Może być
Jakiś weekend w Czechach - zbiórka!
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
A propos - starych wspomnień czar. Potem jeszcze kilka fotek od Bruliona, ale się nie wyrabiam.
Comment
-
Z Katowic da się w 5,5 - 7,5 godziny. W zależności czy lubisz nocne pociągi, czy nie.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
A propos - starych wspomnień czar. Potem jeszcze kilka fotek od Bruliona, ale się nie wyrabiam.
http://darekd.rajce.idnes.cz/Miletin_Varnsdorf/Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Myślę, że nadszedł czas by się decydować. Za 4 tygodnie będzie już po imprezie
Litomyśl daje szansę w miarę dobrego dojazdu z Wrocławia, w miarę - bo ładnych parę godzin to jednak zajmuje. Ci, którzy muszą wracać w niedzielę, to sobie wyjadą, a reszta mogłaby spędzić w okolicy kilka dni dłużej.
Oto moja propozycja spędzenia tych dni.
11.08 - wyjazd z Wrocławia 5:55 pociągiem do Usti, lub o 7:24 z przesiadkami w Miedzylesiu i Lichkovie, z Usti do Litomysla autobus.
12.08 - Policka (lub bez niej), Hlinsko, Zdirec [nowy minibrowar], Havlickuv Brod (tu noclegi)
13.08 - Jihlava, Trebic [nowy minibrowar] + może Dalesice.
14.08 - Pelhrimov, Pacov
15.08 - Kacov, Kutna Hora [zwiedzanie miasta, ale może otworzą tam do tego czasu minibrowar, ponoć już coś warzą]
16.08 - Zlebskie Chvalovice, Medlesice, Pardubice [nocleg lub powrót do Wrocławia]
To tylko propozycja, może nikt ni będzie mógł zostać dłużej, może tylko na 1-2 dni. Można to zmienić, dostosować do sił i potrzeb
Nie sprawdzałem rozkładów, nie wiem na ile jest to wykonalne transportowo (np. dojazd do Dalesic).
PS - noclegi możliwe są też w Jihlavie, znalazłem tanią ubytovnę niemal w samym centrum.Last edited by Pendragon; 2012-07-15, 11:49.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
W podanym terminie będę na spotkaniu rowerowo-piwowarskim w Miliczu:
Milicki Browar Rynkowy oraz Browar Bamber mają przyjemność zaprosić piwowarki i piwowarów na spotkanie w Miliczu. Proponowany termin to 11 sierpnia. W planach sobotni spływ kajakowy rzeką Barycz z Potaszni do Milicza. http://www.kajaki-barycz.pl/ Po spływie w restauracji Parkowa część degustacyjn...
Ogólnie się nam nieco pokomplikowało i nie wiem, czy damy radę w jakimkolwiek terminie przed Zlotem, zatem planujcie, a my albo się dokooptujemy, albo zeżre nas zazdrość, jak nie będziemy mogli się dopasowaćComment
-
Coś mi się pomieszało. Okazuje się, że piwiarnia przy browarku w Žlebskich Chvalovicach czynna jest od piątku do niedzieli (a mi się wydawało, że poniedziałek - piątek),
zatem, jeśli wycieczka dojdzie do skutku, należałoby tam dotrzeć w niedzielę przed 17-tą. Jest to trudne do wykonania. Praktycznie zostaje tylko wyjazd o 8:30 rano i 3 przesiadki plus spacer.Last edited by Pendragon; 2012-07-15, 18:22.
-
Nic nie jest przesądzone. W sumie to nikt nic nie wie. Czeski film
-
Last edited by docent; 2012-07-18, 10:57.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Ja jestem bardziej skłonny wybrać się jednak w bliższe mi rejony cieszyńskie. Z drugiej strony tam już kilka razy byłem, a w Litomyślu, czy też dalej - na Wysoczynie - jeszcze nie.
-
Prawdopodobnie też w proponowanej dacie nie będę mógł.
Temat znowu przysechł, więc nie wiem jak tam z frekwencją 11-tego.
Może ponowna zmiana terminu? Żeby Marusia nie mogla się wymigać."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"Comment
-
Ja spasowałem, pojadę sobie we wrześniu i październiku, o.
Comment