Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Chęci mam, gorzej z czasem i doświadczeniem. Poza tym liczyłem na większy odzew. A fajnie by było spotkać się w doborowym towarzystwie, przy dobrym piwie (jak dla mnie to może być to w wersji okrojonej, bez zwiedzania browarów itp.).
Na początek trzeba znaleźć miejscówkę i określić koszt, a potem liczyć na odzew. W zeszłym roku coś się chyba odbyło, więc kovid tu nie ma znaczenia.
Ja tylko nadmienię, że nigdzie powyżej nie deklarowalem chęci jazdy do jakiejś Rzeczki. Ale rozumiem, że jest to jedyna propozycja na ten rok. I ją ewentualnie przemyślę, bo nijak nie wiem jak dotrzeć do tej dziury i co zrekompensuje mi ten dzień zmarnowany w dotarciu do niej (o powrocie nie wspomnę). I na koniec buźka
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2021-07-31, 22:13.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Jest pomysł, żeby np. w sobotę wybrać się autokarem na wąskotorówkę do Bytomia. Przejazd autokarem z Koszęcina do Bytomia, kolejką z Bytomia do Miasteczka Śląskiego i powrót do Koszęcina autokarem.
Koszt autokaru to 1200 zł, ceny biletów na kolejkę jeszcze nie znamy.
Czy...
Comment