Witam.Jeżeli jest ktoś chętny dołączyć do nas w środę (14.04) to zapraszam.Cel to Ostrawa i kilka knajpek z ciekawymi piwami.Ja jadę z rana poc.Katowice-Bohumin.Powrót poc.z Chałupek o 19.28.
Pendragon i woosaa w Ostrawie
Collapse
X
-
Dzień wolny od pracy?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
A czemu nie?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
Generalnie ŚWIETNIE !!! Minusy to padający deszcz,mały kłopot z biletowym automatem,jedna knajpa otwarta dopiero od 16 (z Janaćkiem).Plusy to dobre piwka, komunikacja miejska.Pendragon się bardzo dobrze przygotował"logistycznie".Niestety musiałem jechać autobusem z Ostrawy już po 18 do Bohumina,potem na piechotkę do Chałupek na ostatni pociąg(ok.15 min.pieszo)i jako jedyny pasażer wyjechałem pociągiem w kierunku Rybnika.Taki wypadzik oczywiście do powtórki! PZDRmb WOSComment
-
-
Od kilku godzin moją tymczasową siedzibą jest Kraków. A co tam Janaczek (zaliczyłem go w Przerowie w barze w Albercie, miedzy dworcem a Parnikiem - raczej kiepski - nie ma czego załować), czyż przypadkiem znaleziony lokal z Policzką nie uradował naszych gardeł? W skrócie napiszę co zaliczyłem - szczegóły w osobnych wątkach.
6.04 - w drodze do Krakowa namówiłem rodzinkę by skręcic na Zawiercie
7.04 - Kraków
8.04 - Częstochowa (zdążyłem na Koźlaka)
9.04 - Szczyrzyc + Kraków
10-11.04 - Kraków
12.04 - Trzyniec
13.04 - Kozlovice + oba Cieszyny (Hukwaldy były zamkniete - 2 dni malowania...)
14.04 - Ostrava
15.04 - Lipnik n. Becvou + Prerov
16.04 - oba Cieszyny
17-18.04 - Kraków (tylko w domu - prohibicja)
Nie udało się odwiedzic browarku hukwaldzkiego, jakos nie chiało mi się wysiadać w Dobraticach i moknąć. Koniczka (11 i 14) można napic się w Czeskim Cieszynie i tak robiłem przez 3 dni. Kolejny raz jakoś nie udało się mi dotrzeć do Stramberka - po prostu z czegos musiałem zrezygnować.
Było fajnie, ale już chcę do domu
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment