To daj znać, jak bedziesz wiedział czym jeździsz, może przyjdziemy narobić Ci wiochy
No pięknie, wy sobie jutro będziecie walić Pinty a ja będę się bujał na linii 33 do 23.19. Jakby nie można było tej beczki zrobić dziś gdy mam wolne...
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Skończył się niedługo po 21. Ocenialiśmy, że browarowicze wypili ok.40 piw, pozostałe 20 reszta gości. To na pewno zachęci właścicielkę do sprowadzenia następnych beczek - już jest obietnica kolejnej w tym tygodniu.
Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2011-12-04, 11:21.
Atak octu.
Kutas z cyckami.
Kto był pierwszy docent czy kura?
Badanie docenta...bez rękawiczek.
To tyle w telegraficznym skrócie.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Wczorajszy dzień była całkiem udany - najpierw próba w pełnym składzie, potem miłe spotkanie z Forumowiczami i Atakiem chmielu - wielkie dzięki.
A dzisiejszy dzień, to już inna bajka...
Jak co tydzień poszedłem na 8 rano na mecz. Długo sobie nie pograłem, bo mój zablokowany strzał trafił mnie rykoszetem w .... oko
Poza bólem miałem ciemną plamę w polu widzenia na godzinie 5. Wspólgracze dojrzeli krwiaka na źrenicy, który na szczęście się rozszedł i piękny krwiak na górnej powiece.
Ciemna plama znikła, ale w zamian uzyskałem zamglony obraz.
Okazało się, że ostry dyżur okulistyczny dla Warszawy i okolic jest w Międzylesiu.
Co zrobić - wsiedliśmy w 525 i już po 40 minutach byliśmy na miejscu. Po zarejestrowaniu udaliśmy się pod wskazany gabinet, gdzie czekało... ponad 50 osób.
Po dowiedzeniu się, że gość który przyszedł o 10:30 ciągle czeka na swoją kolej (dochodziła 14sta) zrobiliśmy w tył zwrot. Wiwat polska służba zdrowia
Na szczęście mgiełka tarciła na intensywności - teraz została tylko w postaci delikatnej aureoli wokół źródła światła.
Jaki morał z tej przydługiej opowieści - idziesz na imprezę - wyśpij się nazajutrz, a nie udawaj sportowca
Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2011-12-04, 19:56.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Morał jest taki, że więcej liberalnego kapitalizmu a następnym razem pojedziesz do.. Berlina bo PO zrobi takie cięcia, że juz naprawdę nie będzie niczego
Długo czekaliśmy ale się doczekaliśmy. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego w czasie naszej...
Kolor złoty
Piana drobnopęcherzykowa długo utrzymująca się
Zapach słodowo chmielowy z cytrusowym finiszem
Wysycenie wysokie
Smak słodowo chmielowy ze sporą przyjemną, cytrusową długo utrzymującą...
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
Pomimo szumnej nazwy zawiedzie się ten kto spodziewa się znaleźć tu browar. To po prostu nieduża knajpka w narożu starej stylowej kamienicy w odległości kilku minut jazdy tramwajem (3 przystanki) z głównego dworca kolejowego Timişoara Nord.
Knajpka mieści zaledwie 5 niedużych stolików,...
Comment