Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
29. XII - 01. I. '07r., Cieszyn i okolice, Sylwestrowe Spotkanie 2006r.
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia... i na Marco, zara go ponaglę smsem
Czyli atak SMSowy na Trójmiasto jest gotowy !
Każdy chętny jeszcze może dołączyć !Last edited by ZIOMEK2; 2006-12-11, 09:15.
Comment
-
-
Przeczytajcie sobie na www.pivni.info o Ołomuńcu - narobi Wam smaka
Ech chyba w czasie pivnego festiwalu wybiorę się tam na cztery dni żeby spokojnie podegustować.
W ogóle cieszy to, że w wielu miejscach, a nie tylko w Pradze wraca w Czechach zamiłowanie do piw z minibrowarów, a także do średnich browarów których kilka się reaktywowało (jak np.: Strakonicky Dudak który kupiło miasto - szkoda, że w Polsce jest głupie prawo które zabrania samorządom kupowania upadających zakładów pracy i ich reaktywowania i posiadania).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Właśnie dostałam smsa od Marco: "osoby 3, a ilość noclegów zależy od możliwości przyjazdu z psem"
czyli przyjeżdża Beata z Pawłem i Zduniem Super!
Ziomek, dryndaj do akademika, czy potulny amstaffik będzie tam mile widziany
Comment
-
-
To chyba dwie sztuki sań będą potrzebneTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumTo chyba dwie sztuki sań będą potrzebne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaSugerujesz, że jedne będzie ciągnął Zdun?To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaWłaśnie dostałam smsa od Marco: "osoby 3, a ilość noclegów zależy od możliwości przyjazdu z psem"
czyli przyjeżdża Beata z Pawłem i Zduniem Super!
Ziomek, dryndaj do akademika, czy potulny amstaffik będzie tam mile widziany
a niechaj nowi przybywają bo warto !Last edited by ZIOMEK2; 2006-12-11, 15:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcopolokBroszka się straciła
ale mam coś lepszego : KORALE!!!Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2już się robi !
Comment
-
-
więc ostatecznie noclegi ...
W DSN zaklepałem następującą ilość :
6 x pokój 2os.
1 x pokój 3os.
czyli 15 łóżek a jest nas na 14 osób łącznie z Marco x3 os.
Jednocześnie do jutra pozostawiłem rezerwację wstępną na dodatkowe 5 łóżek ( razem było 20 ) bo jutro dopiero będzie Pani Dyrektor i dogram terminy.
Więc jest ostatnia szansa aby się dopisać bo za 10 dni Święta - karpia trzeba kupić oraz prezenty więc będe powoli kończył, jedynie dogram pewne sprawy na 15/16 XII jak pisałem wcześniej!
Po tym terminie będziemy kłócić się o program, zaś dla spóźnialskich mam coś w rękawie ale o tem napiszę jutro.
PS
Z psem może być problem tam na miejscu ale z Marco jestem w kontakcie, podobnie jak Zywiec tak i Cieszyn nie ma chyba hotelu dla psów !?
Kulig jest na razie na jedne sanie czyli 10 osób z możliwością rozszerzenia do 27 XII , kulig - 31go godz. 10 z ogniskiem.Last edited by ZIOMEK2; 2006-12-12, 10:26.
Comment
-
-
dość istotne - do podróży !
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK215/ 16 XII jestem w Cieszynie i okolicach, i sprawdzam brakujące tematy np.: ile kosztuje bilet grupowy/ turystyczny na trasę Czeski Cieszyn - Ołomuniec ; ile kosztuje karta Z ; o ile taniej kosztuje bilet na trasie Ostrawa-Warszawa niż odwrotnie ?
" Karta Z " to duża zniżka na kolej u naszych południowych sąsiadów, kiedyś wystarczyło aktualne zdjęcie albo dwa, nie jestem pewien (?) i wypełnienie formularza, i... dostawałeś zniżkową kartę na cały rok, różnica w cenie biletu jest podana przy rozkładzie: www.idos.cz !
Ale jeśli tylko podróżujesz w grupie, tzn od 2 - 30tu osób na jednym bilecie to " karta Z " nie jest Tobie potrzebna bo i tu masz zniżki !
I tak np jadąc do Ołomuńca z Czeskiego Cieszyna w 2kl. zapłacimy około 120 koron zamiast 200tu od osoby, ale to trzeba jeszcze sprawdzić tam na miejscu bo różnica istotna !
Zniżki także tu: www.cd.cz można podliczyć pieniądze na podróż,
a u nas noclegi w DSN wciąż bez zmian, ale jeszcze do jutra można się dopisywać na tzw pewniaka, bo na spanie na tzw " waleta " nie ma co liczyć !Last edited by ZIOMEK2; 2006-12-12, 17:12.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2to chyba pojedziemy razem jeśli nie wybiore się w czwartek !?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo, poczekamy na Was Widziałaś, że Wiki napisała, że będą koło 9 rano, ale jak pojedziemy tam w okolicach 11.00 to powinno w zupełności wystarczyć
A w kwestii zasadniczej: to chyba najpierw zrzucamy toboły w DSie i potem zajazd na Czechy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PepekJedź z nami - w kupie raźniej!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pepek
A w kwestii zasadniczej: to chyba najpierw zrzucamy toboły w DSie i potem zajazd na Czechy?
Comment
-
Comment