Dobra okazja do plenerowej degustacji. Stałymi bywalcami tutaj są browary Koreb i Edi, ostatnio też Krajan. Ja pojawiam się od godziny 18, fajnie jak by ktoś dołączył
A o której godzinie to się zaczyna? Ja raczej wcześniej niż później bym wpadł.
Zaczyna się chyba jeszcze przed południem ale pewności nie mam bo rzadko pijam o tej porze Za to koniec imprezy (przynajmniej tak było w przypadku poprzedniej edycji) przewidziany jest na okolice godziny 20.
koreb niepasteryzowane niefiltrowane - 7 zł - bardzo mi smakowało
krajan special - 4 zł - bardzo dobre
edi - wschowskie niepasteryzowane - 5 zł - wogóle mi nie smakowało, smak i zapach fatalny, mam wrażenie, że to piwo było zespute, niestety musiałem je wylać........
edi - wschowskie niepasteryzowane - 5 zł - wogóle mi nie smakowało, smak i zapach fatalny, mam wrażenie, że to piwo było zespute, niestety musiałem je wylać........
Artur
Musiałeś źle trafić, moje nie było najgorsze.
Nie dodałeś także, że był też lany Ciechan oraz z każdego z tych browarów przegląd ich produkcji w butelkach (z Ciechana np. bezalkoholowe).
Edi także dysponował etykietami.
Jakby ktoś nie wyrobił się w ten weekend, to następny "Nowy Świat smaków" jest 29-30 sierpnia oraz 19-20 września.
A godziny oficjalne otwarcia to 10 - 18 zarówno w soboty jak i niedziele
Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2009-08-01, 17:24.
Musiałeś źle trafić, moje nie było najgorsze.
Nie dodałeś także, że był też lany Ciechan oraz z każdego z tych browarów przegląd ich produkcji w butelkach (z Ciechana np. bezalkoholowe).
Edi także dysponował etykietami.
Jakby ktoś nie wyrobił się w ten weekend, to następny "Nowy Świat smaków" jest 29-30 sierpnia oraz 19-20 września.
A godziny oficjalne otwarcia to 10 - 18 zarówno w soboty jak i niedziele
tak tak zapomniałem dodać, ale ciechana znam bardzo dobrze także nawet nie próbowałem
p.s. wspomniałeś, że twoje nie było najgorsze z ediego - czyli coś jednak z nim było nie tak
Edi butelkowy był w cenach od 7 do 10 zł, zakupiłem eksperymentalnie "Czekoladowe". Już się boję
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Też byłem. Z przyczyn różnych nie piłem nic lanego, ale to jeszcze nadrobię 29-30 sierpnia.
Kupiłem kilka Krajanów, bo dawno nie piłem, i eksperymentalnie dwa piwa z EDI-ego - Imbirowe i Miodowe, bo miały dobre oceny na Browar.bizie Imbirowe już przetestowałem i ujdzie, Miodowe czeka na swoją jutrzejszą kolej.
A poza tym klasyczny obowiązkowy zakup serka korycińskiego
Aha, po pożaleniu się, że etykiety z EDI-ego nie chcą schodzić, od pani szefowej dostałem komplet.
Ostatnia zmiana dokonana przez Twilight_Alehouse; 2009-08-01, 22:30.
Impra fajna, do 20 trwał koncert rockowej kapeli Go Naked, chłopaki na szczęście nie pokazywali walorów. Piwa lane nie zachwycały a Korebowi już zupełnie odbiło by w sąsiedztwie Bierhalle sprzedawać prawie ciepłe piwo 0,4 za 7 pln.
Z forumowiczów tylko Justi okazała się twarda i stawiła się na spotkanko. Wujcio na pewno tego nie pochwali
Najlepszą informacją jednak jest to, że w weekend przed Zlotem (5-6.IX) odbędzie się zapowiadany już Festiwal Browarów Regionalnych. Obecność obowiązkowa!
a czy nie odbyła się tydzień temu? nie wiem, pod jakim szyldem, niemniej na całym nowym świecie stały tradycyjne stoiska/namioty z wyrobami regionalnymi, winami bodaj z chorwacji oraz trzy stoiska piwne. jak zwykle reprezentowany był konstancin, koreb i edi.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
... a dokładniej to Świat Alkoholi & Delikatesy Mięsne, czyli połączenie dość fantazyjne, no ale kimże jestem, żeby mówić innym jak mają prowadzić biznes
Niedaleko Bielawy, po drodze do Świdnicy, znajduje się oto taki przybytek, oferujący naprawdę sporą ilość...
Comment