Lubelszczyzna

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • columbo
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.01
    • 3

Lubelszczyzna

Ciekaw jestem, czy na terenie Lubelszczyzny a ściślej rzecz ujmując, w okolicach Chełma, istnieje domowe piwowarstwo.
    Pozdrawiam wszystkich smakoszy prawdziwych piw
    columbo
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

W Biłgoraju działa prężny ośrodek piwowarski
    MM961
    4:-)

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
      Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
      Prusak
      E: 12%
      A: 4, 6%
      Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
      Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
      2024-09-20, 18:15
    • dadek
      Czechy, Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
      dadek
      W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
      2023-05-18, 04:23
    • dadek
      Czechy, Potštejn, Na Brnou 394, Pivovar Clock/Fenetra
      dadek
      Jak już wspomniałem w temacie o browarze Clock, https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...67#post2324167 we wrześniu 2021 zakończono definitywnie warzenie w "dolnym browarze" na Školní w centrum miasteczka, skupiając się na produkcji w "górnym" tuż przy stacji ČD.
      Taka...
      2022-02-28, 03:41
    • heckler
      Czechy, Ostrava-Hrabůvka, Edisonova 795/88, Pivovar Aero
      heckler
      Od 1994 roku w Ostravie, a ściślej jej dzielnicy Hrabůvka działa firma Elmontex zajmująca się ogólnie pojętymi pracami elektro montażowymi. Zakres wykonywanych prac przez firmę jest na prawdę spory. Do tego posiadają swój Hotel Elmontex, a w nim restaurację. Osobiście hotel mogę polecić...
      2018-09-14, 05:44
    • heckler
      Czechy, Jíloviště, Všenorská 45, Pivovar Ettore
      heckler
      Mała wioska Jíloviště leży w dzielnicy Praga-zachód. To tu w hotelu Palace Cinema wybudowanym w latach 20-tych XX wieku w zeszłym roku został otwarty mały browar Ettore.
      Osobiście pod hotel dotarłem po dosyć wyczerpującej wycieczce rowerowej od strony dzielnicy Pragi-Zbraslav. Stamtąd...
      2018-09-06, 08:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...