Planując Kalisz warto pomyśleć o Bartku, bo to tylko kilkanaście kilometrów dalej. A tak na marginesie wycieczka z Krakowa do Kalisza przez Zawiercie (Browar na Jurze), Częstochowę (GAB), Łask (Relaxpol) , Zduńską Wolę (Staropolski) i Cieśle (Bartek) byłaby "1-st shlangie-polish microbrewery tour".
LajboCKi w Kaliszu jeszcze w 2006 roku
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Planując Kalisz warto pomyśleć o Bartku, bo to tylko kilkanaście kilometrów dalej. A tak na marginesie wycieczka z Krakowa do Kalisza przez Zawiercie (Browar na Jurze), Częstochowę (GAB), Łask (Relaxpol) , Zduńską Wolę (Staropolski) i Cieśle (Bartek) byłaby "1-st shlangie-polish microbrewery tour".MM961
4:-)Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59"1-st shlangie-polish microbrewery tour".To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Shlangie pisał o jednodniowym wypadzie, więc odradzam maratony, wystarczy dobrze zasiąść w jednym browarze, zamiast w każdym cyknąć po fotce i jechac dalej. zwłaszcza, że z Krakowa kawałek macie. Ja na upartego pomiędzy Świętami a Nowym Rokiem mogę jechać, ale po co się upierać, zwłaszcza, że będą to dni robocze, więc znakomita większość z forumowiczów będzie w pracy. A na jakiś weekend styczniowy ekipka z Wro na pewno się zbierzeComment
-
Jeżeli będzie jakiś "spęd" to ja i Adela będziemy reflektować na zbiorową degustację. I znowu to losowanie kto prowadzi...Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumMyślałem o wyjeździe skoro świt i powrocie nocnym.
PKP:
Kraków 07:45 --> Łódź Kaliska 11:59 czas na Bierhalle 13:05 --> Kalisz 15:20 cena 47,00 zł
Kalisz 19:45 --> Poznań Główny 22:33 - 22:46 --> Kraków Główny 6:34 cena 52,00 zł
Jak widać połączenia kolejowe Kraków - Kalisz są popieprzone O powrórt mi chodzi przede wszystkim, trzeba się cofać do Wielkopolski.
PKS do Kalisza nie wchodzi w grę bo z Krakowa rusza o 19:00 a na miejsu jest o 0:00
Z powrotem z Kalisza rusza o 1:00 a w Krakowie jest o 5:00
Dlatego wolałbym samochodem jechać Finansowo wyjdzie taniej na 4 osoby i będzie do tego wygodniej i szybciej.
No to obserwujcie
mnie noc w pociągu słabo pasuje. może rzeczywiście poczekajmy do czasu wydania nowego rozkładu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesmnie noc w pociągu słabo pasuje. może rzeczywiście poczekajmy do czasu wydania nowego rozkładu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesa gdzie znajdziesz frajera co będzie prowadził??Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesmnie noc w pociągu słabo pasuje. może rzeczywiście poczekajmy do czasu wydania nowego rozkładu.
Na marginesie - w drugiej połowie stycznia Wielkopolska ma ferie zimowe. Weźcie to pod uwagę. Może to być zarówno argument "za" jak i "przeciw" (obawiam sie dużej ilości małolatów w pubach).
Jednak bez względu na wszystko - zapraszamy do Kalisza na .Comment
-
Nie udało wam się w starym roku odwiedzić "Złotego Rogu" to może uda się wam wybrać do Kalisza w następny piątek? W razie czego sobota odpada, jedziemy dalej w trase piwem wytyczoną (Zduńska Wola, Łask, Łódź, Kłodawa i Płock) .Comment
-
A kiedy będziesz dokładnie w Łasku i Zduńskiej Woli ? Będę niedaleko i może bym podjechał w tym samym czasie co, Ty.Comment
-
Pojawię się w tych okolicach w tą sobotę. Plan jest napięty więc dokładnej godziny nie będę ci wstanie napisać. W każdym z tych miejsc zagościmy maksymalnie jedną godzinę.Comment
Comment