Ja już doszedłem do siebie i swoje wrażenia/ komentarze dodam dzisiaj na wieczór - będą porażające !
Już się zaczynam bać.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
chciałem to Wam szczerze zakończyć ale wrócił mój znajomy z Essen, z polską ciepłą wódką i tyskim piwem więc musze kończyć - do jutra !
Te Essen to chyba w Tychach jest. Tyskie piwo i ciepła wódka pogoń go z powrotem do Reichu.
Jak zwykle na czas i ja składam wszystkim sylwestrowiczom oraz Organizatorowi wielkie dzięki za te niezapomniane chwile. Pragnę też w tym miejscu wyróżnić żywieckich gwizdunów.
Na marginesie - właśnie w odróżnieniu od większości w Cieszynie pozbyłem się choróbska - górskie powietrze leczy
Na pewno się wyrobie a być może coś wspólnego się narodzi, w innym miejscu - marzę o Sylwku na lini Liberec - Jelenia Góra z wyskokiem na karkonoskie !
Ostatnia zmiana dokonana przez ZIOMEK2; 2007-06-29, 17:27.
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Z obawą sięgałem po to piwo, nie wiedząc czego spodziewać się po nowych właścicielach.
Wygląd: jasnożółte (słomkowe), z obfitą i trwałą pianą pozostawiającą laceing, raczej niskie wysycenie.
Aromat: czysty lagerowy, zbożowy, lekko kwaskawy.
Smak: słodowa zbożowość,...
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...
Comment