Ciężko z taką lokalizacją. Na 3,5 dnia, którymi dysponuję, dwa spędzę w podróży
Ja oczywiście zaproponuję jakiś obszar w Czechach. Wiele lat o takim haśle rozmawiamy, więc może nadarzyła się najlepsza okazja.
Tu już nie będzie tak długo z dojazdem, bo szybkimi pociągami do granicy z centralnej Polski 4 godziny. Widziałbym osiedlenie się w jednym miejscu (czy w takich okolicznościach przyrody w grę wchodzą tylko ośrodki? Moim zdaniem nie) i codzienne tułaczki przy wykorzystaniu transportu publicznego oraz (przede wszystkim?) nóg w celu odwiedzenia różnych ciekawych Browarów.
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Lista chętnych do udziału w specjalnym XIX Zlocie BB 11-13(14).09.2020
Pozwolę sobie zainicjować listę chętnych do udziału w specjalnym XIX Zlocie BB
Tak, abyśmy poznali skalę.
Termin: 11-13(14).09.2020
1. Jurandofil
2.
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
[QUOTE=Jurandofil;1370301]Pozwolę sobie zainicjować listę chętnych do udziału w specjalnym XIX Zlocie BB
Lista chętnych do udziału w specjalnym XIX Zlocie BB
1. Jurandofil
2. Qboland
3. Jaqba
4. Warzywo
5.
Nie mam pojęcia, czym może skutkować dopisanie się do tej listy, ale skład jest zacny, więc co mi szkodzi?
1. Jurandofil
2. Qboland
3. Jaqba
4. Warzywo
5. Zgoda
6. Spokojny
7. sergioP
- Wiesz Luciu, co ci powiem?
- ???
- ...napiłbym się piwa.
------------------------------------------
Dzień dobry panu.
Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.
Towarzystwo pierwsza klasa. Tak jak pisałem na grupie. Nie zaplanowałem wolnego, więc musiałbym decydować pod koniec sierpnia. No i ważne gdzie?
Choćby po to by spalić kiełbasę chętnie i ja.
Jeżeli podtrzymane będzie zainteresowanie, to deklaruję znalezienie obiektów noclegowych, które zapodam i przedyskutujemy. Opracuję również plany dni, które będą zawierały przejścia i przejazdy (pociąg, autobus) między browarami (małymi, restauracyjnymi) wraz z wplecionymi ciekawostkami turystycznymi. Szczegóły ogarniemy wspólnie, również w czasie realizacji działań. Marzy mi się, że znajdziemy ośrodek wypoczynkowy, do którego wróciwszy po południu / wieczorem, rozpalimy ognisko i zaśpiewamy
Ja planuję dojazd pociągiem (około 9 z Warszawy w piątek - 11.09 i powrót na wieczór w poniedziałek - 14.09).
Dla potrzebujących autem też jest szybko (A1-D1 z centralnej Polski) - nie przekroczy 3-4 godzin.
Jeśli są inne propozycje, to teraz jeszcze jest na nie czas.
Ostatnia zmiana dokonana przez Jurandofil; 2020-08-17, 21:31.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Comment