- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
To lepiej określ, gdzie nie byłeś! Ew. gdzie nas wpuszczą... i czy musi być wąskotorówka?
Do "Incognito" w Kraśniczynie jest najmniej 1 godzina drogi. Do "Piwnego Podziemia" w Rożdżałowie jeszcze dalej.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2018-05-11, 22:37.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
To lepiej określ, gdzie nie byłeś! Ew. gdzie nas wpuszczą... i czy musi być wąskotorówka?
Do "Incognito" w Kraśniczynie jest najmniej 1 godzina drogi. Do "Piwnego Podziemia" w Rożdżałowie jeszcze dalej.
No wbrew pozorom w kilku jeszcze nie byłem . A z wpuszczeniem chyba nie jest tak źle, z odmową się spotkałem raptem kilka razy.
Z wąskotorówką to tak dla Slavoya nawiązałem bo dobrze wiem, że jak ja lubi koleje na równi z piwem, a do Zakładowego ze stacji niedaleko .
A w Piwnym Podziemiu akurat nie byłem, w Jagiełło i Hrubieszowie też (jeśli chodzi o Lubelszczyznę bo rozumiem, że tam chcesz umiejscowić zlot?). A Krasiczyn co to? Jest taki browar bo nie słyszałem?
Bo wiem od Arta, że była zajawka na Czechy ale podobno miejsce zależy od tego kto się podejmie załatwienia.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krakus
Chyba tylko na Antarktydzie nie był, ale tam może być kiepsko z wąskotorówką.
Brrrr zimno i ani kawałka toru ani browaru tam niet. To po co miałem być.
Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2018-05-13, 22:26.
Do Largusa ja też chętnie bo nie byłem. A tam jeziorka też są tylko czy ośrodek się jakiś znajdzie? Bo raczej z załatwieniem odwiedzin browaru problemu by nie było.
A najbliższe czynne tory w Szamotułach to się może jakąś drezynę załatwi i dojedziemy.
Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2018-05-14, 00:37.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Zapraszamy na XVII Elbląską Giełdę Birofilii która odbędzie się 18 listopada przy ul. Dębowa 1C " U Aktorów ".
O dodatkowych ustaleniach będziemy informować na bieżąco na str. browar.biz lub FB.
Comment