Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Picie piwa > oglądanie aparatury do robienia piwa.
Jak chcę sobie na aparaturę popatrzeć, to idę do garażu i oglądam.
Mnie też się plan wydaje zbyt napięty, sporo czasu zamiast pić piwo spędzimy na podróżach. Ale co kto lubi. Do bliższych browarów się wybiorę tam gdzie na piechotę można dojść czyli np.: Jirsak (a jednocześnie znaleźć fajne żulbudki po drodze). Ja pewnie znajdę jakaś bliższą żulbudę z Holbą i się tam zainstaluję
Mnie też się plan wydaje zbyt napięty, sporo czasu zamiast pić piwo spędzimy na podróżach. Ale co kto lubi. Do bliższych browarów się wybiorę tam gdzie na piechotę można dojść czyli np.: Jirsak (a jednocześnie znaleźć fajne żulbudki po drodze). Ja pewnie znajdę jakaś bliższą żulbudę z Holbą i się tam zainstaluję
Ależ oczywiście. Każdy działa według swoich potrzeb. Plan ma na celu pokazać co się da wycisnąć z okolic w obszarze turystyczno-pivnym.
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Koledzy podali pewniejsze sklepy. Bo tutaj nie jestem pewien. Możemy jeżeli będziesz miał ochotę zatrzymać się w Jeseniku, wpadniesz do sklepu po zakupy a ja do knajpki na piwo
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Comment