Warszawa- 27 sierpnia - Spiskowcy Rozkoszy - Poprawiny
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Można też powiedzieć, że warszawiacy, mający przecież bogate partyzanckie tradycje, wzięli sprawy w swoje ręce.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
W Spiskowcach znalazło się 10 beczek w konfiguracji:
RJ x2
LB x2
AB x2
SC x4
Z tego co mi wiadomo nienaruszone pozostały dwie, wczoraj o 21 vietnam wymienił butle z gazem.Comment
-
Dziś długo wyczekiwany odpoczynek ale w czwartek można zajrzećPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Po prostu SAGA. Już widzę jak Spiskowcy kiedykolwiek zainstalują krany
Ale takich perypetii nie ma NIKT, jesteśmy WYJĄTKOWI"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Dziwię się im, że mając lokal w tak ścisłym centrum Warszawy (a to rzadkość wielka !!) nikt z nich nie jest zainteresowany serwowaniem piw z beczki. Czyżby znowu przypadkowi ludzie wzięli się za ten interes ?? Mam nieodparte odczucie, że tak. A szkoda bo rynek staje się coraz bardziej wymagający i coraz więcej ludzi kręci nosem na butelki po 8-10zł. Jak widać było w sobotę popyt na piwa zacne jest duży. Rozmawiałem chyba z Bartkiem z AB, na temat ilości spragnionych, którzy przybyli na premierę. Sam był mocno zaskoczony tym tłumem. Jest potencjał ? Jest. Dlaczego nikt nie chce zainwestować w nalewaki ? Może ktoś zna sensowną odpowiedż ?
pozdComment
-
No właśnie ! Jest to dla mnie kuriozalne.
Dziwię się im, że mając lokal w tak ścisłym centrum Warszawy (a to rzadkość wielka !!) nikt z nich nie jest zainteresowany serwowaniem piw z beczki. Czyżby znowu przypadkowi ludzie wzięli się za ten interes ?? Mam nieodparte odczucie, że tak. A szkoda bo rynek staje się coraz bardziej wymagający i coraz więcej ludzi kręci nosem na butelki po 8-10zł. Jak widać było w sobotę popyt na piwa zacne jest duży. Rozmawiałem chyba z Bartkiem z AB, na temat ilości spragnionych, którzy przybyli na premierę. Sam był mocno zaskoczony tym tłumem. Jest potencjał ? Jest. Dlaczego nikt nie chce zainwestować w nalewaki ? Może ktoś zna sensowną odpowiedż ?
pozd
Ale na pewno jest miejsce na knajpę typu Omerta czy Setka w Wawie i to chyba nie jedną.Comment
-
Niestety to spora inwestycja, szczególnie (jak słusznie zauważyłeś) bez wsparcia browarów. Ale i to się chyba zmienia co pokazuje Fortuna i przypadek bielski.Comment
-
Nie jestem z branży piwowarskiej/restauracyjnej, ale obserwuję bacznie, co tu się wyprawia i smutkiem mnie to wszystko napawa wielkim. Toż to jakaś Rosja Radziecka !
Patrząc na tych, którzy są właścicielami knajpek z piwem, odnoszę wrażenie, że są to ludzie przypadkowi, zazwyczaj mający blade pojęcie o piwie i do tego z bardzo miernymi finansami na prowadzenie działalności. Tak to widzę. Dlatego jest tak jak jest.
Gdybym był zainteresowany otworzeniem pubu (nie jestem bo mam lepsze zajęcie), to na początek miałbym 6-8 kranów z regularnymi piwami plus drugie tyle z piwami z AleBrowaru, Artezana czy Manufaktury Piwnej itp. Gdzie tu problem ? Ja tego nie mogę pojąć od wielu lat, tak jak i moi koledzy z tego portalu. W czym tu tkwi szkopuł ? Mnie się już nie chce ssać piw z Konstancina, ciągle tych samych od lat. Znudziło mi się po prostu. Straszna bida jest w Warszawie Szkoda nawet słów.......Comment
-
Przesadzacie w przyszłym tygodniu startujemy z beczką w lokalu z 4 rotacyjnymi nalewakami, szczegóły już niebawem.Comment
-
Jakość piwa zniechęciła przeciętnego klienta, sekciarzy nie trzeba do beczkowego przekonywać. Przecież napisałem, że potencjał w Warszawie jest tylko, że ilość ludzi na premierze może być jednak myląca.
Problem ludzi przypadkowych z marnym zapleczem finansowym istnieje. Mało jest pasjonatów z środkami na inwestcję to i mało jest takich lokali. Jeżeli ktoś już zgromadzi tyle kasy (a potrzeba sporo) to może dojść do wniosku, że istnieją mniej ryzykowne i uciążliwe biznesy.
Jeżeli za regularne uważasz piwa "koncernowe" to taki miks moim zdaniem kompletnie nie ma sensu.Comment
Comment