Słyszałem, że bez namaczania i bez kichania. Ale o zakazie wymiękania nie słyszałem. Sądziłech, że to raczej marzec...
Marusia w Katowicach, 17.10.09
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWygląda na to, że popijemy w Katowicach bez Górnoślązaków, no nic, zawsze to jakaś ciekawostka będzieNawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kjaros Wyświetlenie odpowiedziJeśli pozwolisz to podepnę się na jedno piwko i spadam do Gliwic...
Jeszcze jest trochę czasu, może się ekipka zbierze, a jak nie, no to zawsze mam pociąg o 18 cośtam do domu, do dużego pokoju
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzimoże na chmielenie zdążysz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziCholera! Znowu mnie przegonicie!
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Proponuję każdemu z forumowiczów podczas wypadu na piwo zorganizować przy barze szkolenie barmanowi, który nie potrafi nalewać piwa. Wbrew pozorom jest to naprawdę sztuka. Tak posoplicie to mozna nalać sok do szklanki lub colę .... ale nie piwo.
Jak mozna wołać za kufel 10 zł podczas gdy nalewa się go jak mleko do dzbanka !!!
Kto piwa nie pije ani nie smakuje, ten już jest wariat albo zwariuje.
Wódeczka? Nie dziękuję, żony i piwa nie zdradzam ...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziO przypomniałeś mi, że nie opisałam Alta uwarzonego w sobotę
Comment
-
-
Ostatnio jakaś moda na heavy spam się zrobiła. Ale to mój temat - od razu mówię, że pozwalam
Jak tak dalej pójdzie, to wrócę w sobotę grzecznie do chaty i w niedzielę też coś uwarzę. No i na jutro mam plany, bo w piwnicy taki przeciąg, jakiego dawno nie było
Sezon na belga, zatem jakiś trypel znowu zapewne
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziOstatnio jakaś moda na heavy spam się zrobiła. Ale to mój temat - od razu mówię, że pozwalam
Jak tak dalej pójdzie, to wrócę w sobotę grzecznie do chaty i w niedzielę też coś uwarzę. No i na jutro mam plany, bo w piwnicy taki przeciąg, jakiego dawno nie było
Sezon na belga, zatem jakiś trypel znowu zapewne
A co do tripla to drożdże jakieś takie niemrawe - chyba jeszcze ze snu letniego się nie zbudziły. Miałem dziś warzyć ale chyba najwcześniej jutro, a najprawdopodobniej w czwartek to zrobię. W każdym razie, będziemy mogli piwa porównać - pewnie na WWP akurat. Trzeba to tylko zapamiętaćbrloin; od Szczecina do Wrocławia
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika brloin Wyświetlenie odpowiedziTrzeba to tylko zapamiętać
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziOstatnio jakaś moda na heavy spam się zrobiła. Ale to mój temat - od razu mówię, że pozwalam
Jak tak dalej pójdzie, to wrócę w sobotę grzecznie do chaty i w niedzielę też coś uwarzę. No i na jutro mam plany, bo w piwnicy taki przeciąg, jakiego dawno nie byłoSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
To gdzie ta impreza będzie,w Spiżu?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziTo gdzie ta impreza będzie,w Spiżu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPo szkoleniu będzie tam nam najbliżej, zatem myślę, że tak
a może spotkanie w Genezie - to chyba najsensowniejsze miejsce z piwem (zadzwonię sprawdzić co tam teraz leją) w miarę blisko 10-15 min. na piechotkę od Spiża, no chyba że się mylę i Spiż będzie otwarty w sobotę wcześniej
napiszcie o której to spotkanie rozpoczynamy, bo muszę zaplanować "pierwszy spacer" Łukaszka a to trochę skomplikowane logistycznieNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Szkolenie teoretycznie trwa do 16 i może przy tym zostańmy, choć może się skończyć nieco wcześniej, ale też może być dużo pytań i skończyć nieco później
Daj znać, jak z tym Spiżem, bo faktycznie, szkoda by było klamkę pocałować. Dysko to dopiero wieczorem, więc jakby co po południu można by posiedzieć, a jak nie to ja właściwie bardzo chętnie pójdę gdzie indziej
Comment
-
Comment