muszę być między 13.30 a 15.00 w sobotę w Częstochowie.
sprawdziłem wszelkie możliwe połączenia i zakląłem pod nosem, jak zobaczyłem, że tak misterny plan 5 przesiadek spełzł na niczym bo dotarłbym na 16.00
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Nie wiem, czy kogokolwiek to obchodzi, ale będę w Żywcu w sobotę ok. 2.00 w nocy i od razu walę pod browar. Rozważam wariant pozostania do niedzieli rano.
Być może niektórzy z forumowiczów, którzy przyjadą wcześniej na spotkanie mają pod bokiem jakieś lokalne browary. Dla mnie np. egzotyczne (tzn. niedostępne w sklepach) jest niemal wszystko co nie jest reklamowane w telewizji. Czyli mogę kupić coś standardowego. Może i inni będą chcieli popróbować nowych dla nich piw. Proponuję aby każdy - jeśli może - przywiózł ze sobą kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt piw z lokalnego browaru.
Ja mogę zabrać ze sobą piwo BOSS z browaru w Witnicy. Nic specjalnego ale może kogoś zaciekawi.
Mam nadzieję, że takie picie w Żywcu całkiem niesłusznych piw nie spowoduje wypędzenia za bramy miasta.
Krzysiu napisal/a Nie wiem, czy kogokolwiek to obchodzi, ale będę w Żywcu w sobotę ok. 2.00 w nocy i od razu walę pod browar. Rozważam wariant pozostania do niedzieli rano.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka (częściowo puchata).
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i coś ziołowego....
Tymczasem, rzeczywiście jest w sprzedaży nalewakowej, 03 za 10zł, 0,5 za 12zł. Wrażenia? Ładna czapa piany, lekkie nuty okołoporterowe-w końcu zasyp bardzo podobny, przewija się trochę karmelu, piwo...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Comment