Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
Wyświetlenie odpowiedzi
Warszawa, 02.02.2011 prapremiera Czeskiej Baszty
Collapse
X
-
przyłączę się i ja do pochwał. najważniejsze, że taka knajpa w ogóle się w wawie pojawiła. jeszcze lepiej, że mogę tam dotrzeć w 10 minut (max). jeszcze raz dziękuję szefostwu za zaproszenie. mogę śmiało powiedzieć: do zobaczenia.
ps sala dla palących jest tak dobrze odizolowana, że w ogóle jej nie zauważyłem dymu nie czuć.
ps2 miejsce wymaga lepszego oznaczenia. tylko przypadek zdecydował, że trafiłem.veni, emi, bibi
Comment
-
-
Debiut udany, piwka zacne. Można powiedzieć, że miejsce ciekawe i z głową urządzone choć faktycznie małe. Ceny jak dla mnie akurat. Od czasu do czasu można zawitać
Znaleźć dość ciężko, szczególnie jak się człowiekowi w bani narodzi, że Czeska Baszta to przerobiony pub Wieżyca przy poniatowszczaku Wchodzę a tam wóda się leje a w cenniku promo na żywca po 6 pln i jakieś inne badziewie. A wchodząc się dziwiłem, że jeszcze starego szyldu wieżycy zdjąć nie zdążyli
Aha a 12 przy nalewakach to nie cena tylko ekstrakt, co jak się później okazało jest standardem w lokalach w Czechach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedziTylko że utrzymywanie takiej samej ceny za desitkę i za weizenbocka z Kocoura jest cokolwiek dziwne."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziCoraz częściej w lokalach spotkać można jednakową cenę za różne piwo.
Jestem skłonny zapłacić 11 czy 12 zł za kocourowe wynalazki czy porter z Pardubic, ale gdy mam ochotę na desitkę, to widziałbym jej cenę bardziej w granicach poczytalności, czyli ok. 6 zł.
Niemniej jeśli będę zaglądać do czeskiej Baszty, to i tak raczej na beczkowe.
Comment
-
-
Trochę mnie zdziwiła monokultura w nalewakach wczoraj - 3x jasna dwunastka. Miałem nadzieję na jakieś jedno lżejsze i jedno ciemne (tmavego nie było nawet w lodówce, ino dwa schwarzbiery, w tym jeden koncerniak...). No ale takieśmy sobie wygłosowali.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziTrochę mnie zdziwiła monokultura w nalewakach wczoraj - 3x jasna dwunastka.Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
A nie wiem, na kafelku było "12".
Comment
-
-
A gdzie relacja fotograficzna?5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Byłem i ja. Miejsce fajne, ceny do przełknięcia, dobre piwo (najbardziej posmakował mi Avar, Krakonos nie gorszy ale Avar był dla mnie nowością) i jedzenie. Brakowało takiego miejsca w Warszawie. Nic tylko odwiedzać częściej, szczególnie że i dojazd jest niezły (wbrew przewidywaniom Zythuma zdążyłem na ten nocny).
Miło było też poznać forumowiczów i pogadać przy kufelku.Last edited by Tapir; 2011-02-03, 16:42.Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Comment
-
-
Kilka fotek ze spotkania wrzuciłem tutaj.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Zdjęcia wyglądają zachęcająco - motywujące do przyjazdu do Warszawy wcześniej niż za rok na giełdę
Comment
-
-
Knajpka ma wiele plusów:
1. Bezpretensjonalny wystrój
2. Drewniane stoły
3. Miłą obsługę
4. Pyszne piwo w dużym wyborze.
5. Klimatyczną salkę dla palących To będzie moje ulubione miejsce
Marzyły by się niższe ceny ale co tam - w końcu jest w Wawie lokal do którego chętnie będę wracał.
Nie wiem gdzie ale warto by wygospodarować trochę miejsca na drugą toaletę.
Impreza była udana aż się nie chciało wychodzić A najlepsza impreza jest jak wiadomo w kuchni - kto ma wiedzieć ten wie"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Koniecznie trzeba też wspomnieć o bardzo dobrych utopencach i hermelinach."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment