- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Dwa pierwsze Zloty odbyły się przed narodzinami nowej, świeckiej, koszulkowej tradycji więc nie można ich traktować w kontekście bezkoszulkowości na równi z tym, na którym po 14 latach, 14 Zlotach i 14 koszulkach, koszulki nie będzie
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
A kto powiedział, że będzie w przyszłym roku zlot? Albo, że będzie ostatni? Jak na razie dało się zebrać pięćdziesiąt kilka osób i nie jest to najmniej liczny zlot.
Jeszcze ten się nie zakończył, ani nawet nie zaczął, a tu już podsumowania.
Zwykle ogarniał to wszystko ART. Ja również jestem noga z grafiki i logosik bialskiej giełdy też nie ja robiłem. Więc tym się nie zajmę. Złożyłem zapytanie w firmie projektowej, bo cały czas liczę, że będzie koszulka, choć do niczego mi nie potrzebna. Na razie bez odzewu, choć poprzedni mój projekt wycenili.
No wiesz, zawsze to ogarniał Art, ze zrozumiałych powodów, teraz Ty ale lista chętnych krótka. Dla mnie koszulka b.bizowa albo Zlotowa to podstawa bo chodzę, latem, głównie w T-szertach a nie mam innych tematycznych niż te wymienione i nie czuję się związany, nie identyfikuję się, w zasadzie, z niczym innym niż b.biz. Jakby sie skończyły kiedyś, to miałbym problem że tak powiem moralno-odzieżowy
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
No wiesz, zawsze to ogarniał Art, ze zrozumiałych powodów, teraz Ty (...)
A gdzie to jest napisane? bo z tego co pamiętam w faktach jest, że każdy ogarnia to we własnym zakresie. Moja inicjatywa była czysto spotaniczna i hipotetyczna, bo jakby okazało się, że koszt koszulki wyjdzie x (gdzie x jest kwotą zbyt dużą) to i tak byłaby lipa. W sumie nadal jest lipa, bo nawet nie ma motywu, loga, chętnego grafika, by to ruszyć dalej.
Aaa, i jeszcze jedno... ART jest jeden! Nie zamierzam go zastępować czy coś w tym stylu. Warunkowo się zgodziłem poprowadzić przygotowania do zlotu, bo nie było innych chętnych, poza Doranem. Tyle.
Po Zlocie Betonu Browar.biz wybieramy się ze Slavoyem na Babią Górę - plan wstępny: poniedziałek 10 września dotarcie do Schroniska Markowe Szczawiny, nocleg, 11 września w zależności od pozlotowej kondycji ;-) Babia Góra Szlakiem Akademików lub mniej wymagająca wycieczka, a 12 września Babia - ale stawiam na Babią 11 września - może ktoś chętny, żeby dołączyć?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
A gdzie to jest napisane? bo z tego co pamiętam w faktach jest, że każdy ogarnia to we własnym zakresie. Moja inicjatywa była czysto spotaniczna i hipotetyczna, bo jakby okazało się, że koszt koszulki wyjdzie x (gdzie x jest kwotą zbyt dużą) to i tak byłaby lipa. W sumie nadal jest lipa, bo nawet nie ma motywu, loga, chętnego grafika, by to ruszyć dalej.
ja się już nie mogę doczekać mojego drugiego zlotu a może tak białe koszulki i na miejscu się je ozdobi farbą lakierem
życie jest powieścią idioty, dlatego będę w stanie (mam nadzieję) dotrzeć do Was na zlotowe, sobotnie, śniadanie .
Mam w związku z tym prośbę do zlotowiczów - zaopiekujcie się moim prowiantem tak, żeby coś mi na drugą część zlotu zostało.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
(jak zwykle nieco chaotycznie, bo i późno ale i tak dwa dni wcześniej niż ostatnio i jak zwykle tumult innych zajęć na głowie, a trzeba ogłosić co najważniejsze)
Zapraszamy na XVII Elbląską Giełdę Birofilii która odbędzie się 18 listopada przy ul. Dębowa 1C " U Aktorów ".
O dodatkowych ustaleniach będziemy informować na bieżąco na str. browar.biz lub FB.
Comment