Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
2017.09.08-10 - XVI Wielki Zlot Browar.bizu - ploty
Collapse
X
-
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Pani Iwonko, pani podłączy kolejnego KEGa, bo zlotowicz znów się będzie pieklił.
...trzeba dać napis żeby wpuszczać tylko z kufelkami.
Klient z kufelkiem jest mniej wypjający- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Comment
-
-
Chodzi o to, żeby na kranach był podpięty zawsze jakiś zwykły, dobry, gorrzki, lagerek, a na reszcie mogą być krafty. Najlepsze czeskie - lekki diacetyl można przełknąć. Kto bywał na imprezach w Piotrowicach to wie, że Litovel jasny idealny. Jakby co kontakt do hurtowni Sajon mam cały czas :-)
Comment
-
-
Trudno tu Marusi nie popierać
Po mojemu może być Krakonos, Policka, Svijany... i inne dobre.
Jest jakaś szansa (bo jeszcze niedogadane) że zahaczymy o kociewską Czarną Owcę po beczki.Last edited by Rycho_128; 2017-08-11, 09:36.Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Za późno, beczki rozdysponowane. Chyba, że macie ochotę na ajpę która będzie rozlewana za tydzień. A poza tym trzeba by ją odebrać przed zlotowym piątkiem, bo w piątek nie da rady.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
To kiepsko
Ajpa bylaby ok, ale niemożliwość odbioru w piątek rano chyba jest nie do przeskoczenia...Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Svijany nie są dobre.
A piwo można kurierem wysłać do ośrodka, Czarna Owco.Last edited by Marusia; 2017-08-11, 10:42.
Comment
-
-
Meee?
I tak ajp srajp nie chcecie. Sam bym nie chciał na zlocie.
Był przyjemny lagerek, ale już nie ma.
Piątek odpada, bo jedziemy na Beergoszcz.Last edited by Pendragon; 2017-08-11, 10:48.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kto powiedział, że nie chcemy? Piszemy tylko, że nie chcemy SAMYCH WYNALAZKÓW.
Przyjemne lagerki to czeskie, nie craftowe - craftowe są za drogie i potem piwa na zlocie brakuje.
Proszę nie popadać ze skrajności w skrajność - mają być różne piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziSvijany nie są dobre.
A piwo można kurierem wysłać do ośrodka, Czarna Owco.
Jak tam w piątek nikogo nie ma w tej Owcy, to niech ślą kurierem, o ile się zdecydujemy. Zresztą żeby nie było, akurat ich ajpy nie próbowałem, więc nie wiem, czy warto. Ja bym musiał gonić 120 km w dwie strony wcześniej, a jadąc w piątek miałbym (prawie) po drodze.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
Można wysłać kuriera do Gdańska
Zapomniałem o tej Beergoszczy - że to ten sam termin.
Być może jakiś pracownik zostanie w browarze, zależy w jakim składzie pojedziemy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMożna wysłać kuriera do Gdańska
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziByć może jakiś pracownik zostanie w browarze, zależy w jakim składzie pojedziemy.
Ale decyduje nasza zlotowa wspólnota, nie ja samLast edited by Rycho_128; 2017-08-11, 13:29.Gdański Browar WaRy
Comment
-
-
To jeszcze dam znać, czy warto Piwo jeszcze nie rozlane.
Comment
-
-
Nie będziesz obiektywnyLast edited by Rycho_128; 2017-08-11, 13:50.Gdański Browar WaRy
Comment
-
Comment