2011.12.10 - Trójmiasto (i okolice) w Szczecinie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

2011.12.10 - Trójmiasto (i okolice) w Szczecinie

W sobotni wieczór 10 grudnia Cukierniczka, Abernacka, Piotrrat oraz ja zamierzamy odwiedzić szczecińską Starą Komendę. Poza tym punktem w planach jest odwiedzenie jednego a może i dwóch innych lokali w centrum, na więcej czasu i sił zabraknie. W rachubę wchodzą: Petit Paris, Piwny Raj, Winnica oraz ogródek piwny na rogu Miedzianej i E.Plater - o ile to jest teraz otwarte, bo nazwa sugeruje, że niekoniecznie. To ostatnie miejsce wybrane zostało z powodu bliskości noclegu.

Zapraszamy na piwko z nami oraz prosimy o sugestie, który pub z powyższych wybrać w pierwszej kolejności, poza minibrowarkiem oczywiście.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • bimbelt
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2007.12
    • 197

Całkiem przyjemny jest Piwny Raj. Do tego obok jest Long Bridge Pub, w którym też leją piwa regionalne. Zaraz obok kultowy już sklep "Elysium", gdzie można coś kupić, a wypada przynajmniej zerknąć jak wygląda najlepiej zaopatrzony sklep piwny w Szczecinie.

Jak nabierzecie ochoty na czeskie specjały to jest jeszcze Pivaria. Poza ścisłym centrum, ale można spokojnie dojechać tramwajem w jakieś 15min.

Jeśli się nic nie wydarzy, to chętnie wyskoczę z wami na "jednego".
    Piwolog radzi...
    Piwo Domowe na Facebooku
    Szczeciński Konkurs Piw Domowych

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

cyt. Winnica oraz ogródek piwny na rogu Miedzianej i E.Plater hm? Winnica?Jakoś nie trybię, ogródek na 99% z Witnicą już nieczynny od listopada, ale zerknę i dam znać.

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• Pogoniarz
        • 2003.02
        • 7971

Już wiem , sam zakładałem wątek odnośnie Winnicy, będę jutro w okolicy to zerknę co się dzieje i może przy okazji w Petit i Piwnym Raju, ale nie obiecuję na 100%.

Prawie jak Piwo
        SZCZECIN

Comment

• bimbelt
          • 2007.12
          • 197

Jeszcze mi do głowy przyszła Biblioteka Piwna znajdująca się kilkaset metrów od Starej Komendy. Mają spory wybór importowanych piw butelkowych (głównie Czechy i Niemcy).
          Piwolog radzi...
          Piwo Domowe na Facebooku

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13961

1. Biblioteka Piwna - ten lokal z premedytacją odpuściłem. Butelki nas nie interesują, a Żywe (o ile jeszcze tam je leją), to wiesz...
            2. Pivaria - tu z kolei wyłącznie z powodu małej ilości czasu. No ja to jeszcze z innego - mam bliźniaczy lokal w mieście, ale wpadłbym z czystej ciekawości... następną razą.
            3. Long Bridge Pub - a ten lokal to chyba nie ma swego wątku jeszcze? jakie piwa tam serwują z beczki?
            4. Ogródek zamknięty, czyli lista się zawężą do ścisłego centrum.
            5. Są jeszcze Piwnica Kany i Tawerna z tajemniczym piwem, no ale to już by musiało być kwaśne piwo w Starej Komendzie i w innych miejscach, żebyśmy tam zawitali, raczej

PS - Pogoniarz, cieszysz się? Ponoć nic nie wiedziałeś?
            Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-12-02, 15:15.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pogoniarz
              • 2003.02
              • 7971

W Bibliotece Piwnej same wynalazki ostatnio były z kija.Co do Ad.3 rozmawiałem telefonicznie z właścicielem i ciężko było cokolwiek wyciągnąć od niego -jedynie ,że w Szczecinie i tak piją te same piwa.Ma z tego co wywnioskowałem z kija Kormorany i jeszcze coś innego, ale nie jest to Witnica, ani Czarnków, ani Krajan-niezbyt rozmowny był -widać interes słabo idzie, a ceny też jak na Szczecin średnio przyjazne...
              Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2011-12-02, 15:30.

Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

Comment

• bimbelt
                • 2007.12
                • 197

Piwnica Kany zamknięta z powodu remontu. Tawerna owszem ciekawe piwo ma, a i jedzenie nie najgorsze.
                Piwolog radzi...
                Piwo Domowe na Facebooku

Comment

• Pogoniarz
                  • 2003.02
                  • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bimbelt Wyświetlenie odpowiedzi
                  Piwnica Kany zamknięta Bohaterówz powodu remontu. Tawerna owszem ciekawe piwo ma, a i jedzenie nie najgorsze.
                  Jakie ciekawe? Coś więcej?To ta na Przestrzennej, na Bohaterów?
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2011-12-02, 15:41.

Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

Comment

• Pendragon
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13961

Tego nie wie nikt, poza właścicielami. No chyba, że zagadka została rozwiązana. Może po prostu są to smaczne piwa?
                    Widzę, że był tam kiedyś Muprhy's Red - tego bym spróbował.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-12-02, 15:42.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13961

Sądząc po cenie i braku pasteryzacji, to ten niby "Murphy's Red" (wcale takiej nazwy lokal nie używa, ktoś tu namieszał na forum 2 lata temu) - to jakiś polski wynalazek.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-12-02, 15:55.

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10867

Jeżeli piwo w Komendzie będzie całkiem znośne, to myślę że spokojnie będzie można odpuścić sobie inne atrakcje.
                        Na ile osób mam rezerwować stolik w Starej Komendzie, powiedzmy od godziny 18:00?
                        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pogoniarz
                          • 2003.02
                          • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                          cyt. Winnica oraz ogródek piwny na rogu Miedzianej i E.Plater hm? Winnica?Jakoś nie trybię, ogródek na 99% z Witnicą już nieczynny od listopada, ale zerknę i dam znać.
                          Dzisiaj sprawdzone, ogródek zamknięty.

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• Pogoniarz
                            • 2003.02
                            • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            1. Biblioteka Piwna - ten lokal z premedytacją odpuściłem. Butelki nas nie interesują, a Żywe (o ile jeszcze tam je leją), to wiesz...
                            2. Pivaria - tu z kolei wyłącznie z powodu małej ilości czasu. No ja to jeszcze z innego - mam bliźniaczy lokal w mieście, ale wpadłbym z czystej ciekawości... następną razą.
                            3. Long Bridge Pub - a ten lokal to chyba nie ma swego wątku jeszcze? jakie piwa tam serwują z beczki?
                            4. Ogródek zamknięty, czyli lista się zawężą do ścisłego centrum.
                            5. Są jeszcze Piwnica Kany i Tawerna z tajemniczym piwem, no ale to już by musiało być kwaśne piwo w Starej Komendzie i w innych miejscach, żebyśmy tam zawitali, raczej

PS - Pogoniarz, cieszysz się? Ponoć nic nie wiedziałeś?
                            Dobra konkretnie po wczorajszej wizytacji
                            1.Dobranoc
                            2.Nie wiem, nie byłem
                            3.Kormoran Rześkie 7 pln, plus Litovel jasne, i jakieś ciemniak (mimo rozmowy z właścicielem nie wiem co zacz, ale na bank czeskie.)
                            4.Zamknięte na jesień/ zima

5.Nie byłem
                            6.Winnica -Czarnków 0.5 l 7 zł jasne i Eire
                            Elysium(sklep) plus knajpki w okolicach 200 metrów
                            P.S Cieszę się
                            Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2011-12-04, 08:23.

Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13961

A czy w którymś z tych miejsc, łącznie ze Starą Komendą, są telewizory z Canal+?
                              W sobotę są Gran Derbi.

Comment

Przetwarzanie...
                              X