16-07-2010 Administracja w Warszawie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23960

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
    Rozumiem, że piwo jest mocno nagazowane w samej beczce? Wystarczy schłodzić beczkę albo jak napisała Fido nie podłączać gazu. Tak czy to co jest pozytywne (wysokie pienienie) jest w Polsce przeszkodą do nalewania bo liczy się aby szybciej a piana na dwa palca
    Możesz swoje propozycje przekazać obsłudze knajpy. Na pewno na dzień dobry tryśnie radośnie Konstancin ze wszystkich rur
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

      #62
      Oczywiście, przejdę się tam, jak tylko będzie lany beczkowy Konstancin
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

      Comment

      • iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6765

        #63
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
        Bardzo częsta sytuacja, ale przy domowym beczkowanym. Jedyna rada to mocne schłodzenie beczki lub/oraz wypuszczanie piwa bez cisnienia CO2 do momentu aż się rozgazuje w beczce.
        Tylko jak mają schłodzic beczkę, skoro chłodziarki są przepływowe...

        Bary naprawdę nie muszą miec zamrażarki do chłodzenia zbyt nagazowanych (w wyników błędu technologicznego w browarze) kegów.

        Czasem mam wrażenie, że małe browary same sobie strzelają w stopę jakością piwa lub sprawnością obsługi...

        P.S. Za Konstancinem obecnie płakał nie będę, bo jakośc piwa czy to beczkowego, czy butelkowego delikatnie mówiąc jest ostatnio mocno średnia.
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

          #64
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
          Czasem mam wrażenie, że małe browary same sobie strzelają w stopę jakością piwa lub sprawnością obsługi...
          Przestałem się tym przejmować bo ileż można, kupując paskudne piwa, sponsorować brudasów i nierobów. Może faktycznie trzeba osiągnąć dno aby było się od czego odbić ale obawiam się, że wiele polskich browarów zniknie na zawsze.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          Przetwarzanie...
          X