2017.09.08-10 - XVI Wielki Zlot Browar.bizu - ploty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Spacerkiem dotarłem do miasteczka gdzie dość łatwo trafiłem do lokalu Fama gdzie miało byc piwo z Nepomucena i...było Fajny spokojny wystrój, ogródek, lokal wśród jednorodzinnych domków, ma tu swój urok i klimat. A do tego dobre piwo i smaczne, niedrogie jedzenie - pyszny śląski zestawik (kluski, rolada, kapusta).
    Pożywiony i z uzupełnionymi promilami (nie mylić z naszym nieobecnym na Zlocie kolegą palaczem wszystkiego) ruszyłem w dalszą drogę szukają czegoś w rodzaju rynku.
    za to trafiłem na miły i przytulny bar Pelikan (skrzyżowanie baru spozywczego z pijalnią piwa), gdzie niestety nie było piwa z beczki więc napiłem się, za radą AS-a, oranżady
    I po krótkiej rozmowie z panią za barem postanowiłem skorzystać z uroków wodnego zalewu.
    Idąc przyjemnym szlakiem wzdłuż rzeczki, w cieniu drzew trafiam na nieduży ale sympatycznie położony zalew. Urok wolnego wykendu - słoneczko, woda, kąpiel, drzemka na pomoście, babki z piasku. No ale my tu se odpoczywamy, już połowa dnia, a tu spożycie minimalne i organizm się buntuje. Ponieważ nad zalewem w lokalu był tylko Lech no to ruszyłem dalej w poszukiwaniu piwa i/lub lokalnych żulbud jak ze snu.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Trafiam na wąskie uliczki oraz rodzaj Rynku, tu w okolicy są trzy lokale w których spożywam nieco trunku okowitą zwanego ponieważ piwa w nich nie uświadczysz (jakieś Tyskie czy coś takiego). Jeden lokal jest w moim typie, są lokalsi i sporo się dzieje. Jest momentami twardo. Czas się zbierać i zobaczyć czy wąskotorowa wycieczka już wróciła.
      Niestety albo stety trafiam na...FESTYN, Dni Karpia? Wejście gratis to żal nie skorzystać
      Jak to na festynie - stoiska ze wszystkim i pełno ludzi ale ja lubię ten klimat. Trafiam na dwa ciekawe stoiska - z pysznym, wytrawnym cydrem oraz z Nepomucenem.
      Jednak clou zabawy są BOysi - ludzie, nigdy nie byłem na koncercie disco polo i przynajmniej raz warto - to jest szał, piski, amok jak na Bitelsach. Fruwają marynary i dresy, latają staniki Nonono niech się rockmeni i hiphopowcy schowają ze swoja nudną i nie bawiąca się publiką
      No dobra juz jest noc więc trzeba jednak się zbierać...Wracam i są...wesoła betonowa gromadka w dobrej już formie
      No noc jak co noc, zabawa, tańce, hulanki ale ja zmęczony i spalony słońcem i całodniowymi atrakcjami wyjątkowo wcześnie padam - i znowu w nie swoim łóżku
      Tak mija ta urocza i warta zapamiętania sobota - takie rzeczy tylko na zlotach browar.biz
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

No i niedziela którą z czasem będę wspominał miło ale gdy dojechałem do domu to nie byłem w takim nastroju. Byłem zmęczony i nieco zdenerwowany
        Zaczęło się milutko - uwielbiam te zlotowe niedziele, wiecie - spleen, dogasające ognisko, snujące się zombi
        W niedzielę sie już bardziej rozmawia co też sobie cenię. Popijając pysznego Koźlaka, świetnego kwasa i coś jeszcze, dokładając do ognia, rozmawiając mijają godziny.
        Nadchodzi moment kiedy Fuliano wydmuchuje zero i czas się żegnać. Ruszamy w drogę z nadzieją szybkiego powrotu do domu.
        No cóż jednak suma miłego równa się sumie niemiłego. To już krótko: w okolicach Pabianic okazuje się, że ...zabrakło nam benzyny. Następuje akcja - panie miły pan przywiezie 5 litrów benzynki bo się skończyła. W końcu ruszamy ale juz mamy sporo czasu w plecy. Nie wiemy, że to tylko intro prawdziwych kłopotów. Na autostradzie trafiamy na wypadek i wielokilometrowy i kilkugodzinny korek.
        Jakoś docieramy do miasta, jeszcze tylko kawałek tramwajem i kompletnie zjechany jestem w domu.
        Rano ledwo docieram do pracy ALE JAK ZWYKLE BYŁO WARTO. Chcecie przeżywać przygody, chcecie realizować marzenia, chcecie od życia czegoś więcej niż szarości - przybywajcie na Zlot. No chyba, że będzie...odwołany

Comment

• VanPurRz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2008.09
          • 4229

Nie lubię dziękować bo i tak nie wymienię wszystkich. tak więc ogólnie i z całego serca wszystkim którzy przyłożyli rękę lub palec do organizacji i wszystkim którzy zdecydowali sie przyjechać i spędzić ten czas wspólnie z wesołą betonową gromadką - DZIĘKUJĘ

ps. Centon zdrowy masz być.

Comment

• jacekwerner
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 2853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
            I on się zwał RIS czy miał jakąś nazwę?
            RIS-a nie kojarzę, był Porter Bałtycki ( bodaj 5-letni ) i SSA ( strong scotish ale )
            Ochotnicza Straż Piwna
            BAZA = 7446

Comment

• fidoangel
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛
              • 2005.07
              • 3489

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedzi
              Parę piw z Profesji jest warte uwagi. Berlinera uwielbiałem w wersji wędzonej.
              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• centon
                † 2017 Piwosz w Raju
                • 2004.03
                • 575

Chciałbym wtrącić swoje 3 grosze.
                Kochani Zlotowicze jesteście zajebiści
                Wiecie jak to miło dowiedzieć się, że są osoby które o mnie pamiętają i zamiast się bawić jeszcze chce im się organizować zbiórkę kasy, pilnować skarbonki i stworzyć dzieło sztuki w postaci odręcznie wykonanej koszulki
                Koszulka trafi w antyramę i na ścianę, żeby przypominała mi o Ludziach z browar.bizu, którzy mają wielkie serce.
                WIELKIE DZIĘKI
                Mam nadzieję (zrobię wszystko), że za rok zobaczymy się na zlocie.

Gdyby ktoś chciałby spotkać się ze mną osobiście i zobaczyć jak wyglądam -50kg znaczy 1/2 Centona zapraszam na stronkę

centon.kesik.pl
                Zbieram etykiety i podstawki z ciężarówkami, karty telefoniczne z motywem piwnym ,podstawki guinness oraz birofilia związane z browarem warszawskim.
                Ktokolwiek chciałby pomóc w powiększaniu zbioru proszę o kontakt.

https://picasaweb.google.com/115486805717439828103

Comment

• jacer
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2006.03
                  • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                  Trafiam na wąskie uliczki oraz rodzaj Rynku,

Rynek w Miliczu: wymiary 100mx100m
                  Rynek w Warszawie: 90x73m

trza było się odezwać, to bym Ci zrobił wycieczkę.
                  100m od Pelikana jest mordownia rodem z PRL, spodobało by ci się tam.
                  Milicki Browar Rynkowy
                  Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                  "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                  "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                  No Hops, no Glory :)

Comment

• Radek70
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2013.04
                    • 116

Też skłaniam się do podziękowań....jesteście super...i impreza była super....te nocne spacery do domku num.8....ale....zawsze coś się znajdzie...czyli..."Pierdolone muchy...i komary jebane...." do zobaczyska!!!

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi

Rynek w Miliczu: wymiary 100mx100m
                      Rynek w Warszawie: 90x73m

trza było się odezwać, to bym Ci zrobił wycieczkę.
                      100m od Pelikana jest mordownia rodem z PRL, spodobało by ci się tam.

No kurde nie pomyślałem. Musiałem skręcić nie w tą stronę co trzeba - czyżbym tracił juz swój węch

Comment

• emes
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi

No kurde nie pomyślałem. Musiałem skręcić nie w tą stronę co trzeba - czyżbym tracił juz swój węch
                        Przecież na zlocie nawet do swojego domku ani razu nie mogłeś trafić
                        Last edited by emes; 2017-09-14, 11:01.

Comment

• dadek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍺🍺
                          • 2005.09
                          • 4715

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dzięki wszystkim za wszystko, jesteście zajebiści.
                          Na zloty browarbizu będę jeździł pókim żyw!

Oczywiście, pomimo tego, że tym razem aparat nosiłem przy pasku, zdjęć mam niewiele. Proszę wszystkich o udostępnianie!

PS
                          Zostawiłem przedłużacz, złodziejkę, finkę i.... jedną kolumnę
                          No to proszę moje foty

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23964

wyczyść sobie obiektyw
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• dadek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍺🍺
                              • 2005.09
                              • 4715

Muszę dać do serwisu bo to niestety wewnątrz.

Comment

• artur66
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2012.07
                                • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
                                I on się zwał RIS czy miał jakąś nazwę?
                                Jeżeli to o tego RISa chodzi to był D-TONACJA właśnie z browaru Nepomucen ale może ktoś miał innego też w lodówce

Comment

Przetwarzanie...
                                X