Minizlot/Podzlot 2011

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dadek
    Major Piwnych Rewolucji
    🍺🍺
    • 2005.09
    • 4715

Łoł, Marusia Ty to masz dar przekonywania, jeśli tak to najwyżej oleję robotę! Czyli pysie Wasze w takim razie ujrzeć muszę koniecznie, aczkolwiek jak zawsze z przyjemnością. Jeśli mielibyście tysiaka przepiwkować beze mnie to wolę tam być .

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Uwagać uwagać!

Proszę o deklaracje, że wszyscy chcą spać w 6-cioosobowych pokojach
      A tak serio: tak sobie w ZUPie gadaliśmy, że jak minizlot, to jakieś warunki zbliżone by się przydało stworzyć, a pokoje w Rzeczce mamy 2,3,4 i 6-cioosobowe. Jeśli ktoś chce w czymś innym niż 6, to zgłaszać, może być na PW. Wiem, że Jackson z Fteo chcą dwójkę. W przypadku braku protestów biorę pokoje kolonijne

Co do ogniska: proponuję w jeden dzień z żarciem, a w drugi bez żarcia, czyli z własnym, albo oba dni z żarciem. Za 30 zł od łebka jest ognicho+chleb domowy ze smalcem+mięcho+mięcho itp. - ponoć porcje zadowolą każdego. Przypominam, że ognicho bez żarcia to koszt 50 zł za całość (nie od osoby).

Co do beczek: proponuję Litovela, tylko pytanie - ile litrów? Beki są 50-litrowe, koszt to ok. 90 zł brutto za bekę.

Transport dla niezmotoryzowanych polecany przez mieszkańców Rzeczki:

Płatność za całość na miejscu, co nie oznacza, że ci, którzy się zapisali, a nie przyjadą, nie poniosą kary finansowej i cielesnej
      Last edited by Marusia; 2011-10-25, 14:17.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Ha no i teraz się zacznie

Co do jedzenia to myślę, że się dogadamy. Moim zdaniem jedno ognicho z żarciem, drugie z własnym.

Natomiast co do piwa - hmm w swojej bezdennej nadziei liczyłem na jakieś polskie (we Wrocku może mozna w hurtowni kupić Lwówek), marzeniem był jakiś Koźlak z beczki (amberowski). Bo, ze o PINCIE nie wspomnę ))))
        Jako wariant realny brałem pod uwagę piwa od Jarastego ...ale jeżeli czeskie to czemu akurat najgorsze . Litovel to zwykły bardzo przeciętny rzekłbym słaby pils.
        Szczerze to ja wolę butelki w takim razie niż męczyć się miałbym z tym piwem.
        Naprawdę nie ma w hurtowniach wrocławskich albo przez Jarastego czegoś lepszego?

ps. Jeżeli jestem w swoim sądzie odosobniony to trudno niech będzie ten Litovel ale to bez żadnej przyjemności.

ps. tak już na przyszłość to minizloty kiedyś były lokalizowane także przy browarach aby nie było kłopotu z zapotrzanieniem
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Marusia
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Litovel jest bardzo smacznym, lekkim piwem sesyjnym, często smaczniejszym niż sporo droższe Svijany.

Lwówek jest zbyt nierówny, żeby ryzykować męczarnie przez 2 dni.

Powstał pewien szkopuł, gdyż:

Transport dla niezmotoryzowanych polecany przez mieszkańców Rzeczki:
          nie kursuje w niedziele i święta więc zignorujcie ten namiar.

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13952

No właśnie miałem napisać że te busy nie kursują w święta i niedziele. Ale jest inna firma, która wykonuje 3 kursy codziennie. Pisałem już o tym wcześniej.
            Z Wałbrzycha (ul. Sikorskiego) do Rzeczki: 6:30, 10:15, 15:10
            Z Rzeczki do Wałbrzycha: 7:20, 11:07, 16:10 (dni robocze), 16:50 (ndz. i św.)

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• iron
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🍼🍼
              • 2002.08
              • 6771

Ja tam moge kimać w kolonijnym

Co do piwa, to ważne żeby było zimne i z beczki, kaprysił nie będę, byle to nie był Edi, Koreb, lub coś podobnego

Jeśli idzie o ognisko, to też mi się wydaje, że jedno z żarciem a drugie bez - w końcu nawet najsmaczniejsze żarło jedzone na okrągło się nudzi i nie smakuje juz tak...
              Tu bym stawiał, że piatek bez szamki- najemy sie piwem a sobota z żarłem - trzeba promile troche zażreć - to dla niedzielnych kierowców, ale nie upieram sie co do kolejności.

Ilość piwa - nie mam pojecia, myslę, że trzeba skalkulować ilość osób razy 15 piw (0,5 litra) na dobę czyli wychodzą mi 4 beczki (12 osób razy 7,5 litra razy 2 doby = 180 litrów)- ale moze to złe szacunki...
              bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
              Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
              Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Nie organizuję, więc nie wybrzydzam w kwestii piwa, ale jak mnie policzycie za ognisko z padlyną, to wam nasikam do łóżek.

Aha, mogę spać w kolonijnym, ale weźcie zatyczki do uszu.
                Last edited by żąleną; 2011-10-25, 16:00.

Comment

• chemmobile
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.03
                  • 2168

Jeśli to ten sam Litovel, którego rok temu piliśmy u was na wichurze, to bierz. Był rzeczywiście lepszy od Svijan. Żadnych Lwówków i innych usypiaczy.
                  My zapisujemy się na pokój kolonijny W piątek własny prowiant, a na sobotę chętnie widziałbym miejscowy zestaw żywieniowy. Czyli jak na zlocie właściwym
                  Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                  Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• JAckson
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

Tak, nadal chcemy dwójkę

Ognisko z prowiantem w sobotę. W piątek tylko ognisko.

Iron, troche zaszalałeś z szacunkami piwa. Ja z Ewą pewnie na siłę ze 20 w ciągu doby damy radę, ale nie 30. (Wiem - cieniasy) A tak naprawdę to 15 na dwoje.

Litovel ujdzie. Może ciemna Policka 10 do tego?
                    Last edited by JAckson; 2011-10-25, 17:34.
                    MM961
                    4:-)

Comment

• slavoy
                      🥛🥛🥛
                      • 2001.10
                      • 5055

No to małe podsumowanko. Na chwilę obecną na pewno jadą:
                      1. Bomba a.k.a. Margosporter
                      2. Dadek a.k.a. Malcolm Young
                      3. Docent a.k.a. Solona Pszenica
                      4. Iron a.k.a. Niedosrzyżony Dresiarz
                      5. Marusia a.k.a. Sierota
                      6. Slavoy a.k.a. Doktor Amnezja
                      6,5. Gromit a.k.a Irytujący Potykacz
                      7. VanPurz a.k.a. Zythum
                      8. Wujek Satyr a.k.a. Barabasz
                      9. Żąleną a.k.a. Veguerilla
                      10. Justi a.k.a. Knee Dancer
                      11. Chemmobile a.k.a. Chemmodziad
                      12. Chemmobilowa a.k.a. Chemmolady
                      13. Jackson a.k.a. Bez Pindola
                      14. Fteo a.k.a. Pilot Bez Drążka
                      15. Dkrasnodebski a.k.a. Krasnodupski
                      16. Zgroza a.k.a. Duński Szpieg

Z dużym prawdopodobieństwem:
                      17. Jaqba a.k.a. Matka Polka
                      18. Qboland a.k.a. Manowar

Na liście rezerwowej są:
                      -Fidoangel
                      -Komar_Pafnucy
                      -Bury_Wilk
                      -Ark (przez telefonizator)

No i Ci, co im termin za bardzo nie pasował, ale się w końcu niedookreślili:
                      -E-prezes
                      -Leona
                      -Luklaz
                      -MarcinKa
                      -Mason
                      -Piecia
                      -Pirackamuza
                      -Ziggylugosi

Delikwnci z dwóch powyższych list proszeni o sprecyzowanie zamiarów!

Co do piwa - maj propozyszyn: 50-Litovel, 30-Primator Weizen, 30-10° Policka/Krakonos CIEMNY, 30-coś mocniejszego... koźlak Amber?
                      Razem 140l.

ZABIERZCIE JAKIEŚ PETY, W RAZIE GDYBYŚMY SIĘ OKAZALI ZA CIENCY
                      Dick Laurent is dead.

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi

Co do piwa - maj propozyszyn: 50-Litovel, 30-Primator Weizen, 30-10° Policka/Krakonos CIEMNY, 30-coś mocniejszego... koźlak Amber?
                        Razem 140l.

ZABIERZCIE JAKIEŚ PETY, W RAZIE GDYBYŚMY SIĘ OKAZALI ZA CIENCY
                        No mam nadzieję, że coś z Kocoura dowieziemy? Ja zdecydowanie popieram pszenicę Primatora i chętnie bym widział zamiast zwykłego ciemniaka po prostu Primator stouta
                        Last edited by docent; 2011-10-25, 18:59.
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Piecia
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.02
                          • 3312

U mnie w tym terminie odpada, niestety
                          Koniec i bomba,
                          Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                            Delikwnci z dwóch powyższych list proszeni o sprecyzowanie zamiarów!
                            Z bólem się dookreślam: odpadam

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Podobają mi się piwne prozpozycje Slavoya (szczególnie koźlak) z dookreśleniem docenta (czyli stout). Już zmęczę ten Litovel skoro większości pasuje.
                              Ale mam pytanie ile kosztuje najmniejsza beczka Lwówka? Bo ja jednak zawsze lubię wspomagac polskie browary a Lwówka z beczki w Wawie nie ma i pewnie nigdy nie będzie.

Docent - jeżeli by się udało z Kocourem to byłoby wspaniale.

ps. We Wrocławskich lokalach leją Atak Chmielu, nie ma żadnej możliwości aby go zakupić na minizlot?
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Marusia
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

Po pierwsze: ktoś te beczki musi zawieźć do Rzeczki. Nasza fura więcej niż 2 x 50 l nie zabierze. Czekam na wolontariuszy z wolnym bagażnikiem zatem. Po drugie: Pinty przywozi Marcopolok do Wrocławia - jak będzie przed Mini, to można pomyśleć, jeśli nie, nie będę przepłacała u pośredników - i tak drogo jest. Po trzecie: też lubię wspierać polskie browary, ale niekoniecznie całą beczką, jeśli jest prawdopodobieństwo, że będzie niepewna. Natomiast może Marco miałby Zawiercie, to wtedy jestem za. Zapytam go jutro, kiedy planuje lądowanie we Wro.
                                Last edited by Marusia; 2011-10-25, 21:00.

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X