Czy ktoś może ma zamiar kupować jakiś ciężki alkohol (w Czechach mają ciekawe destylaty, absynty itp.)? Niestety w typowych marketach wybór nie powala. Może ktoś kojarzy jakiś sklep z takimi napojami tam gdzieś w okolicy?
Uzdrowisko termalne Velke Losiny u podnóża Jesioników jest jednym z najstarszych morawskich kurortów. Oferujemy zakwaterowanie w hotelu uzdrowiskowym Eliška i hotelu wellness Diana. Część spa to unikalny park termalny w Czechach.
Mocno rozważam.
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Jelinka kupuję w ciemno. Piłem 3 i wszystkie były wyborne (śliwka z beczki, tarnina, morela)
Destylaty w browarze spotkałem w Liptovarze w Mikulaszu (Pivovica). Nie były tanie.
Myślę, że uda się coś znaleźć.
Jeszcze raz dzięki
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Uzdrowisko termalne Velke Losiny u podnóża Jesioników jest jednym z najstarszych morawskich kurortów. Oferujemy zakwaterowanie w hotelu uzdrowiskowym Eliška i hotelu wellness Diana. Część spa to unikalny park termalny w Czechach.
Mocno rozważam.
Jak wejdziemy tam obaj to będzie powódź stulecia w Jesenikach.
To może jednak otwórz oczy podczas zakupów , bo Jelinek produkuje właśnie także stojące w każdym sklepie tanie aromatyzowane paździerze i trzeba uważać.
Panowie, do pociągu na drogę jakieś witaminki bierzecie?
Ja nie. Szykuję kubki smakowe na czeskie rarytasy
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
To może jednak otwórz oczy podczas zakupów , bo Jelinek produkuje właśnie także stojące w każdym sklepie tanie aromatyzowane paździerze i trzeba uważać.
Jelinek to koncern (oczywiście na warunki czeskie). Ja bym radził jednak wejść w te destylaty z mniejszych firemek. Oczywiście będzie niepewność co do smaku i jakości ale za to coś nowego
... bo Jelinek produkuje właśnie także stojące w każdym sklepie tanie aromatyzowane paździerze ...
No w sumie tak, mają bardzo szeroki asortyment i można kupić jakiegoś Pradziada (piłem, jako likier niezły). Pisząc Jelinek miałem na myśli linię destylatów.
Warzywo, taka koncepcja jest słuszna i też tak lubię nieznane małe próbować. Myślę, że strachu nie ma, raczej na badziewie się człowiek nie nadzieje.
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Dzwoniłem w kwestii Zámeckého pivovaru Albert w Sobotíně. Możemy go zwiedzić w piątek dojeżdżając na miejsce bezpośrednim pociągiem z Zábřehu na Moravě (o.16.31). Piwa są dostępne obok w Zámku ale lepszy pod tym względem jest hostinec Permoník 200 m dalej. Później do penzionu Brněnka gdzie kwaterujemy dojazd autobusem/pociągiem bądź dojście piechotą.
Jeśli ktoś z ekipy chętny to zapraszam.
Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2020-09-10, 13:47.
Dzwoniłem w kwestii Zámeckého pivovaru Albert w Sobotíně. Możemy go zwiedzić w piątek dojeżdżając na miejsce bezpośrednim pociągiem z Zábřehu na Moravě (o.16.31). Piwa są dostępne obok w Zámku ale lepszy pod tym względem jest hostinec Permoník 200 m dalej. Później do penzionu Brněnka gdzie kwaterujemy dojazd autobusem/pociągiem bądź dojście piechotą.
Jeśli ktoś z ekipy chętny to zapraszam.
Nie wiem czy zdążycie i Wenzla w Zabrehu i Sobotin jednocześnie?
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Comment