Sekcja Zagłębiowska Browar.bizu
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Zapraszam też kolegów zza rzeki. Może zechcą posiedzieć i wypić piwko w towarzystwie goroli. A i panie też mile widziane - toć nie jest to spotkanie kolesiów z Różowej Ostrygi.Comment
-
Jasiu z kolesiami chodzi do różowejLast edited by Maggyk; 2009-05-07, 15:21.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Comment
-
Jak to mówią lepiej później niż wcale.
Bywam na gościnnych występach w Sosnowcu (praca) już od ponad pół roku, i chociaż poznalem przeróżne miejsca, zawsze był problem gdzie zrobić sobie jakąś przerwe śniadaniową
Nic, albo prawie nic .
Może jedynie Rybnicki Full ze Strzelca, który tu i ówdzie był widywany, mógł nieco rozjaśnić tą szarzyznę.
No i przypadkiem czytając wasze posty o umawianiu, się na spotkanie objawił się Caro.
I ten adres...
Co się okazało.
Od kilku dni właśnie w tej okolicy chodzimy po Staropogońskiej, a już szczytem wszystkiego jest fakt,że dosłownie 10 metrów obok knajpy stawiamy samochód...
Jest pięknie ukryta za żywopłotem, a z drogi przeziera tylko logo tyskiego, na które z natury nie zwracam uwagi..
Dopiero jak sie wejdzie do ogródka, to widać parasole Brackiego.
Bardzo miły właściciel, który opowiedział mi że już od 15 lat zamawia to piwo, i ostatnio nie może się doprosić nawet tekturowych podstawek.
Piwo świetne -3.80 za duże.
Jak na takie osiedlowe miejsce, przynajmniej w okolicach obiadu, bardzo spokojnie.
W środku można pooglądać futbol.
W domu się dziwią czemu ostatnio tak późno wracam z pracy..
Jaka szkoda że w Poniedziałek będę tam chyba ostatni raz.
Nie mogliście się umawiać na to spotkanie w tamtym roku?Comment
-
No to może małe podsumowanie. Towarzystwo sympatyczne, rybnicki full z kija smaczny, nic dodać nic ująć. Podziękowania dla Janka i Marcina za wieczór, szkoda tylko że Janek się nie przyznał że nazajutrz miał urodziny Do następnego."Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."Comment
-
Ja również dziękuję za spotkanie. Sekcja rośnie w siłę . Na pierwszym spotkaniu były 2 osoby z forum, teraz 3, (oczywiście towarzystwo poza browar.bizowe również bardzo miłe).
Następnym razem zapraszamy do nas!
Inny temat to fakt, że ciężko nam idzie rozkręcanie tych spotkań. Inni jakoś potrafią, a nam to jakoś nie wychodzi. Szkoda.
PS. Jasiu! Spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe. TwojeComment
-
Nie jest żle a będzie napewno lepiej. Początki są zawsze ciężkie.
A gdzie jest obiecywacz Zjawa?Comment
-
Jeżeli jesteś z Dąbrowy Górniczej, to jesteś członkiem Sekcji Zagłębiowskiej.
Nasza inicjatywa nie ma na celu zakładania oficjalnego stowarzyszenia piwoszy z Zagłębia Dąbrowskiego. Nie mamy kart członkowskich, składek, nasze spotkania nie są przymusowe i nie jest sprawdzana na nich lista obecności.
Zauważyliśmy, że jest nas coraz więcej, więc powstał pomysł cyklicznych spotkań i tyle.
Chcemy po prostu spotykać się jak najczęściej w gronie użytkowników Browar.bizu z naszego regionu, ale nie tylko. Na ostatnim spotkaniu było kilka osób niezarejestrowanych i wyobraź sobie, że też rozmawiali o piwie.
Kilka osób pisało, że przyjdzie a nie przyszło i nikt im nie ma tego za złe. Może kiedyś doczekamy się czasów, że tak jak jest to np. we Wrocławiu, ludziska piszą: "ja wpadnę" lub "nas nie będzie".
Chodzi o to, żeby się dobrze bawić, przy dobrym piwku. Takie były moje intencje. Jeśli nikt, nie będzie przychodził na spotkania oprócz mnie, Jasia i silviana, też będzie dobrze.
Zapraszamy więc wszystkich, bez względu na adres zamieszkania, ilość postów, płeć, kolor skóry, wyznanie, itd. Jest jeszcze parę hektolitrów piwa do wypicia w naszych knajpach.
Pozdrawiam serdecznie
PS. A co do giełdy w Tychach, to co proponujesz?Comment
Comment