Sekcja Zagłębiowska Browar.bizu
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D -
-
Witam Szanowne Zagłębiowskie Grono,
Chyba z rok mnie nie było na browar.bizie, byłem czytaczem Teraz sobir patrzę i czytam i Panowie nie odkryli jeszcze w Sosnowcu pubu Rino przy ul. Pawiej (os. Piastów, za kamienicą dawnego Vitropolu).
Piw regionalnych jest tam cała masa, ostatnio ofensywa czeskich nastąpiła, pub ma ponadto swoje piwo (tzn. produkowane dla nich na zlecenie) - Nosorożec Miodzio.
Pub typowo wśród bloków, ktoś by pomyślał osiedlowy kuflolot a jednak nie.
Może tam jakieś spotkanie uskutecznić?
Jako, że Panowie Zagłębiacy to może i znawcy historii tutejszego piwowarstwa. Jeśli macie wenę do pisania o historii lokalnych browarów (Sosnowiec, Będzin x 2, Grodziec, Kromołów, Małobądz i jedyny czynny Na Jurze z Zawiercia) to zapraszam Was na zagłębiowską wikipedię czyli www.wikizaglebie.pl.
Jestem jednym z redaktorów, a ponadto członkiem stowarzyszenia Forum dla Zagłębia Dąbrowskiego (FdZD).
Kiedyś organizowaliśmy tam (w Rino) spotkanie redakcyjne WikiZagłębie.
A co byście Panowie, powiedzieli na regionalne piwo? Kiedyś częstochowski Kmicic produkował piwo "Zagłębie" dla kibiców Zagłębia Sosnowiec. I na tym koniec?Comment
-
Więcej na temat lokalu można dowiedzieć się w tym poście : http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=100165 lub na FB www.facebook.com/rino.infoComment
-
Na ostatnie nasze spotkanie w Dąbrowie Górniczej przyszło 3 (słownie: trzy) osoby z forum.
Jeśli macie ochotę rozkręcić coś większego, proszę podać termin i miejsce spotkania. Ja postaram się przybyć.
Kwestie organizacyjne pozostawiam innym, mnie już się znudziło chcieć.Comment
-
Dodam, że kolega prezes FdZD mocno udzielał się na Browar.Biz odnośnie publikowania etykiet (nick DARCO).
Obecnie jesteśmy mocno zaangażowani w sprawy naszego regionalnego stowarzyszenia (Herb Zagłębia, wspomniana WikiZagłębie czy obchody Powstania Styczniowego), więc nie mamy zbytnio czasu na dodatkowe spotkania. Ale na pewno mamy na uwadze poruszenie piwoszy z Zagłębia.
Może nawet przy udziale Rino, a może Rino ruszy to towarzystwo.Comment
-
Zgodnie z powyższymi sugestiami postanowiliśmy się spotkać i wychylić kufelek, albo osiem.
Szczegóły tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=102192Comment
-
Spotkanie
Sekcja Zagłębiowska jeśli jeszcze istnieje i nie zamarzła tej srogiej zimy to może powinna się spotkać po dłłłługiej przerwie. Proponuję spotkanie 14 marca w Dąbrowie G. - Pub Praga godz. 17,00Comment
-
Comment
Comment