trzymając się pierwotnego programu ustalono następujace rezerwacje do ewentualnej korekty tam na miejscu i wyboru: ( tel., mailem, osobiście - bliskość rynków, wybór piw i inne , na około 10os.)
Piątek:
- Vojkovice, U Konićka
- Dobra, Rest. na Sypce
od godz. 13 - 18 w/g kolejności jw, jeśli zostanie nam trochę czasu to możemy zajechać do Fr.-Mistka i wrócić już bezpośrednio do Cieszyna.
Sobota:
- Svatovaclavsky
- Moritz
od godz. 12.30 - 18.30 w/g kolejności jw
Niedziela:
- po ewentualnym kuligu - w Wiśle " U Legierskich " od godz. 13 - 15
- Cieszyn i Czeski Cieszyn: Targowa, Na Brandyse, Verdi, Na Saskiej Kępie (?) .... po godz. 17-tej, zaś od godz. 23 do 1szej cieszyński spektakl wizji i światła w rejonie rynków i Zamkowego Wzgórza
Jeszcze trzeba to dograć myślę, że pomożecie już tam na miejscu poprzez telefony!?
Uwaga!
Telefonować warto z Cieszyna / Polska - wszelkimi sposobami, lecz z Czeskiego Cieszyna warto tylko tel kom. np do Olomuńca , zaś do Polski poprzez tel. automaty na bilony bo:
- 1 min tel. kom do Polski to wydatek na 5 zł
- 1 min z automatu to wydatek na 20 kcz czyli około 2,70 zł
Kurs korony czeskiej w Cieszynach na dzień 21 XII waha się w granicach 13,40 - 13,60zł za 100 kcz !
Myślę, że nasza 13-ka nie będzie pechowa, a Marcin_wc to ma się dobrze bo dostał jedyneczkę !?
Poniewa Olomuniec wybudya wielkie fastznacje wic wsylki temat oddaem ARTowi !
jaka sekcja śląska - może Twoja ślasko - zagłębiowska !?
Bajsnij się w język zanim coś napiszesz.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
trzymając się pierwotnego programu ustalono następujace rezerwacje do ewentualnej korekty tam na miejscu i wyboru: ( tel., mailem, osobiście - bliskość rynków, wybór piw i inne , na około 10os.)
Piątek:
- Vojkovice, U Konićka
- Dobra, Rest. na Sypce
od godz. 13 - 18 w/g kolejności jw, jeśli zostanie nam trochę czasu to możemy zajechać do Fr.-Mistka i wrócić już bezpośrednio do Cieszyna.
Sobota:
- Svatovaclavsky
- Moritz
od godz. 12.30 - 18.30 w/g kolejności jw
Niedziela:
- po ewentualnym kuligu - w Wiśle " U Legierskich " od godz. 13 - 15
- Cieszyn i Czeski Cieszyn: Targowa, Na Brandyse, Verdi, Na Saskiej Kępie (?) .... po godz. 17-tej, zaś od godz. 23 do 1szej cieszyński spektakl wizji i światła w rejonie rynków i Zamkowego Wzgórza
Czyli trzymamy się powyższego czy macie inne propozycje i układy, proszę przemyśleć to przez Święta, w szczególności niedzielę - co z kuligem gdy nie ma śniegu ?
Może jakaś Reginka dla sekcji górnoślaskiej w przelocie się znajdzie? Wszak po pieknej i gościnnej górnośląskiej ziemi będziesz podróżował.
Jest to możliwe, ale ktoś musiałby je odebrać w godzinach wczesnopopołudniowych przy "jedynce". Na terenie Silesii nie mam zamiaru z niej zbaczać. Napisz dokładnie co i ile. Najprawdopodobniej w środę będę jeszcze będę mógł kupić co następuje: Premium (niepast) 2,24+0,50; Pszeniczne 2,20+0,50 i Mocne 2,07+0,50. Wszystko to bączki. Ceny trochę zbójeckie, ale już chyba zostały tylko w Gambrynusie, bo w czwartek zwiedziłem pół Warszawy i tylko w dwóch innych miejscach zgarnąłem po dwie ostatnie sztuki Pilsa
Jest to możliwe, ale ktoś musiałby je odebrać w godzinach wczesnopopołudniowych przy "jedynce". Na terenie Silesii nie mam zamiaru z niej zbaczać. Napisz dokładnie co i ile. Najprawdopodobniej w środę będę jeszcze będę mógł kupić co następuje: Premium (niepast) 2,24+0,50; Pszeniczne 2,20+0,50 i Mocne 2,07+0,50. Wszystko to bączki. Ceny trochę zbójeckie, ale już chyba zostały tylko w Gambrynusie, bo w czwartek zwiedziłem pół Warszawy i tylko w dwóch innych miejscach zgarnąłem po dwie ostatnie sztuki Pilsa
a moglibyście pisać o tem w słupie ogłoszeniowym lub na PW przy okazji targów piwnych w Wąchocku bo to nie ma nic wspólnego z naszym tematem ?
Tym bardziej, że kiszot sam może sobie podjechać do Zawiercia i nie jedzie do Cieszyna - podobnie JAckson !?
Ściemniacie tylko i zaśmiecacie temat a później ludzie skarżą się, że jestem nieczytelny !?
Piwa żeście nigdy nie pili czy co ?
Proponuje wszystkie tego typu wątki usunąć na śmietnik, nawet w Święta musze się denerwować !
Ziomuś, wyluzuj, bo ci żyłka pęknie.
Takie sprawy zwykle były załatwiane w tematach imprezy, żeby WSZYSCY udający się w daną lokalizację to zauważyli. Żeby później nie było stękania, że "nie zauważyłem tematu".
I to MA wiele wspólnego z naszym tematem. Sam się przeca dzięki temu na piwo zapisałeś
Ziomuś, wyluzuj, bo ci żyłka pęknie.
Takie sprawy zwykle były załatwiane w tematach imprezy, żeby WSZYSCY udający się w daną lokalizację to zauważyli. Żeby później nie było stękania, że "nie zauważyłem tematu".
I to MA wiele wspólnego z naszym tematem. Sam się przeca dzięki temu na piwo zapisałeś
`
Ale ani Kiszot, ani Jackson nie jadą na Sylwestra z nami, więc się nijak do tematu mają. Jak coś chcą, to niech piszą do Ciebie PW, tu się w zupełności zgadzam z Ziomkiem
Tym bardziej, że kiszot sam może sobie podjechać do Zawiercia i nie jedzie do Cieszyna
Co ma Zawiercie wspólnego z Reginą?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Ściemniacie tylko i zaśmiecacie temat a później ludzie skarżą się, że jestem nieczytelny !?
Całe szczęście,że Ty zawsze przestrzegasz porządku i do tego jesteś zawsze bardzo czytelny.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Całe szczęście,że Ty zawsze przestrzegasz porządku i do tego jesteś zawsze bardzo czytelny.
przestań już bo jesteś złośliwy i męczący a my jeszcze mamy parę spraw do uzgodnienia, żeby zamknąć temat na 102% do 99% realizacji, a przynajmniej do 95%, i to będzie sukces!
Niepotrzebnie nabijasz posty a tu akuratno jestem czytelny bo jak mówią inni - " ślepy by trafił a głuchy się napił ! "
Comment