Kujawsko-Pomorski - Qlup Browarbizowy

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szefi
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.12
    • 194

Kujawsko-Pomorski - Qlup Browarbizowy

Może coś się wydarzy w temacie zacieśniania więzi i jakiś klub fanatyków browarników domowych w moim regionie stanie się rzeczywistością. Może jestem prekursorem a może plagiatuje podobne inicjatywy z innych rejonów kraju, ale co tam. Lepiej wzorować się na lepszych niż umrzeć ze zgryzoty, że się nie spróbowało.

Czy są chętni ?
  • Maremali
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1955

Browarnikiem domowym to nie jestem ale fanem browarników domowych to mogę zostać, z miłą chęcią wezmę udział w spotkaniu
    http://maremali.web-album.org/

Comment

• Kimer
      • 2003.06
      • 154

A ja bym wolał, drodzy bydgoszczanie, żebyście porządnie opisali na browar.biz sklepy i knajpy z ciekawą ofertą w tym mieście. Właśnie się przeprowadzam do Bydgoszczy, a tu "piwny przewodnik" raczej mizerny i muszę niemal od zera poszukiwać ciekawych piw.

Comment

• pioterb4
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.05
        • 4322

Bo w Bydgoszczy miodu nie ma...lanych piw ciekawych prawie nie uświadczysz, a jak to zrobisz to daj mi znać Jesli chodzi o sklepy to jest lepiej, o tych lepszych wspomniałem w odpowiednich działach. Jeśli szukasz jakiegoś piwa konkretnie to powiedz, spróbuje pomóc z lokalizacją

Comment

• szefi
          • 2005.12
          • 194

Bo w Bydgoszczy miodu nie ma...lanych piw ciekawych prawie nie uświadczysz, a jak to zrobisz to daj mi znać
          Szczera prawda.. dobre lane jak na lekarstwo, ba nawet na receptę ! Tylko problem ze znalezieniem lekarza
          Last edited by szefi; 2007-08-29, 08:13.

Comment

• pioterb4
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 4322

Czasem gdzieś Kujawiak się trafi całkiem zjadliwy, ale ogólnie warka i Zywiec rządzą rynkiem niepodzielnie. Parę dni temu widziałem ogródek piwny na Wzgórzu Wolności( obok Szpitala Biziela) i o ile mnie oczy nie omyliły to mieli tam Irlandzkie Mocne lane. Ale komu sie chce jechac do jakiejś osiedlowej knajpki żeby sie piwa napić...jak na piwo to zawsze do miasta sie idzie, a od centrum to ładny kawałek

Comment

• Kimer
              • 2003.06
              • 154

Irlandzkie Mocne to jest też w jakieś knajpie w samym centrum, nie pamiętam teraz nazwy, ale opiszę za jakiś czas. Knajpa organizowała nawet w wakacje promocyjne "Czwartki z Irlandzkim Mocnym".

Comment

• Kimer
                • 2003.06
                • 154

Aha, chodzi o lokal "Pod Pegazem", ul. Pod Blankami 6.

Comment

• pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kimer Wyświetlenie odpowiedzi
                  Aha, chodzi o lokal "Pod Pegazem", ul. Pod Blankami 6.
                  Dzięki za info. Kurde kiedyś była w Bydgoszczy większa różnorodność, pamiętam za dwanych czasów lanego Bosmana, Heveliusza, Kasztelańskie, a teraz to nawet wśród koncernówek lipa straszna

Comment

• szefi
                    • 2005.12
                    • 194

No przypomniało mi się...
                    Pszeniczne lane Paulaner, Mennica 1 (Wyspa młyńska), Karczma młyńska

Comment

• oryks
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2002.01
                      • 297

Strasznie dawno nie czytałem dokładniej tego forum a tu proszę - w Bydgoszczy jest więcej warzących. Też zawsze z zazdrością patrzyłem na ekipy z innych miast.
                      Gdzieś w zakamarkach tego forum jest jeszcze ukrytych dwóch browarników ze "starej" ekipy. Podobnie jak ja tutaj nie są aktywni ale warzą cały czas, wiem bo widujemy się czasem. Możliwe też, że wciągnę do tematu kolejnych znajomych.
                      Ciekawe ilu w okolicy robi swoje piwa ? Możliwe, że znacznie więcej ale nie wiedzieć czemu wszelkie ruchy integracyjne w tym mieście są strasznie stłumione, nie tylko w tym temacie.

Pozdrawiam,

Comment

• szefi
                        • 2005.12
                        • 194

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oryks Wyświetlenie odpowiedzi
                        ...
                        Możliwe, że znacznie więcej ale nie wiedzieć czemu wszelkie ruchy integracyjne w tym mieście są strasznie stłumione, nie tylko w tym temacie.
                        Bo zawsze jest tak, że ktoś musi zacząć

Comment

• sopista
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.01
                          • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oryks Wyświetlenie odpowiedzi
                          Strasznie dawno nie czytałem dokładniej tego forum a tu proszę - w Bydgoszczy jest więcej warzących. Też zawsze z zazdrością patrzyłem na ekipy z innych miast.
                          Gdzieś w zakamarkach tego forum jest jeszcze ukrytych dwóch browarników ze "starej" ekipy. Podobnie jak ja tutaj nie są aktywni ale warzą cały czas, wiem bo widujemy się czasem. Możliwe też, że wciągnę do tematu kolejnych znajomych.
                          Ciekawe ilu w okolicy robi swoje piwa ? Możliwe, że znacznie więcej ale nie wiedzieć czemu wszelkie ruchy integracyjne w tym mieście są strasznie stłumione, nie tylko w tym temacie.

Pozdrawiam,
                          A jeśli już mowa o warzących to rodowity bydgoszczanin uśmiecha się w sprawie etykiet do tych warzonych piw... Do tych ukrytych również.
                          Last edited by sopista; 2007-09-11, 08:47.

Comment

• szefi
                            • 2005.12
                            • 194

Szukajmy dobrego miejsca...

Z racji, że kilka osób się odezwało myślę że czas rozpocząć poszukiwania, gdzie to by można by się spotkać. Oczywiście zgodnie z "naszymi zasadami" miejsce to musi spełniać odpowiednie warunki:
                            1. Dobre piwo
                            2. Bardzo dobre piwo
                            3. Niesamowicie smaczne piwo....

Rzucajcie propozycje.

Comment

• pioterb4
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.05
                              • 4322

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi Wyświetlenie odpowiedzi
                              Z racji, że kilka osób się odezwało myślę że czas rozpocząć poszukiwania, gdzie to by można by się spotkać. Oczywiście zgodnie z "naszymi zasadami" miejsce to musi spełniać odpowiednie warunki:
                              1. Dobre piwo
                              2. Bardzo dobre piwo
                              3. Niesamowicie smaczne piwo....

Rzucajcie propozycje.
                              To chyba tylko jak ktoś uwarzy swoje własne i poczęstuje

Comment

Przetwarzanie...
                              X