Warszawa, 17:15 - artezański wit przybywa!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Będę w piątek. pewnie koło 18.00
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

Miałem okazję dzisiaj skosztować tego wita, niezłe piwo, ale zachwytu nie dane mi było przeżyć. Byłem ok 19, wita piłem tylko ja, obok pito Kormorany, Obolony, nawet Kasztelany. Chyba za wysoka cena, mimo, że najniższa w stolicy, żeby ten wit stał się popularny i chętnie spożywany. Początki są zawsze trudne i pełne kłód pod nogami
      Mam nadzieję, że ekipa piątkowa dokończy tę bęczkę i wszyscy będą zadowoleni

Comment

• wsaczuk
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2009.09
        • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
        Chyba za wysoka cena, mimo, że najniższa w stolicy
        Dodajmy ze najniższa z dwóch.

Comment

• Piecia
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.02
          • 3312

We czwartek też trochę zeszło Wit smaczny, acz kosztuje co nieco - jednak w lokalu obok Tyskie kosztuje 9 czy 10 zł, Ciechany z butli podobnie. Trzymam kciuki za sukces - jeśli piwo zostanie, będę co jakiś czas wracał

ps. w Bierhalle pół litra też kosztuje 10 zł - może zabiegiem marketingowym byłoby lanie w szkło 0,4 za - powiedzmy - 9 zł
          Koniec i bomba,
          Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• wsaczuk
            • 2009.09
            • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
            We czwartek też trochę zeszło Wit smaczny, acz kosztuje co nieco - jednak w lokalu obok Tyskie kosztuje 9 czy 10 zł, Ciechany z butli podobnie. Trzymam kciuki za sukces - jeśli piwo zostanie, będę co jakiś czas wracał

ps. w Bierhalle pół litra też kosztuje 10 zł - może zabiegiem marketingowym byłoby lanie w szkło 0,4 za - powiedzmy - 9 zł
            Patrząc na ceny piwa w browarach restauracyjnych - to chyba cena Artezana (przynajmniej w tym lokalu) jest normalna. W Browarmi piwo kosztuje 12-14 za pół litra, w Bierhale 8 zł za 0,4 a w debrasilu 9 za 0,4. Koszty produkcji są podobne, a piwo Artezana trzeba zapakować w kegi, które trzeba umyć i dowieźć do lokalu.

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

To, że ceny w innych miejscach są chore nie znaczy, że wszyscy mają być chorzy. NIestety Warszawa jest chora (pod tym względem).
              "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• zgoda
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.05
                • 3516

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                To, że ceny w innych miejscach są chore nie znaczy, że wszyscy mają być chorzy. NIestety Warszawa jest chora (pod tym względem).
                Zawsze możesz się wyprowadzić na wieś, lub chociaż do Wołomina.
                Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• Doro_
                  • 2011.09
                  • 131

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doro_
                  To ja też będę tak na 20:00
                  Wszystko zależy od mojego "partnera na wieczór" - będziemy między 18 a 20.

A Warszawa jest chora pod różnymi względami, ale i tak ją kocham, bo to moje miasto A jak sie wkurzę to się wyprowadzę na stare lata, ale nie na wieś - wystarczy do innego miasta.

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda
                    Zawsze możesz się wyprowadzić na wieś, lub chociaż do Wołomina.
                    A na piwo i tak będę musiał jeździć do Wawy )))) W Wołominie jest tylko Łomża.

Comment

• wsaczuk
                      • 2009.09
                      • 182

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                      A na piwo i tak będę musiał jeździć do Wawy )))) W Wołominie jest tylko Łomża.
                      Zgoda może pić lepsze rzeczy niż łomża i nawet nie musi po nie z domu wychodzić

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Ja tam tez mam swój Heavy Ale, ale jednak knajpa to knajpa

Comment

• pulas
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.08
                          • 965

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia

Czyli, jak dobrze liczę, proponujesz de facto podwyżkę?
                          pułaś
                          ---------------------------------
                          "(...)W kącikach flechtów wieczór już
                          Lśni jak porzeczka krwawa
                          Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
                          I między bajki wkładam"

Comment

• fuliano
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2010.07
                            • 1835

Ja z moją odwieczną współtowarzyszką imprezową jakoś raczej po 18 będziemy.
                            Właściciele uważajcie na kufle

Comment

• leona
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2009.07
                              • 5853

Ja też będę, tyle, że dopiero we wtorek. I nie na Wita. Zostanie ktoś do wtedy?

Comment

• VanPurRz
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 4229

Mecze od pol godziny tego wita i nie moge go dopic szczerze to becik porownujac je do raera obrazil radlera. Tamto bez problemow daje sie pic to to tylko ostro gazowana woda z dodatkiem cyyryny. Pustr i wodniste do granic.

Comment

Przetwarzanie...