Rozumiem, że piwo jest mocno nagazowane w samej beczce? Wystarczy schłodzić beczkę albo jak napisała Fido nie podłączać gazu. Tak czy to co jest pozytywne (wysokie pienienie) jest w Polsce przeszkodą do nalewania bo liczy się aby szybciej a piana na dwa palca
Możesz swoje propozycje przekazać obsłudze knajpy. Na pewno na dzień dobry tryśnie radośnie Konstancin ze wszystkich rur
Oczywiście, przejdę się tam, jak tylko będzie lany beczkowy Konstancin
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Bardzo częsta sytuacja, ale przy domowym beczkowanym. Jedyna rada to mocne schłodzenie beczki lub/oraz wypuszczanie piwa bez cisnienia CO2 do momentu aż się rozgazuje w beczce.
Tylko jak mają schłodzic beczkę, skoro chłodziarki są przepływowe...
Bary naprawdę nie muszą miec zamrażarki do chłodzenia zbyt nagazowanych (w wyników błędu technologicznego w browarze) kegów.
Czasem mam wrażenie, że małe browary same sobie strzelają w stopę jakością piwa lub sprawnością obsługi...
P.S. Za Konstancinem obecnie płakał nie będę, bo jakośc piwa czy to beczkowego, czy butelkowego delikatnie mówiąc jest ostatnio mocno średnia.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Czasem mam wrażenie, że małe browary same sobie strzelają w stopę jakością piwa lub sprawnością obsługi...
Przestałem się tym przejmować bo ileż można, kupując paskudne piwa, sponsorować brudasów i nierobów. Może faktycznie trzeba osiągnąć dno aby było się od czego odbić ale obawiam się, że wiele polskich browarów zniknie na zawsze.
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment