2017.09.08-10 - XVI Wielki Zlot Browar.bizu - ploty
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Spałem gdzie popadło i też było dobrzeNa teraz krótko, podziękowania i coś więcej jak już dam radę.
1. Dobre towarzystwo - co tu gadać, brakowało trochę osób, a i chyba się powoli starzejemy ale ci co przyjechali trzymali formę
2. Piękna okolica, spacer w niedzielny poranek - ptaki, ryby, gady, płazy i flora
3. Przejazd przez Wrocław i pozytywne odczucia zarówno u Złotego Psa, jak i w Spiżu
4. 4 ściany - ta industrializacja robi wrażenie
5. Fajne miasteczko z zalewem i ścieżką wzdłuz rzeczki co umożliwiło kąpiel
6. Festyn, Boysi (co to był za szał pod sceną) i dziewczyny zmieniające majtki prawie, że na ulicy - lokalne klimaty
7. Pyszne jedzenie w milickiej Famie
8. Ożywcza zupa rybna niedzielnego poranka
9. Obudzenie się w sobotę i zobaczenie tych wszystkich dmuchańców dla dzieci i kulturalnych rodzin które przyprowadziły swoje latorośle na dziecięcą zabawę - bezcenne. Dyskoteka klas I-III juz nie tylko w wirtualnym świecie. Chociaż przez chwilę musiałem sobie przypomnieć czy ja nocowałem na pewno we właściwym miejscu.
10. Rozdarcie między kulturą i gitarrą a fizys i "jamp zighail" to jak jing i jang
11. wisienka na torcie w postaci obudzenia się pod Pabianicami i otrzymanie informacji, że ...nie ma benzyny - hehehehe CLOU ZLOTU
Dociągnął bym listę do 20 co najmniej ale już się zmęczyłem jak zacząłem sobie to wszystko przypominać"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?Comment
-
Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
No to może się przymierzę do podziękowań.
-Arturowi i Gośce za organizację - mimo początkowego sceptycyzmu okazało się że nie było źle, a nawet było dobrze...
-Brulionowi za pomiary w cyklu ciągłym - nieco się zdziwiłem jak w sobotni poranek wydmuchałem złoty pięćdziesiąti za srajtaśmę
-Jagodzie za lekcję poglądową jak wygląda botoks
-Violi i Monice za zgarnięcie moich piątkowych jeszcze chodzących zwłok pod ręce na nocleg do obozu drugiego, odżywianie i dbanie bym się zbytnio nie zapuścił
-Obu wyżej wymienionym Paniom, Ventorowi i Mantasowi za wspólne zasiedlanie domku, nocne Polaków rozmowy i tym podobne rzeczy
-Człowiekowi z WMB za pokaz leżenia pod Dino
-Antosiowi, że jego obecność zawsze poprawia humor
-Jurandofilowi za pomysł i realizację zbiórki dla Centona, ostatni nocleg itp.
-Marusi i Slavoyowi za przygarnięcie do domku,
-Wszystkim którzy zapewnili piwo, za to że było smaczne, co po zeszłym zlocie wcale nie było już takie oczywiste...
-Dadkowi za organizację wycieczki na kolejkę wąskotorową - w życiu bym nie zgadł, że można coś takiego wymyślić
-Pieci za towarzystwo w męczącej drodze powrotnej (jednak nie lubię autostrad, o wiele fajniej się jechało serpentynkami)
-Anonimowej osobie, która zadała sobie trud, żeby zrobić zdjęcie mojej fury, pójść wydrukować do miasteczka i wrócić żeby zostawić pod wycieraczką - cokolwiek to miało znaczyć
-Pozostałej szóstce za uczestnictwo z niedzielnych dożynkach
-Wszystkim którzy byli, za towarzystwo w tą długą i męczącą noc z piątku na poniedziałek.
A byłbym zapomniał - jeszcze podziękowania dla Don Wasyla za to że też wpadł na zlot:Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2017-09-12, 13:37.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446Comment
-
Dzięki wszystkim za wszystko, jesteście zajebiści.
Na zloty browarbizu będę jeździł pókim żyw!
Oczywiście, pomimo tego, że tym razem aparat nosiłem przy pasku, zdjęć mam niewiele. Proszę wszystkich o udostępnianie!
PS
Zostawiłem przedłużacz, złodziejkę, finkę i.... jedną kolumnęDick Laurent is dead.Comment
-
Ja też wszystkim dziękuję za jak zwykle najlepszą imprezę w roku. Jeszcze się leczę :-D
U nas w domku została koszulka ze zlotu pod Lwówkiem, taka kremowa, rozmiar XL. Wyprana, czeka na zgłoszenie właściciela.
P.S. Uratowaliśmy w niedzielę honor zlotowiczów i obaliliśmy pozostałe kegi
Ale trzeba przyznać, że ekipa wyraźnie się starzeje - ja coraz wcześniej chodzą spać, nie było Czarnej Mszy, konar nie spłonął, a do poniedziałku zostało tylko 6 osóbComment
-
O w mordę, kiedy i gdzie na stole była Starka 18??? Pamiętam tylko, że ktoś wspominał i polecał, że jest w dobrej cenie.
Mam też niewiele zdjęć i udostępnię.
Fido, jacek dzięki za Kanclerza.
Teraz trudniejsze pytanie:
Cztery ściany Golden Ale to był: Hamak (5,1 / 12) czy samo Golden Ale (5 / 12,5). Z RateBerra wynika, że młodszy jest Hamak a Golden Ale był wcześniej. Jak by ktoś znał parametry to można łatwo dojść.
A drugie to jak się nazywało i jakie są parametry Red Ale zgody? Zgoda, Ty wiesz najlepiej, napisz.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Comment
-
Ja też wszystkim dziękuję za jak zwykle najlepszą imprezę w roku. Jeszcze się leczę :-D
U nas w domku została koszulka ze zlotu pod Lwówkiem, taka kremowa, rozmiar XL. Wyprana, czeka na zgłoszenie właściciela.
P.S. Uratowaliśmy w niedzielę honor zlotowiczów i obaliliśmy pozostałe kegi
Ale trzeba przyznać, że ekipa wyraźnie się starzeje - ja coraz wcześniej chodzą spać, nie było Czarnej Mszy, konar nie spłonął, a do poniedziałku zostało tylko 6 osóbbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
-
Pięknie, 222 warka, naprawdę dobre było.
Dzięki Panowie.
Na przyszłość muszę zacząć robić zdjęcia komórką etykietom na kegach.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment