Właśnie dostałem propozycje od mojego szofera uczczenia św.Patryka w Cieszynie.ja do tego dodałem jeszcze odwiedziny w Bielsku.Gdyby ktos był zainteresowany to chętnie wychylę kilka kufelków w nowych minibrowarach.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
To górnicy mają nawet szoferów? Czyli warto było wsiąść w autobus i spalić te parę opon...
A co,wątpiłeś,ze warto?
Właśnie dostałem propozycje od mojego szofera uczczenia św.Patryka w Cieszynie.ja do tego dodałem jeszcze odwiedziny w Bielsku.Gdyby ktos był zainteresowany to chętnie wychylę kilka kufelków w nowych minibrowarach.
Św. Patryka czci się piwem irlandzkim a w bielskim i cieszyńskim browarze takiego nie spotkasz?!
Na wszyskich "patrykach" jakich byłem tylko rodowici Irlandczycy i my piliśmy Guinnessa, reszta piła zielonego żywca oburzając się na nasze sugestie dt. piwa na św. patryka.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Na wszyskich "patrykach" jakich byłem tylko rodowici Irlandczycy i my piliśmy Guinnessa, reszta piła zielonego żywca oburzając się na nasze sugestie dt. piwa na św. patryka.
To już wolę kefir ze szpinakiem niż zielonego Żywca
Skoro irlandzkiego piwa nie ma W Bielsku ani w Cieszynie to jestem zmuszony przenieśc degustacje na niedzielę 18.03. Może wtedy będa te irlandzkie specjały
Wyspiarski kraj na Karaibach, Antigua i Barbuda i jedyny działający tam browar, znajdujący się na większej wyspie Antigua.
Browar zlokalizowany jest na południowym skrawku wyspy, tuż nad zatoką Deep Bay.
Od portu morskiego odległość 15 km można pokonać minibusem linii 17 w 35...
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...
Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorców restauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
Comment