No to serdecznie zapraszamy. A poznasz nas po tym, że będziemy pić inne piwo niż pozostali
Sekcja Zagłębiowska Browar.bizu
Collapse
X
-
Niniejszym ogłaszam sekcję zagłębiowską za oficjalnie otwartą, tudzież należycie oblaną.
Serdeczne podziękowania dla kolegi Promila za zacne towarzystwo.
Wyrazy szacunku dla tych co chcieli się pojawić ale nie mogli.
Wyrazy pogardy dla tych co mogli ale nie chcieli.
PSHmmmm, jak nie będzie kaca, to znaczy spotkanie się nie udało"Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."Comment
-
Cóż - nasza pociecha postanowiła inaczej zaplanować nam wieczór, niż sobie zakładaliśmy. Ale (to takie piwo ) co się odwlecze, to nie uciecze - czekam na następne wezwania, może przy bardziej sprzyjającej aurze.
Na razie zgłaszamy do sekcji akces zaocznie."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
Ja nie wnikam w przyczyny, ale szczerze wierzę, że jakbyście mogli to byście przyszli. Proste.
Nic tam. Ja lubię piłkę nożną, a po pierwszej żółtej kartce można grać dalej , dlatego serdecznie zapraszamy na kolejne spotkanie, które odbędzie się...
A dla silviana podziękowania za pszenicę, portera i BrackieComment
-
No co tam Panie i Panowie. Przypominam, że na giełdzie w Spiżu padło parę deklaracji co do spotkania przy piwku. W połowie maja mamy giełdę w Tychach, potem Żywiec, może jakieś spotkanie w tzw. międzyczasie? Po co czekać tyle czasu żeby się spotkać?Comment
-
Ano po to czy żeby reszta Zagłębiaków również wyraziła chęć spotkania, ponoć jest nas tu kilka. I po to również żeby nie skończyło się jak ostatnim razem, kiedy raczyłem się pszenicą tylko z kolegą Promilem."Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."Comment
-
Zawiercie rzeczywiście odpada ze względów logistycznych (choć ja akurat mam gdzie spać, bo wciąż mieszkają tam moi rodzice). Ostatnim razem spotkaliśmy się w Baryłce w DG, ale jak macie lepsze propozycje to piszcie.
Problem w tym, że prawie nikt nie piszeComment
-
Możemy spotkać się w Sosnowcu w lokalu o którym rozmawialiśmy na giełdzie.
Jest położony blisko linii 21 na Pogoni przy ulicy Czeladzkiej.
Miła obsługa i dobry Rybnicki Full. W jadłospisie jest fasolka, bigos, bogracz, frytki itd.
Jest też dla smakoszy KP kilka piwek w tym lane Tyskie.Comment
-
Możemy spotkać się w Sosnowcu w lokalu o którym rozmawialiśmy na giełdzie.
Jest położony blisko linii 21 na Pogoni przy ulicy Czeladzkiej.
Miła obsługa i dobry Rybnicki Full. W jadłospisie jest fasolka, bigos, bogracz, frytki itd.
Jest też dla smakoszy KP kilka piwek w tym lane Tyskie.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
Comment