Na spotkaniu opłatkowym okazało się,że jesteśmy smakoszami sziszy.I jakoś tak wyszło,że wstępnie umówiliśmy się na wypalenie fajeczki zaraz po świętach czyli 27.12 w Bytomiu.Na razie zdeklarowali się:Aldach,Strzelczyk i kiszot.Wszystkich chętnych zapraszamy.
Fajka wodna w Bytomiu 27.12.2007
Collapse
X
-
Fajka wodna w Bytomiu 27.12.2007
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Tagi: brak -
Nie wiem jak Strzelczyki bo oni maja wesele.Ale niech oni się wypowiedzą.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Najpierw Strzelczyki a teraz Ty.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Najwyższy czas by zapowiedzieć nową książkę pt. "Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach 1945 - 1952" - a w zasadzie dwie książki, bo całe opracowanie będzie składać się z dwóch tomów, które ukażą się odrębnie. Na początek... tom II, czyli katalog. Tom I (synteza)...
-
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
-
Channel: Niemcy
-
-
Przytulny pub w piwniczce niedaleko starego rynku (krótki spacer w kierunku Garbar, ostatnie drzwiczki żółtej kamienicy, tuż obok Aparthotelu). Osiem kranów, zawsze podpięty Guinness oraz polski Dzik Perry, reszta rotuje. Ponad 130 różnych piw rzemieślniczych, polskich, belgijskich, niemieckich....
-
Channel: Wielkopolskie
2017-03-03, 15:01 -
-
Koło Brna w małej, cichej wiosce Sivice od czerwca działa kolejny rodzinny browarek o nazwie Beer Daddy. Jet to kolejny browar, gdzie piwo sprzedawane jest z okienka, a jego usytuowanie wprowadza w osłupienie nie jednego człowieka. Oczywiście są to Czechy, więc tam nikogo to nie dziwi
. Mieści...
-
Channel: Czechy
-
-
Martin Herda, kolekcjoner z Görlitz, posiada świadectwo pracy wystawione w 1892 roku przez browar Feldschlösschen w Bytomiu. Chciałby je wymienić na przedwojenne podstawki z Görlitz. Gdyby ktoś był zainteresowany, proszę się zgłosić do mnie na PW....
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2015-02-13, 11:51 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment