Mniej więcej wiemy, jaki będzie skład naszej forumowej reprezentacji na giełdzie. Ale impreza kończy się o 14oo. Powstaje więc pytanie - co potem? Chyba nie rozjedziemy się bez ???
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Poza tym proponuję ustalić jakiś punkt zborny, jakby (odpukać) komuś spóźnił się pociąg albo samolot i dotatł do Tych? (Tamtych? a może Tychów?) po zakończeniu giełdy.
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
UWAGA!, UWAGA!
Fruńka prosia co bym w jej imieniu, przekazał iż zaprasza po giełdzie do siebie (istnieje możliwość noclegu). Niestety sama, osobiście, na giełdzie być nie może, ale pragnie zobaczyć wasze piwne mordki.
Z noclegu nikt nie skorzystał ale i tak było fajniście. Poznaliśmy kolejnych forumowiczów. Wypiliśmy trochę piwa – zamiejscowi mieli okazję spróbować produktów Zabrza, było dużo Tyskiego, nastąpiła wymiana piw. Oj, się działo.
Już po tyskiej giełdzie, w Rudzie, doszło jeszcze do wymian akcesoriów (etykiety, wafle).
Oby czas pozwalał na częstsze takie spotkania.
było super!!
do domku dotarłem około 21:30
zmachany jak cholera
Dziekuję w swoim imieniu za tak miłe przyjęcie u Adama 16 i jego wspaniałej małżonki.
ps a jak się czuje biedaczka po pożegnaniach?
Nie dość, żem się nałykała nowych szklaneczek - tym razem uczciwie kupowałam, dostałam tylko jedną) to poznałam kolejnych członków braci forumowej - Andiego, St. Kocura, Ahumbę,Kiszota, Celta (w końcu), Grzegorz_J._bie, no i spotkałam dobrych znajomych z wcześniejszych imprezek
W zasadzie co tu duzo pisać - ludzie, dzień spędziłam rewelacyjnie. No, wieczorem za to troche nam się ze Slavoyem przysnęło w pociągu i o mały włos nie odstawiono nas na bocznicę, szczęście, że był to pociąg kończący bieg we Wrocku, bo moglibyśmy dziś być np. w Szczecinie
Jak już się obudziliśmy i wytoczyliśmy z dworca, to okazało się, że tramwaj nocny mamy dopiero za półtorej godziny, no i tego, hm, zajrzęliśmy "na chwilkę" do **** żeby spożyć kolejne dwa piwa w towarzystwie naszego kochanego Klosterkellera (Slavoy rzucał hasła "przenieście **** do Warszawy" , he he, niedoczekanie)
Ano zobaczymy.
A może by tak 100% obecności w Żywcu?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Na to wygląda, że będzie nas tam troche w tym Żywcu
i mam nadzieje, że się skumamy i, że będzie to giełda tak z******** jak ta w Tychach, a może nawet lepsza
Śląski Klub Birofilów zaprasza na 61 Międzynarodową Giełdę Birofiliów odbędzie się w Tychach 18 -19 .10 .2024 r na terenie Browaru Książęcego w Pub pod Browarem ulica Katowicka 9 .Piątek w godzinach 16,00-22,00, Sobota od 8,00 do 14 ,00.Sponsorami imprezy są Tyskie Browary Książęce,...
Trzeba korzystać bo wiecie rozumiecie potem będzie 15 fala i już "wieczna pandemia"
Ja w sobotę koncentruję się na swoich barach osiedlowych, może zaliczę Hopito ale to w nocy około zerowej, i może Pod Kopytem kto wie (kto chciałby to niech mnie łapie telefonicznie)...
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
Comment