Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
29. XII - 01. I. '07r., Cieszyn i okolice, Sylwestrowe Spotkanie 2006r.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2nie ma jeszcze głosu większości więc cierpliwie musze poczekać, na furze też jest przyjemnie i tylko za 100 zł.
Opcja zamienna Ostrava bardzo mi się podoba
Comment
-
-
Ziomuś - no niestety ten kulig w obecnej sytuacji pogodowej trza poddać. Wierz mi już lepsze piwkowanie u nas lub u braci Czechów niż jak Marco napisał oglądanie końskiego zada z perspektywy jechania na gumie. Zatem nie męcz juz wiecej towarzystwa tylko wsiadaj w pociąg co startuje z nami w piatek o 6.57 z Katowic i juz od 9.00 sylwestrujemy w Cieszynie!
Comment
-
-
dość ważne, info praktyczne
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PepekZiomuś - no niestety ten kulig w obecnej sytuacji pogodowej trza poddać. Wierz mi już lepsze piwkowanie u nas lub u braci Czechów niż jak Marco napisał oglądanie końskiego zada z perspektywy jechania na gumie. Zatem nie męcz juz wiecej towarzystwa tylko wsiadaj w pociąg co startuje z nami w piatek o 6.57 z Katowic i juz od 9.00 sylwestrujemy w Cieszynie!
więc ewentualny kulig wrzucam do rezerwy !
Ostrawa kusi i to będzie dobra alternatywa dla Wisły, zaś wszystko się ułoży na miejscu odnośnie niedzieli !?
Ze skromnej stacyjki PKP/ PKS w Cieszynie można podjechać do DSN autobusem miejskim nr 40 ( róg Bielskiej i Narutowicza ) !
To dla tych co nie lubią chodzić bo na piechote to okolo 10-15 min .
Po czeskiej stronie proszę pamiętać o biletach grupowych na kolej ( przy 3ch osobach na jedym listku ), bo to jest prawie 40% taniej !
W polskim Cieszynie można dobrze zjeść w restauracji " Żak " ( Rynek ), zaś w Czeskim Cieszynie to: Verdi www.verdi.cz , Na Brandyse ( Karvinska 51 ) ...
Piwko/ winko można dobrze kupić / Cz. Cieszyn: przy Hlavnej ( Główna ), Rynek ( tu Namesti ), Billa ( kolej ), Hipernova ( Karvinska, 500m od centrum ) i po drodze do Hipci przed Brandysem w hurtowni non stop - lewa strona !
Oprócz tego śliwowice i inne destylaty w sklepie firmowym Rudolfa Jelinka - Nadrażni ulice, raczej na pamiatkę i jako prezent !
Przy Hlavnej jest też tabakowy sklep gdzie są dostępne fajne kufle i szklo - cena okolo 100kcz/ szt i ... bdb tytoń, aczkolwiek kto pali to niechaj sobie kupi po polskiej stronie bo taniej !
cdnLast edited by ZIOMEK2; 2006-12-27, 17:44.
Comment
-
-
pytania
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOpcja zamienna Ostrava bardzo mi się podoba
Ja też tak myślę, że jest to dobra myśl !
Na cieszyńskim Namesti jest też myśliwski sklep gdzie kupisz dobrą dubeltówkę dla całej rodziny i mnóstwo fajnych rzeczy...
Prosze o dalsze pytania ( także na PW ) abyśmy mogli chodzić tam jak prawdziwe cyborgi !?
Last edited by ZIOMEK2; 2006-12-27, 21:53.
Comment
-
-
Ziomek, a co Ty tak opisujesz wszystko - przeciez będziesz tam z nami, to nas oprowadzisz, nie?
Comment
-
-
Jedziemy dzisiajŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
WCwóz podjeżdża po mnie o 12.00, jadziem na Opole i dalej na Cieszyn. Heeeejjjjj!!!!
Comment
-
-
Wyjazd kolejnych sylwestrowiczów nastąpi dziś z K-C o 6.57. Cieszynie - kryj się kryj
Comment
-
-
Pług smrti nas nie doganiet
sekcja opolska w domu od kilku godzin- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
I my również w domku, piwka przejrzane i wstawione na półeczkę - jak to ładnie wygląda
Wielkie dzięki za wspólną biesiadę, zabawę i męczenie piwa masłowo - pieprznego
Ziomkowi za trudy organizacyjne, Docentowi za "spacer", Marusi i Slavojowi za transport i pomoc
Trębaczom za doznania "muzyczne". Wszystkim razem i każdemu z osobna raz jeszcze wielkie dzięki Wasze Do następnego ...
Comment
-
Comment