Przyznam się do czegoś - przemawia przeze mnie zawiść i zazdrość do Wrocławia i Wrocławiaków (i Podwrocławiaków), za tego Szwejka, za tego Lwówka, za tego Spiża, za tego Namysłowa. I wszystko to z beczki
III Wielki Zlot Forumowiczów - wstępne przymiarki
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
zythum napisał(a)
Przyznam się do czegoś - przemawia przeze mnie zawiść i zazdrość do Wrocławia i Wrocławiaków (i Podwrocławiaków), za tego Szwejka, za tego Lwówka, za tego Spiża, za tego Namysłowa. I wszystko to z beczki
To co - na pochybel imbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Popieram, ale... w następnym roku. W tym Marusia prosiła o niekombinowanie ze zmianą lokalizacji i wytłumaczyła dlaczego - po prostu część rzeczy (jakże istotnych!) jest już przez nią załatwiona. Howgh!browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Iron napisał(a)
Już nawet nic nie wspominając co mają w sklepach. Ceny też przemilczę
To co - na pochybel im
Znaleźli się zazdrośnicy co Belfasta z beczki mają.
Ale wracając do tematu - pomysł na zlocik w dawnym woj. leszczyńskim jest znakomity. Też uruchomię swoje znajomości i powęszę za jakąś fajną lokalizacją.
Comment
-
-
Proszę Państwa,
wielokrotnie było wyjaśniane na forum, dlaczego zjazdy są tu, a nie gdzie indziej.
Powód jest prosty: reguły wyznacza ten region, który zajmuje się zorganizowaniem imprezy. Wielokrotnie mówiliśmy, że ABSOLUTNIE NIE MA ŻADNYCH PRZESZKÓD, żeby organizacją zajęli się np. forumowicze z Warszawy. Niestety, takich propozycji - konkretnych, czyli gdzie, kto daje piwo itp. jeszcze nigdy w życiu od nikogo nie słyszałam - jedynie May wspominał o Zlocie, ale się jakoś temat nie przyjął.
I tak oto trzeci rok z rzędu - a właściwie od samego początku historii zlotowej i minizlotowej inicjatywa przypadła na ten a nie inny rejon Polski. Staramy się wyjść na przeciw wymaganiom i tym razem jest to Wielkopolska, dlatego, że jest to jeszcze miejsce, do którego jest w miarę blisko na dowóz piwa z browaru, który zgodził się nas ugościć piwnie. Dziękuję od razu za chęć pomocy ze strony Kulego i Biermanna.
Jest jeszcze wcześnie, proszę bardzo o inne propozycje, kto się zajmie imprezą, gdzie się ona odbędzie i co będziemy pić. Tylko proszę konkretne kontrpropozycje, a nie gdybanie.Last edited by Marusia; 2004-03-04, 15:00.
Comment
-
-
Marusiu! Nie słuchaj leniwych zazdrośników z Warszawy. Zythum nigdy nie był zbyt mobilny (teraz prawdopodobnie Jego mobilność jeszcze spadnie ) i jego pragnieniem by było, by jeziora, lasy, dobre piwo i miłe towarzystwo przyjechały do Niego. Ja tam chętnie pojadę do dawnego woj. leszczyńskiego i można mnie już zapisać jako pierwszą chętną (bez marudzenia! )
Comment
-
-
Ja ze swojej strony mogę tylko wszystkich zapewnić że jezioro wieleńskie to kapitalne okazy leszcza, węgorza sporo szczupaka i sandacza, trafia się także niezły lin - zwłaszcza przy wypływie kanału z jeziora.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
Ja też chętnie pojadę, bo tam jeszcze nie byłem, a moje marudzenie wynikało tylko z niczym nie zmąconej zazdrości o dostępność piw we Wrocławiu.
Co do lokalizacji miejsca hulanek nie zgłaszałem przecie zastrzeżeń, a nawet uważam że im dalej od domu, tym z reguły impreza bardziej udana.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
...jedynie May wspominał o Zlocie, ale się jakoś temat nie przyjął.
Comment
-
-
Może tam ? Przyzwoite ceny i we wrześniu na pewno da się załatwić promocyjne cenyGrodziski Browar Domowy
Comment
-
-
No nie wiem czy nie za wysoki komfort (znaczy ceny).
No i ta konieczność wpłacenia 30% zaliczki
Ale jest i pozytyw - niedaleko do Wschowy do browaru Edi na piechotę możnabigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
burar napisał(a)
www.magda.brenno.com.pl
Może tam ? Przyzwoite ceny i we wrześniu na pewno da się załatwić promocyjne ceny
byłam już na paru zlotach i przyznam szczerze, że lepiej, żeby to nie było za nowe i za ładne, bo właściciele bardziej będą kręcić nosem na nasze wybryki
Comment
-
-
Marusia napisał(a)
byłam już na paru zlotach i przyznam szczerze, że lepiej, żeby to nie było za nowe i za ładne, bo właściciele bardziej będą kręcić nosem na nasze wybryki"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne
Moja strona www w początkowym okresie budowy
Comment
-
Comment