7 marca (sobota) 3-osobowa brygada w osobach: Rycho_128, tomek35 i ja, zamierza nawiedzić po raz pierwszy płockie minibrowary. Gdyby ktoś miejscowy (lub nie) miał ochotę do nas dołączyć, byłoby nam bardzo miło. Na miejscu będziemy prawdopodobnie ok godz. 17.
Trójmiasto (i okolice) jedzie do Płocka
Collapse
X
-
Trójmiasto (i okolice) jedzie do Płocka
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak
-
-
Wygląda na to, że nikt do nas nie dołączy, ale gdyby jednak coś... to, jeżeli wszystko pójdzie dobrze, a tak zakłada plan... jesteśmy w Tumskim w godz. ok. 17 do 20 a od ok. 20.30 w "krakowskim".
3 panów w łódce, nie licząc psa (bo go nie ma).Last edited by Pendragon; 2009-03-06, 15:46.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrrat Wyświetlenie odpowiedziI co tam w "Krakowskim" poprawiły się piwka czy nadal kicha?
Ciemne - bardzo dobre,
Ciemne Mocne - dobre,
Jasne - poprawne.
Nie było tego z kolendrą.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Browar Tumski w Płocku
No to na szybko dodam minioceny piw z Tumskiego, co do Krakowskiego, to IMO jest właśnie tak, jak Pendragon napisał. Czuć "ajlowość", górną fermentację.
A co do Tumskiego, to ad rem:
Tumski, Marcowe - dobre, może nawet więcej niż dobre, kolor dość ciemny, przypomina w smaku złotego smoka z Fortuny, oczywiście to z Tumskiego niefiltrowane
Tumski, Stout - dobre, bardzo ciemny kolor
Tumski, Pils - totalna porażka, zero piany, piwo pozbawione smaku, wodniste, kwaśnawe - w nieprzyjemny sposób - nie mogłem dopić
Na razie tyle...Last edited by Rycho_128; 2009-03-09, 11:50.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
A ja się nie zgodzę, że Pils był kwaśnawy, dla mnie był słodkawo-mdło-nijaki. Ale takie szczegóły to lepiej napisać w wątku o browarze, by każdy zainteresowany odwiedzeniem browaru mógł to przeczytać. O tym wątku wkrótce wszyscy zapomną
Comment
-
-
W którym wątku pisać?
Tak czy inaczej, warto by ocenić ART-omatemGdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
Comment