Qrcze, gadam z VanPurRz jednym głosem, czy już powinienem się martwić, że jestem socjalistą?
25 sierpnia - Warszawska Premiera Sweet Cow w Spiskowcy Rozkoszy
Collapse
X
-
-
Gdy startował Browar Stary Kraków tez Smocza Głowa była albo za zimna, albo sama piana, albo jedno i drugie. Nikt nie umiał ustawić sprzętu, by lagery i ale były nalewane odpowiednio z jednej schładzarki. Namysłów z Irlanderem też miał taki problem.
Ten sprzęt do szybkiego nalewania jest dedykowany do lokali, gdzie ciągle nalewa się duże ilości piw, a nie w którym raz na jakiś czas urządza się taki najazd. Patrząc po opisach i tych kilku fotkach odnoszę wrażenie, że i tak wyszło lepiej niż się organizatorzy spodziewali. Gratulacje!Comment
-
Wszystkie te azoty i inne kosmiczne technologie najlepiej sobie w dupę wsadzić. Porządna piwna knajpa powinna mieć chłodnie i/lub chłodziarki na kegi...
A najlepiej piwnicęLast edited by tomolek; 2012-08-26, 22:21.Comment
-
Nie rozumiesz, że impreza miała być w zupełnie innym miejscu i w ciągu niewielkiego czasu trzeba bylo organizować inne???? Poza tym Ale Browar nie leje do kegów - może najpierw się czegoś dowiedzieć a potem pisać? To są "beczki" PET i te twoje kołnierze g.. się tu nadają. Proponuję abyś zakupił wszystkim polskim browarom te swoje sprytne urządzenia a przynajmniej je sfinansował.
ps. A ja bym chciał złotą kaczkę na łańcuch - inni ją mają tylko Polska w XV wieku
Wszyscy na tym forum wiedzieli, gdzie będzie impreza już w dniu 22 sierpnia o godz.15.00. Popatrz sobie na post z tego dnia w tym wątku. Do soboty 25 sierpnia jest mnóstwo czasu. Wystarczyłoby włożyć beczki do chłodziarki na noc i mieć problem z głowy. Nie wiem jakim sprzętem dysponuje AleBrowar, ale tłumaczenie, że nic się nie dało zrobić przypomina mi troszkę obietnicę Jarosława )) Zawsze jest jakieś rozwiązanie, ino trzeba chcieć. Co do PETów....nie wiem jak wyglada chłodzenie tego typu pojemników. Uważam jednak, że również i one mogą być w ten sposób chłodzone. To są tylko opary chłodziwa, więc problemu z uszkodzeniem nie widzę. Ja się tym nie zajmuję, nie moja branża. trzeba się jakiegoś speca spytać.
Wybacz, ale Twój pomysł na sfinansowanie przeze mnie w/w urządzeń jest mocno chory. Rozumiem, że masz dziś po prostu kiepski dzień i jest to żart. A może piwo znów było ciepłeComment
-
Kołnierze termiczne to rozwiązanie dla browarów, które organizują mnóstwo prezentacji. Mnie się też marzy taki cool room, jaki widziałem wielokrotnie w Zly Casy. Niestety nikt w Polsce jeszcze nie dojrzał do tego. Nasz rynek piwny raczkuje, ale uważam, że zmiany są pozytywne. Za 30 lat będzie cacyComment
-
Szanowny dyskutancie,
Wszyscy na tym forum wiedzieli, gdzie będzie impreza już w dniu 22 sierpnia o godz.15.00. Popatrz sobie na post z tego dnia w tym wątku. Do soboty 25 sierpnia jest mnóstwo czasu. Wystarczyłoby włożyć beczki do chłodziarki na noc i mieć problem z głowy. Nie wiem jakim sprzętem dysponuje AleBrowar, ale tłumaczenie, że nic się nie dało zrobić przypomina mi troszkę obietnicę Jarosława )) Zawsze jest jakieś rozwiązanie, ino trzeba chcieć. Co do PETów....nie wiem jak wyglada chłodzenie tego typu pojemników. Uważam jednak, że również i one mogą być w ten sposób chłodzone. To są tylko opary chłodziwa, więc problemu z uszkodzeniem nie widzę. Ja się tym nie zajmuję, nie moja branża. trzeba się jakiegoś speca spytać.
Wybacz, ale Twój pomysł na sfinansowanie przeze mnie w/w urządzeń jest mocno chory. Rozumiem, że masz dziś po prostu kiepski dzień i jest to żart. A może piwo znów było ciepłe
To nie browar ma dysponować sprzętem ale lokal.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Ale znając sytuację w Spiskowcach Rozkoszy, AleBrowar mógłby się do tej rzeczywistości przygotować, przywożąc już schłodzone beczki. Nie wmówisz mi, że nie wiedzieli o warunkach w tej knajpie. A tak wyszedł AleObciach.Comment
-
Upewniłem się karmię trollaComment
-
Jeszcze raz dziękuje za wspaniałą zabawę w Warszawie. No i przepraszam za wszystkie niedociągnięcia. Impreza została przeniesiona do Spiskowców w ostatniej chwili. Zgodnie z planem 17:15 miała swój sprzęt i nie musieliśmy się o to martwić. Spiskowcy takiej możliwości nie mieli, udało nam się pożyczyć rollbar od Rocha i Cedryka za co im bardzo dziękuję. Głowice do sprzętu pożyczyliśmy od chłopków z Artezana i o od Michała vel vietnam za co bardzo dziękuję. Dzięki tez docentowi który zjawił się ze wsparciem od samej 16 i za wspaniałe zdjęcie, choć tutaj należą się tez podziękowania modelce . Niestety sprzęt troszkę szwankował i stąd te problemy.
A jako przeprosiny za te niedociągnięcia przyjmijcie zapewnienie, że jeszcze w tym roku przyjedziemy do Warszawy poprawić imprezęComment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Mam dla Ciebie propozycję - zgłoś się do nich i zorganizuj za nich imprezę w takich warunkach - pokażesz co umiesz"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
Comment