I znów Ahumba w Sopocie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10862

Zabawa trwała do późnego wieczora tylko że w innym lokalu. A co do uczciwości myślę, że wina nie leży po stronie biesiadników a po stronie obsługi.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Masz na myśli te "zamówione" przez piotrrata, czy też potem wjechały jeszcze kolejne 4?
      A mi się tam podobało, tylko postuluje zaczynać imprezy, o ile to możliwe, trochę wcześniej, o 16-17, bo powrót do domu to potem męczarnia
      Last edited by Pendragon; 2008-11-11, 12:16.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• piokl13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.06
        • 946

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        Masz na myśli te "zamówione" przez piotrrata, czy też potem wjechały jeszcze kolejne 4?
        ... :
        Nie, nie chodzi o te piwa. Nic też nie wjechało. Kelnerka prowadziła rachunek za cały stolik, każdy płacił za tyle piw, ile uznał za stosowne i wychodził. A na rachunku pozostały 4 duże niezapłacone.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
        Zabawa trwała do późnego wieczora tylko że w innym lokalu ...
        To chyba jakaś inna zabawa, a nie spotkanie o którym piszemy w tym wątku.

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9081

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi
          Impreza średnio udana. Większość towarzystwa zmyła się koło 20. W dodatku nie wszyscy uczciwie zapłacili za wypite piwo. Poszli sobie, a według kelnerki zabrakło chętnych do zapłacenie za 4 piwa. Kłopot spadł oczywiście na nas.
          Głupia sprawa, choć nie czuję się winny (za nasze zapłaciłem) uważam, że reszta powinna proporcjonalnie zwrócić "przymusowym sponsorom".W lutym masz ode mnie piwo.
          Aby to się nie powtarzało powinniście wprowadzić system z warszawskiego Bierhalle:
          zamówione-przyniesione-zapłacone od razu.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Ahumba
            🥛🥛🥛🥛
            • 2001.05
            • 9081

Dzięki wszystkim

1. za spotkania:
            - niedzielne z Magdą (simonową), dyrektorem, Marusią, Slavoyem i Arkiem.
            - poniedziałkowe u Biermana.

2. za piwa:
            - u dyerektora
            - u Biermana
            - Kowalowe od abernackiego

Comment

• Makaron
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
              Taaa, akurat
              Zaluje, ze nie dojechalem do Gdanska. W domu wyladowalem po 19, nie bylo sensu 1,5h na dojazd w jedna strone. Bawilem sie za to z zaplanowana grupa znajomych w Gdyni. Szkoda tylko, ze nie mamy jeszcze browaru
              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• MLT
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.12
                • 1048

Impreza średnio udana. Większość towarzystwa zmyła się koło 20. W dodatku nie wszyscy uczciwie zapłacili za wypite piwo. Poszli sobie, a według kelnerki zabrakło chętnych do zapłacenie za 4 piwa. Kłopot spadł oczywiście na nas.
                Dziwne, że to akurat 4 piwa, czyli tyle ile zabrała ze stolu kelnerka po tym jak przyniosła do stołu 6 "zamówione" przez Piotra. Ja też nie poczuwam sie do winy, ale podobnie jak Ahumba deklaruję udział w kosztach poniesionych przez Was. Twoje Zdrowie.

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23954

To musiał być Makaron! Nie było go przecież, to i nie zapłacił

NIe bić ŻARTOWAŁEM
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Ahumba
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9081

Aby nie zakładać ciągle nowych tematów informuję, że najbliższy mój przyjazd do Sopotu będzie miał miejsce w południe 18 lutego. Wyjeżdżam w niedzielę w południe.
                    W planie codzienne (?) odwiedziny w bulaju, oraz piątkowe lub sobotnie odwiedziny u Biermanna. Kiedy zajrzę do gdańskiej degustatorni jeszcze nie wiem.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Wstępnie zgłaszam swój akces Gdziekolwiek, może nawet być i Sopot, bo dawno w nim nie byłem, a piwo to piłem tam ostatnio ...hoho ze 12 lat temu

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10862

Jestem jak najbardziej za, w sobotę u Biermanna około 18:00.
                        Maćku, będę miał dla ciebie smaczny rarytasik za wschodu.
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• biermann
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.09
                          • 2552

W sobotę powinienem być osiągalny
                          "Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
                          Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
                          Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
                          Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
                          Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.

Comment

• Ahumba
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9081

W dodatku nie wszyscy uczciwie zapłacili za wypite piwo. Poszli sobie, a według kelnerki zabrakło chętnych do zapłacenie za 4 piwa. Kłopot spadł oczywiście na nas.
                            Mam nadzieję, że tym razem nie będzie tego typu niesympatycznych sytuacji.

W poniedziałek po warszawskiej giełdzie na spotkaniu w Bierhalle, mniej więcej co godzinę, półtorej a przed wyjściem kogoś z sali prosiliśmy o rachunek i płaciliśmy aktualną sumę. Można by to zastosować i teraz.
                            Ponieważ moje ostatnie piwa to "klasyczna apteka" Piokl i Ci którzy wówczas świecili oczami zgodnie z obietnicą mają u mnie po piwie (nie moim), ale biermanowym.

Comment

• Ahumba
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.05
                              • 9081

Również w tym roku wyjazdy z domu rozpocznę od wizyty w Sopocie.
                              Tym, którzy ewentualnie mają chęć napić się ze mną piwa podaję czasokres pobytu:
                              5-10 luty. Miejsce - jak zwykle WDW Imperial w Sopocie.

Comment

• Saks
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2008.09
                                • 108

To zapraszam do nowego miejsca w Sopocie "Spółdzielni Literackiej" na ulicy 3 Maja. Z kija Amberowskie Koźlak i Żywe (z szafy chłodzącej całe Kegi). Butelkowe piwa ukraińskie. Cały lokal dla niepalących.
                                Mel Gaudii Vitae Est

www.michalsaks.com

Comment

Przetwarzanie...
                                X