Ja w każdym razie jutro w Caro na Pogonii o 17 się melduję na kufelek cudownego "Brackiego". Naprawdę warto: piwo jest wyśmienite, a i lokal bardzo spokojny i właściciel super uprzejmy.
Drodzy koledzy, proponuję się zobaczyć przy piwku w najbliższym czasie aby omówić pewne rzeczy. Najważniejsze to zlot i transport na zlot. Podług mej najświeższej wiedzy auta będą dwa, więc trzeba by to jakoś sprytnie rozplanować. I tutaj liczę najbardziej na obecność Kiszota.
Wstępnie rzucę termin przyszłego tygodnia 31.08-06.09. Miejsce trzeba jakoś wypośrodkować ale uważam, że Sosnowiec jest nie najgorszy (w miejscu ostatniego spotkania, w barze zaproponowanym przez Jasia, leją Rybnickiego ).
Mnie osobiście pasuje praktycznie każdy z tych dni ale reszta musi się określić.
Czekam na propozycję.
....
Wstępnie rzucę termin przyszłego tygodnia 31.08-06.09. Miejsce trzeba jakoś wypośrodkować ale uważam, że Sosnowiec jest nie najgorszy (w miejscu ostatniego spotkania, w barze zaproponowanym przez Jasia, leją Rybnickiego ).
Mnie osobiście pasuje praktycznie każdy z tych dni ale reszta musi się określić.
...
A do Chorzowa się nie wybierasz w weekend? Z tego co wiem będzie Jasiu, Kiszot i moja skromna osoba (namówiłem moją żonkę, to będzie drajwerem), to byśmy sobie obgadali co i jak ze Zlotem.
No niestety weekend zajęty. Najwyżej dogadajcie się jak należy i przekażcie mi telefonicznie co i jak. Choć z drugiej strony to Rybnickiego i tak bym się napił
Jasiu będzie w sobotę do południa więc chyba i ja się zjawię.W niedzielę też będę ale raczej późnym popołudniem.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
W sobotę tj. 18-09-2021 odbędzie się IX Zagłębiowska Giełda Birofiliów. Bramy otwierają się dla Wszystkich Uczestników punktualnie o godzinie 8:00 rano.
Serdecznie zapraszamy Kolekcjonerów do Browaru na Jurze w Zawierciu przy ulicy Paderewskiego 114. Do zobaczenia już w sobotę
W najbliższym czasie będę przenosił Browar.biz i Centrum Piwowarstwa na serwer z nowym oprogramowaniem. Obecnego dwunastolatka nie jestem w stanie bezboleśnie zaktualizować, więc jest z tym trochę zachodu. Dla niektórych obecny stan to tylko niewyświetlanie się zielonej kłódeczki w przeglądarce...
VIII Zagłębiowska Giełda Birofiliów odbędzie się 19 -09 2020r. tradycyjnie w Browarze na JURZE Zawiercie ul. Paderewskiego 114 w godzinach od 8,00 do 15,00
Comment