Nalot 3city na Belgię

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13
    Teraz wystarczy pomnożyć trzy dni razy kilkanaście piw dziennie razy 3euro... i strach się bać .
    Jak pisałem w wątku Bambergowym. W Bambergu wydałem 200 ojro i z taką sumą się liczyłem, więc zaskoczenia nie było.

Pomyślcie jakie piwa piliście a nie ile kosztowały
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• ada13
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2004.03
      • 128

Inne, nie piwne wydatki to hotele: 2 noclegi w Brukseli po 50 euro (to cena weekendowa, bo w tygodniu według wywieszki w hotelu ten pokój kosztuje 270euro,nie wiem za co, bo złotych klamek ani jacuzzi nie było ), drugi nocleg w okolicach lotniska 39euro- w plastykowej Formula1.
      Wynajem busa 390 euro plus paliwo. Dochodzą jeszcze koszty wejściówek do wybranych obiektów np: Atomium-9e, Mini-Europy chyba 12,5 euro.
      No i nie samym piwem człowiek żyje. Drugie danie od kilkunastu euro w górę, fast-foody tańsze - polecamy najsłynniejsze frytki w Brukseli przy placu Jourdan (do frytek też co nieco można zamówić). Kawa czy gorąca czekolada to około 2e.

Comment

• piokl13
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.06
        • 946

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
        Jak pisałem w wątku Bambergowym. W Bambergu wydałem 200 ojro i z taką sumą się liczyłem, więc zaskoczenia nie było.

Pomyślcie jakie piwa piliście a nie ile kosztowały
        W Barmergu wydaliśmy sporo mniej pieniędzy, piwko wychodziło 2e z małym haczkiem za 0,5l a nie 3 za 0,33, jedzonko w knajpkach było 3 razy tańsze, no i nocleg mieliśmy za 35e - super apartament z kuchnią.
        A jakie piwa piliśmy, to mimo wszystko pamiętamy .

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13
          W Barmergu wydaliśmy sporo mniej pieniędzy, piwko wychodziło 2e z małym haczkiem za 0,5l a nie 3 za 0,33, jedzonko w knajpkach było 3 razy tańsze, no i nocleg mieliśmy za 35e - super apartament z kuchnią.

No ale skąd to zaskoczenie? Sam nawet pisałem, że tam piwo jest po 3ojro za 0,33l
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• piokl13
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.06
            • 946

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
            No ale skąd to zaskoczenie? Sam nawet pisałem, że tam piwo jest po 3ojro za 0,33l
            Może dlatego, że nie planowaliśmy budżetu na wyjazd, nie robiliśmy kalkulacji. Wzięliśmy 120e gotówki i karty. Gdzie się dało płaciliśmy kredytową (hotele, paliwo, bilety ...). A i tak trzeba było jeszcze 2 razy udać się do bankomatu (i to nie po 20e).

Comment

• tomek35
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2007.02
              • 497

No to ile w sumie na "głowe" wydaliście? 1000 zł czy więcej? i opiszcie wrażenia z wyprawy, zwłaszcza te smakowo-piwne

Comment

• piotrrat
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2002.11
                • 730

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ada13
                .
                Wynajem busa 390 euro plus paliwo. .
                Chyba 290 plus paliwo.
                Last edited by piotrrat; 2008-12-12, 21:09.

Comment

• ada13
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2004.03
                  • 128

Kwota za auto już wcześniej była podana, ale masz rację, 290 euro, moja pomyłka.

Comment

• dyrektor
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.05
                    • 1039

Podsumowywując, jak dla mnie bardzo udany wyjazd. Wszędzie widać było już Święta, liczne kiermasze, pokazy swietlne, lądowanie Mikołaja... Niezapomniany sobotni klimat typowej piwiarni, pełnej dymu,wielonarodowościowej klienteli, gwaru rozmów, ilości nalewaków i rodzajów bro. Oczywiście cała celebracja kunsztu podawania i piękne firmowe szkło. No i zwiedzanie: browaru Cantillon (jak dla mnie te orginały zbyt kwasne), mini europy, atomium no i oczywiście z lotu ptaka stadion Hejzel ;-). Mieszkaliśmy niedaleko Parlamentu Europejskiego, więc te kolosy mijalismy codziennie (betonowo - szklana dżungla). Dzieki temu "very expensive" busowi zjeździliśmy kawał miasta, przypadkiem zaliczajac Manneken Pis (myślałem, że jest większy :-)... i chodzi mi tu o całą figurkę ;-) , zwalniając nieco na "North station" (mmmm...bardzo ładne widoki, zwłaszcza te czarnulki ) ..... Ogólnie po powrocie mam takie przemyślenia, że mieszkamy w czarnej d... i jeszcze do Europy nam dużo brakuje, a na potwierdzenie, iż jestesmy z "dzikiego" kraju była reakcja kilku przechodniów których chcielismy zapytać o droge - poprostu wiali gdzie pieprz rosnie hehe może mysleli, że chcemy ich zjesć, przerobić na bro, albo dokładać się do busa Tylko chińczycy nie uciekali, ale bazy nie kumali, a do dziwnego żarcia są przyzwyczajeni
                    http://www.for-nails.pl/
                    http://stanbud.biz/
                    https://www.facebook.com/pages/Sklep...89562121174566

Comment

• skandal
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.05
                      • 1439

Treściwie i krótko skomentowany wyjazd Co najważniejsze opisał-piwo dla tego dżentelmena!

Comment

Przetwarzanie...