Minizlot/Podzlot 2011

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Przeczytaj temat, to wszystko będziesz wiedział. Oprócz piwa, bo jeszcze nie ma ustaleń.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• dadek
      Major Piwnych Rewolucji
      🍺🍺
      • 2005.09
      • 4715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi

Acha - Dadek zapytał mnie przez PW czy może przywieźć dwóch, podobno fajnych kolegów - wyraziłam zgodę w imieniu nas wszystkich, ale jeśli uważacie, że nie chcecie ich widzieć to jeszcze można ich wyrzucić Podejrzewam, że większość jadących wolałaby koleżanki
      Wasze życzenie jest dla mnie rozkazem, będzie koleżanka. Napisałem Marusi na PW trochę mało precyzyjnie "2 kolegów", stąd wywnioskowała że "dwóch", a to tymczasem "dwoje". To jak, może być pół na pół pod względem płci, czy koledze powiedzieć żeby spadał?

Comment

• docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedzi
        Wasze życzenie jest dla mnie rozkazem, będzie koleżanka. Napisałem Marusi na PW trochę mało precyzyjnie "2 kolegów", stąd wywnioskowała że "dwóch", a to tymczasem "dwoje". To jak, może być pół na pół pod względem płci, czy koledze powiedzieć żeby spadał?
        Spadać chyba nie musi, wystarczy że weźmie kolejną koleżankę
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Marusia
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Atak Chmielu odpada - nie ma w ogóle obecnie w sprzedaży, następna warka będzie do kupienia dopiero w grudniu.
          Czy jeszcze jakiś samochód z powierzchnią na bekę w bagażniku się zgłosi? Bo jak nie, to susza będzie

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAckson
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6123

Atak Chmielu odpada - nie ma w ogóle obecnie w sprzedaży, następna warka będzie do kupienia dopiero w grudniu.
            Czy jeszcze jakiś samochód z powierzchnią na bekę w bagażniku się zgłosi? Bo jak nie, to susza będzie
            A ile w ogóle beczek planujesz?
            MM961
            4:-)

Comment

• Marusia
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pewnie weźmiemy tylko 1 x 50 l Litovel, a reszta jest zazwyczaj dostępna w 30 l kegach. Zatem zdało by się wziąć jeszcze 3 x 30 l.
              My już zbieramy zapas PETów, jeśli by się okazało, że to za dużo

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

Pewnie weźmiemy tylko 1 x 50 l Litovel, a reszta jest zazwyczaj dostępna w 30 l kegach. Zatem zdało by się wziąć jeszcze 3 x 30 l.
                My już zbieramy zapas PETów, jeśli by się okazało, że to za dużo
                No to ja, jak już wspominałem, jedną beczkę mogę wziąć. Jak nie będę miał kompletu w samochodzie to może i dwie 30.
                MM961

Comment

• docent
                  • 2002.10
                  • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                  No to ja, jak już wspominałem, jedną beczkę mogę wziąć. Jak nie będę miał kompletu w samochodzie to może i dwie 30.
                  Jak nie weźmiesz stouta albo pszenicy z Primatora to osobiście pozrywam Ci naszywki!
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

No właśnie szukam miejsca na jedną 30-stkę. Ale może Qbolandy będą jechać, to pewnie przytulą coś.

Jak zabraknie piwa, to trudno - w barze mają Warkę chyba, to na dobicie będzie

To proponuję:
                    Litovel jasny 50 l
                    Primator Stout/Weizen 30 l
                    Amber Koźlak 30 l
                    .......? Może Opat Bitter?

Jutro będę dzwonić do dystrybutorów i pytać, co jest dostępne i za ile.
                    Last edited by Marusia; 2011-11-03, 20:12.

www.wrowar.com.pl

Comment

• JAckson
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                      Jak nie weźmiesz stouta albo pszenicy z Primatora to osobiście pozrywam Ci naszywki!
                      Szukałem na allegro katanki z naszywami thrasherskimi, ale posucha. Chyba sobie zbuduję katankę od zera, ale jeszcze nie na minizlot

Poza tym oddawaj plakietki, bo Ci rękawy poobrywam
                      MM961

Comment

• JAckson
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

No właśnie szukam miejsca na jedną 30-stkę. Ale może Qbolandy będą jechać, to pewnie przytulą coś.
                        Któregoś razu na piwie Qbolandy chcieli z nami jechać... Qbolandy, określcie się, bo jeszcze Bomba chce jechać i piwo trza zabrać.

W schronisku jest Opat w razie czego
                        Last edited by JAckson; 2011-11-03, 20:16.
                        MM961

Comment

• Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

Ale ponoć tylko jedna beczka na weekend. W sobotę już może nie być. Ni wiem, nie byłem, ale takie info wyczytałem.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• JAckson
                            🍼🍼
                            • 2004.05
                            • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            Ale ponoć tylko jedna beczka na weekend. W sobotę już może nie być. Ni wiem, nie byłem, ale takie info wyczytałem.
                            Gdzie wyczytałeś?
                            Ostatnio uprzedzałem kobitę, że mogę przyprowadzić większą grupę.
                            Ale faktycznie lepiej przyjść w sobotę niż w niedzielę, bo sam się parę razy w niedzielę butelkowym musiałem raczyć.
                            MM961

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Jak zabraknie piwa, to trudno - w barze mają Warkę chyba, to na dobicie będzie

To proponuję:
                              Litovel jasny 50 l
                              Primator Stout/Weizen 30 l
                              Amber Koźlak 30 l
                              .......? Może Opat Bitter?

Jutro będę dzwonić do dystrybutorów i pytać, co jest dostępne i za ile.
                              O i teraz menu piwne wygląda zacne.
                              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• docent
                                • 2002.10
                                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                                Szukałem na allegro katanki z naszywami thrasherskimi, ale posucha. Chyba sobie zbuduję katankę od zera, ale jeszcze nie na minizlot

Poza tym oddawaj plakietki, bo Ci rękawy poobrywam
                                To byś dopiero sprofanował! Kupić możesz co najwyżej czystą katanę, naszywy kompletujesz ze słomianki na ścianie (tak przynajmniej u mnie wiszą )

Comment

Przetwarzanie...
                                X