Warszawa- 27 sierpnia - Spiskowcy Rozkoszy - Poprawiny

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    Ale fajnie, rollbar w lokalu obsługiwany przez bandę z browar.biz
    Zatem można powiedzieć, że to pierwszy polski... pub kontraktowy

    moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


    Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

    Comment

    • Komar_Pafnucy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.08
      • 1114

      #32
      Można też powiedzieć, że warszawiacy, mający przecież bogate partyzanckie tradycje, wzięli sprawy w swoje ręce.

      Multitap Crawl
      Multitap Crawl na Facebook

      "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
      Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

      Comment

      • AleBrowar
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2012.04
        • 167

        #33
        W Spiskowcach znalazło się 10 beczek w konfiguracji:
        RJ x2
        LB x2
        AB x2
        SC x4
        Z tego co mi wiadomo nienaruszone pozostały dwie, wczoraj o 21 vietnam wymienił butle z gazem.
        http://www.facebook.com/AleBrowar

        Comment

        • docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

          #34
          Dziś długo wyczekiwany odpoczynek ale w czwartek można zajrzeć
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

          Comment

          • legart
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2012.06
            • 914

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
            Dziś długo wyczekiwany odpoczynek ale w czwartek można zajrzeć
            Rollbar dzisiaj działa?

            Comment

            • docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart
              Rollbar dzisiaj działa?
              Google.pl -> Spiskowcy Rozkoszy numer telefonu
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment

              • VanPurRz
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 4229

                #37
                Po prostu SAGA. Już widzę jak Spiskowcy kiedykolwiek zainstalują krany

                Ale takich perypetii nie ma NIKT, jesteśmy WYJĄTKOWI
                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                Comment

                • stolica
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.08
                  • 46

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                  Już widzę jak Spiskowcy kiedykolwiek zainstalują krany
                  No właśnie ! Jest to dla mnie kuriozalne.
                  Dziwię się im, że mając lokal w tak ścisłym centrum Warszawy (a to rzadkość wielka !!) nikt z nich nie jest zainteresowany serwowaniem piw z beczki. Czyżby znowu przypadkowi ludzie wzięli się za ten interes ?? Mam nieodparte odczucie, że tak. A szkoda bo rynek staje się coraz bardziej wymagający i coraz więcej ludzi kręci nosem na butelki po 8-10zł. Jak widać było w sobotę popyt na piwa zacne jest duży. Rozmawiałem chyba z Bartkiem z AB, na temat ilości spragnionych, którzy przybyli na premierę. Sam był mocno zaskoczony tym tłumem. Jest potencjał ? Jest. Dlaczego nikt nie chce zainwestować w nalewaki ? Może ktoś zna sensowną odpowiedż ?
                  pozd

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19258

                    #39
                    U nas w Polsce obiegowym jest twierdzenie, że nalewaki montuje browar, zresztą wszystko daje browar. I owszem... koncerny tak, ale mniejszych już na to nie stać.

                    Comment

                    • tomolek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 1752

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika stolica
                      No właśnie ! Jest to dla mnie kuriozalne.
                      Dziwię się im, że mając lokal w tak ścisłym centrum Warszawy (a to rzadkość wielka !!) nikt z nich nie jest zainteresowany serwowaniem piw z beczki. Czyżby znowu przypadkowi ludzie wzięli się za ten interes ?? Mam nieodparte odczucie, że tak. A szkoda bo rynek staje się coraz bardziej wymagający i coraz więcej ludzi kręci nosem na butelki po 8-10zł. Jak widać było w sobotę popyt na piwa zacne jest duży. Rozmawiałem chyba z Bartkiem z AB, na temat ilości spragnionych, którzy przybyli na premierę. Sam był mocno zaskoczony tym tłumem. Jest potencjał ? Jest. Dlaczego nikt nie chce zainwestować w nalewaki ? Może ktoś zna sensowną odpowiedż ?
                      pozd
                      Tak, ja znam. Większość klientów w Polsce nadal wybiera piwo z butelki. Wcale się im nie dziwię, w wielu knajpach "lane" piwo jest niepijalne. Co to potencjału, okazjonalna inwazja sekciarzy może być trochę myląca :-)
                      Ale na pewno jest miejsce na knajpę typu Omerta czy Setka w Wawie i to chyba nie jedną.
                      www.ohbeautifulbeer.com

                      www.mateuszdrozdowski.pl

                      „Kwaśny Edi herbu Koreb

                      Comment

                      • e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19258

                        #41
                        Omerta zaczynała od 2 kranów (Okocim i jedno regionalne) oraz mnóstwa butelek, więc butelki nie skazywałbym na banicję.

                        Comment

                        • tomolek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 1752

                          #42
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                          Omerta zaczynała od 2 kranów (Okocim i jedno regionalne) oraz mnóstwa butelek, więc butelki nie skazywałbym na banicję.
                          Setka podobnie, ale rynek cały czas się rozwija i można już chyba myśleć o otwieraniu knajp od razu z wieloma kranami.
                          Niestety to spora inwestycja, szczególnie (jak słusznie zauważyłeś) bez wsparcia browarów. Ale i to się chyba zmienia co pokazuje Fortuna i przypadek bielski.
                          www.ohbeautifulbeer.com

                          www.mateuszdrozdowski.pl

                          „Kwaśny Edi herbu Koreb

                          Comment

                          • stolica
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2012.08
                            • 46

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek
                            Tak, ja znam. Większość klientów w Polsce nadal wybiera piwo z butelki. Wcale się im nie dziwię, w wielu knajpach "lane" piwo jest niepijalne. Co to potencjału, okazjonalna inwazja sekciarzy może być trochę myląca
                            No, ale skoro beczkowe są niepijalne, to tym bardziej powinny pojawić się piwa lane, które są pijalne. Nie ma potencjału powiadasz ? Jest i to duży. Wystarczy popatrzeć ile osób siedzi w takich miejscach jak Bierhalle, BrowArmia czy choćby w bistro barze Bar Warszawa. To jest duża liczba klientów, którzy stanowią bazę do otworzenia nowego miejsca z piwem z kija. Ale, aby odnieść sukces, trzeba pomyśleć, troszkę zainwestowć i reklamować się. Ja nigdy nie widziałem reklam jakiejkolwiek piwiarni. A to błąd !

                            Nie jestem z branży piwowarskiej/restauracyjnej, ale obserwuję bacznie, co tu się wyprawia i smutkiem mnie to wszystko napawa wielkim. Toż to jakaś Rosja Radziecka !

                            Patrząc na tych, którzy są właścicielami knajpek z piwem, odnoszę wrażenie, że są to ludzie przypadkowi, zazwyczaj mający blade pojęcie o piwie i do tego z bardzo miernymi finansami na prowadzenie działalności. Tak to widzę. Dlatego jest tak jak jest.

                            Gdybym był zainteresowany otworzeniem pubu (nie jestem bo mam lepsze zajęcie), to na początek miałbym 6-8 kranów z regularnymi piwami plus drugie tyle z piwami z AleBrowaru, Artezana czy Manufaktury Piwnej itp. Gdzie tu problem ? Ja tego nie mogę pojąć od wielu lat, tak jak i moi koledzy z tego portalu. W czym tu tkwi szkopuł ? Mnie się już nie chce ssać piw z Konstancina, ciągle tych samych od lat. Znudziło mi się po prostu. Straszna bida jest w Warszawie Szkoda nawet słów.......

                            Comment

                            • AleBrowar
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2012.04
                              • 167

                              #44
                              Przesadzacie w przyszłym tygodniu startujemy z beczką w lokalu z 4 rotacyjnymi nalewakami, szczegóły już niebawem.
                              http://www.facebook.com/AleBrowar

                              Comment

                              • tomolek
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 1752

                                #45
                                Jakość piwa zniechęciła przeciętnego klienta, sekciarzy nie trzeba do beczkowego przekonywać. Przecież napisałem, że potencjał w Warszawie jest tylko, że ilość ludzi na premierze może być jednak myląca.

                                Problem ludzi przypadkowych z marnym zapleczem finansowym istnieje. Mało jest pasjonatów z środkami na inwestcję to i mało jest takich lokali. Jeżeli ktoś już zgromadzi tyle kasy (a potrzeba sporo) to może dojść do wniosku, że istnieją mniej ryzykowne i uciążliwe biznesy.

                                Jeżeli za regularne uważasz piwa "koncernowe" to taki miks moim zdaniem kompletnie nie ma sensu.
                                www.ohbeautifulbeer.com

                                www.mateuszdrozdowski.pl

                                „Kwaśny Edi herbu Koreb

                                Comment

                                Przetwarzanie...