Z absolutnego top of the tops brakuje na liście Maremali, Małażonka (rozumiem, że opiekuje się czworonogami), Rycho_128, Zgoda, Pancernik czy Dadek (chyba nas nie lubi ). Zytek się wypisał i powód całkiem zrozumiały.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2024-07-08, 21:31.
No tu jest problem bo w sobote rano mam leciec do Dortmundu. Najgorsze jest to,że terminy sa dosyc odległe a juz trzeba decydować.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Z absolutnego top of the tops brakuje na liście Maremali, Małażonka (rozumiem, że opiekuje się czworonogami), Rycho_128, Zgoda, Pancernik czy Dadek (chyba nas nie lubi ). Zytek się wypisał i powód całkiem zrozumiały.
Hm.
Zostałem wywołany do odpowiedzi oraz zaliczony do jakichś "topów", nie wiem, czy dziękować... .
Niestety, od lat zlot lub jego mutacje zbiegają się z moimi wyjazdami w góry - zazwyczaj jakoś pierwszą połowę września kojarzę z Tatrami.
W tym roku, dla odmiany, w góry jadę za tydzień, ale zlotowym weekendem zaczynam z moją wspaniałą żoną tydzień grzybienia w Beskidach (też w sumie góry, ale niższe).
Może się zdarzyć (szacuję szanse na 25-30%), że jadąc w Beskid, nadłożymy drogi, aby przez krótką chwilę obejrzeć Wasze wątpliwej jakości i urody twarze. Jakby co, dam znać .
Kiszot mnie intelektualnie zapłodnił...
Rozważam opcję dojazdu do Was w piątek i jednego noclegu.
Czy ktoś może mnie poinformować o detalach, inaczej niż mesężerem?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
Ja Was nie tylko lubię a nawet kocham. I będę na Wielkim Zlocie w dniach 6-8.09.2024 ale Rodziny Dąbrowskich w Waszecie koło Olsztynka (komuś się kojarzy to miejsce?). Zgłoszonych jest 97 uczestników i już wstępnie dogadałem dostawę beczek z zaprzyjaźnionych okolicznych browarów. Ten termin był przyklepany z ośrodkiem już w lutym. Krecika nagabywałem by ustalił Zlot browar.biz na drugi weekend września (jak to kiedyś było w zwyczaju), wtedy bym chętnie uczestniczył. A tak to się nie rozdwoję, choć żałuję bo piwa z Koszęcina przednie, co miałem okazję znów sprawdzić na ostatnim WFDP.
No i krystalizują się już plany na zlot. Dzięki inicjatywie Krecika.
Miejsce: Koszęcin w woj. Śląskim;
Czas: 6-8 wrzesień
Piwopój: Browar Śląsk Koszęcin
Noclegi: hotel przy browarze [mamy 32 miejsca zabookowane wstępnie; przy minimum 20 osobach 90 PLN/osobodzień]...
Jest pomysł, żeby np. w sobotę wybrać się autokarem na wąskotorówkę do Bytomia. Przejazd autokarem z Koszęcina do Bytomia, kolejką z Bytomia do Miasteczka Śląskiego i powrót do Koszęcina autokarem.
Koszt autokaru to 1200 zł, ceny biletów na kolejkę jeszcze nie znamy.
Czy...
Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
Do Koszęcina...
Krecik rozpoczął już proces organizacji tegorocznego zlotu.
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że tym razem zostanie odwołany w Tleniu. Szczegóły później.
Comment