Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy
Ale "młode lata" w namiotach harcerskich czy w pruskich?
Harcerzy Pruskich - patrz "Dziedzic Pruski"
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Na zlocie to chyba nie, no chyba, że przed Zwierzyńcem. Ale na giełdzie w Żywcu ja i pirackamuza mieliśmy swoje namioty i w nich spaliśmy, bo U Rumcajsa miejsc zabrakło
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Ja tam nic przeciwko nie mam ani namiotom (byle były łóżka składane, bo kręgosłup i waga już nie ta), ani latrynom, ani grochówce...
Ale musi być prysznic (trzy dni - nie w kij pierdział) - oczywiście prymitywny - smołowana beczka na górze, i woda w niej grzejąca się na słońcu (jak nie ma słońca to następuje wersja skandynawsko-brytyjska - kochanie, ta woda była bardzo zimna)
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
...Strasznie wydelikacone towarzystwo się tu zebrało.
No nie czarujmy się...
Średnia wieku zlotowiczów raczej rośnie.
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
W złą stronę to zmierza, chyba sobie odpuszczę następny zlot Pojadę w tym czasie na Bracką Jesień
Nie dramatyzuj.
Ile, na tegorocznym Zlocie, spędziłeś czasu w łóżku w pościeli i pod prysznicem
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Krecik rozpoczął już proces organizacji tegorocznego zlotu.
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że tym razem zostanie odwołany w Tleniu. Szczegóły później.
Comment