzdrowieję, prawdę mówiąc powoli już tracę nadzieję, że uda mi się wydobrzeć na wakacje. Ale w sumie zaczynam dojrzewać do tego, żeby lać na tę całą chorobę i żyć, jak normalny człowiek.
      Więc jeśli nie boicie się zarazić, to w sumie możemy ruszyć w teren.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

No a Zythum pewnie jeszcze w gipsie. A ja ciagle czekam na relację! Cosik macie narazie pecha

Żąłęną, jak Ty masz tyle dni gorączkę to powiedz mi - czym ty sie leczysz??? Mam nadzieję, że bierzesz jakieś prochy, bo to jest naprawdę niebezpieczne!! tego juz sie piwem nie zbije!

Wasza Zawsze Czujna (w miarę mozliwości) Marusia
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Marusia napisal/a
          Żąłęną, jak Ty masz tyle dni gorączkę to powiedz mi - czym ty sie leczysz??? Mam nadzieję, że bierzesz jakieś prochy, bo to jest naprawdę niebezpieczne!! tego juz sie piwem nie zbije!
          Biorę jakieś cóś, co tydzień co innego, bo pani dochtór zupełnie nie wie co mi poradzić.

To JEST niebezpieczne, bo istnieje podejrzenie, że mam gruźlicę Tylko skąd w środku lata?!

Wszystko się wyjaśni w nadchodzącym tygodniu. Tymczasem leki mi się skończyły i mogę znów pożłopać piwo przez dzień, dwa. Z jednej strony nie chciałbym spędzić wakacji w sanatorium, ale z drugiej strony, to jak mam chorować tygodniami i nie wiedzieć na co, to już wolę to, co pewne.
          A może nie...

Comment

• Marusia
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Gruxlica to bardzo groxna choroba niezależna od pory roku. Przypominam, że do czau wynalezienia antybiotyków była smiertelna! A pani doktor to Ci posiewu nie zrobiła i wali Ci leki na czuja??? Niecierpię konowałów, przez takie leczenie się kiedyś ładnie urządziłam.
            A w sanatorium może byc nieźle, byle był dostęp do internetu Może byś trafił gdzieś w pobliże Dolnego Śląska, to zaraz jakaś ekipka by zrobiła wycieczkę z odwiedzinami

www.wrowar.com.pl

Comment

• pieczarek
              • 2001.06
              • 5011

Marusia napisal/a
              A w sanatorium może byc nieźle, byle był dostęp do internetu
              Pewnie, że może być nieźle - nawet bez internetu. W uzdrowiskach wszędzie unoszą się opary seksu. Kilka lat temu odwiedziłem w sanatorium moją osobistą żonę. Gdy weszliśmy do pokoju koleżanki od razu powiedziały " no wreszcie sobie jakiegoś chłopa przygruchałaś". Tak się składa, że oboje nie nosiliśmy obrączek i podejrzenia pań wyglądały na mocno prawdopodobne.
              A co do gruźlicy to poczytaj sobie "Czarodziejską górę" T.Manna. Bohater trafił do sanatorium i został tam na 7 lat. Potem pojechał na wojnę. Książka ciekawa: o czasie, o jedzeniu, o polityce, o miłości. Polecam.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Marusia napisal/a
                Gruxlica to bardzo groxna choroba niezależna od pory roku. Przypominam, że do czau wynalezienia antybiotyków była smiertelna! A pani doktor to Ci posiewu nie zrobiła i wali Ci leki na czuja??? Niecierpię konowałów, przez takie leczenie się kiedyś ładnie urządziłam.
                A w sanatorium może byc nieźle, byle był dostęp do internetu Może byś trafił gdzieś w pobliże Dolnego Śląska, to zaraz jakaś ekipka by zrobiła wycieczkę z odwiedzinami
                Na szczęście nie do końca na czuja - wali mi po prostu leki na gardło, bo kaszlę.

Próbę na gruźlicę zrobiłem sobie, a jakże (taki zastrzyk pod skórę i mierzenie plamy na ręce po trzech dniach - o tym samym mówimy?). Tylko, że:

1. próba wyszła ni w te, ni wewte (troszkę większa, niż powinna być, ale w sumie nic konkretnego)
                2. już po próbie okazało się, że nie należy jej robić, jeśli jest się chorym i przyjmuje się leki
                3. wszystkie dochtorki, z którymi miałem ostatnio do czynienia, pytały się mnie, czy jestem uczuleniowcem, co może mieć wpływ na odczyt próby - mówiłem, że nie jestem, ale w sumie czy ja wiem? na ostatnim badaniu pani dochtór zapytała się mnie, co to za plamy na ramionach i czy często je mam (a skąd ja mam wiedzieć, przecież nie mam oczu dookoła głowy), asystentka zasugerowała, że to pewnie od plecaka, a następnie sama pani dochtór powiedział, że to wygląda, jak u nerwowych i spytała sie mnie, czy jestem nerwowy; no i co tu dużo mówić, jestem nerwowy, tym bardziej, jak muszę siedzieć na tyłku przez dwa tygodnie

Podsumowując: czeski film, nikt nic nie wie. Jutro idę do pulmonologa na końsultacje - pewnie skieruje mnie na czterdzieści innych badań, ale może wreszcie coś się wyjaśni.

A co do odwiedzin, to przyjmę was z otwartymi płucami, tylko się wcześnij zaszczepcie, bo będziemy się tak odwiedzać nawzajem do końca życia.

No ale miejmy nadzieję, że spotkamy się jak normalni ludzie, to jest na zjeździe forumowiczów.

Pieczarek - siedem lat?! I potem jeszcze na wojnę?! Nie mów takich rzeczy, bo się pójdę powiesić!

No to jeszcze raz

Comment

• Marusia
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

No mówię, że konowały!!!!

Lekarz zrobił Ci próbę, jak jesteś chory, dobre sobie

Poza tym mi chodziło o wymaz z gardła - pobiera sie próbkę i daje do analizy, co tam siedzi i na jaki rodzaj antybiotyków działa, a nie ładuje sie na oślep w imię zasady "a nuż zadziała" eh...

Życzę Ci powrotu do zdrowia

www.wrowar.com.pl

Comment

• maryhh
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.02
                    • 1895

proponuję założyć "kącik medyczny" o wszystko mówiącym tytule: "Napisz do siostry Marusi!"
                    Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
                    "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
                    do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• Ahumba
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9052

Może byś trafił gdzieś w pobliże Dolnego Śląska, to zaraz jakaś ekipka by zrobiła wycieczkę z odwiedzinami
                      prędzej trafiłby do Otwocka. Tam też ekipa mogłaby Go odwiedzić.
                      Twoje zdrowie
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Marusia
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

maryhh napisal/a
                        proponuję założyć "kącik medyczny" o wszystko mówiącym tytule: "Napisz do siostry Marusi!"
                        maryhh, co to za złośliwości od rana

www.wrowar.com.pl

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

Dzięki wszystkim za życzenia.

Sagi ciąg dalszy:

Przede wszystkim, w moim wieku w ogóle nie robi się już prób tuberkulinowych! Niezłe, co?

Teraz zapisali mi leki dla alergików.

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23910

podobno lewatywa z wody śniegowej i piasku jest dobra na wszystko

p.s. Yossarian z Paragrafu 22 też miał podwyższoną temperaturę - od urodzenia, czasem mu się przydawało
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• pulas
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2001.08
                              • 965

ART napisal/a
                              p.s. Yossarian z Paragrafu 22 też miał podwyższoną temperaturę - od urodzenia, czasem mu się przydawało
                              No fakt: lepiej mieć podwyższoną temperaturę niż muszki w oczach
                              pułaś
                              ---------------------------------
                              "(...)W kącikach flechtów wieczór już
                              Lśni jak porzeczka krwawa
                              Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
                              I między bajki wkładam"

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

ART napisal/a
                                podobno lewatywa z wody śniegowej i piasku jest dobra na wszystko
                                Dziękuję uprzejmie, wolę się płukać piwem.

Comment

Przetwarzanie...